"Πως θα επηρεάσει τη ζωή της κόρης μου εάν χειρουργήσει το μεγάλο της στήθος;"


"Πως θα επηρεάσει τη ζωή της κόρης μου εάν χειρουργήσει το μεγάλο της στήθος;"

Η Πλαστικός Χειρουργός, Γεωργία Κουλέρμου απαντάει στις κυριότερες ερωτήσεις σχετικά με τα νεαρά κορίτσια που θέλουν να χειρουργήσουν το μεγάλο τους στήθος.

Πολύ συχνά έρχονται μητέρες στο ιατρείο με τις έφηβες κόρες τους οι οποίες έχουν μεγάλο στήθος και ενδιαφέρονται να πάρουν πληροφορίες για την επέμβαση, τις επιπλοκές και την πορεία της ζωής τους μετά το χειρουργείο.

Οι κυριότερες ερωτήσεις που έχουν νεαρά κορίτσια με μεγάλο στήθος αφορούν συνήθως:

Πότε μπορεί ένα κορίτσι να χειρουργήσει το στήθος του;

Η καλύτερη ηλικία είναι όταν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη του κοριτσιού και συνήθως γύρω στα 18 δεχόμαστε πως μπορεί ένα κορίτσι να χειρουργηθεί.

Θα χαλαρώσει ή θα μεγαλώσει ξανά το στήθος κάποια στιγμή καθώς περνά ο χρόνος;

Συνήθως το στήθος χαλαρώνει και πέφτει με την πάροδο του χρόνου υπό την επίδραση της βαρύτητας και της χαλάρωσης του δέρματος μετά από κάποια ηλικία. Όταν μικραίνει το στήθος έχει λιγότερες πιθανότητες να χαλαρώσει διότι έχει μικρότερο βάρος. Φυσικά με την εγκυμοσύνη και το θηλασμό θα υποστεί κάποια χαλάρωση όπως θα συνέβαινε και εάν δεν ήταν χειρουργημένο.

Θα μπορέσει να θηλάσει μετά την επέμβαση;  

Το θέμα του θηλασμού δεν μπορεί κανείς να το προδιαγράψει διότι δεν ξέρουμε εάν θα μπορούσε να θηλάσει η νεαρή γυναίκα και χωρίς τη χειρουργική επέμβαση. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να συνεννοηθεί με τον πλαστικό της διότι υπάρχουν τεχνικές που επηρεάζουν τον θηλασμό κι άλλες όχι.

Είναι σωστό να χειρουργείται μια νεαρή κοπέλα σε μικρή ηλικία;

Το μεγάλο και πτωτικό στήθος δημιουργεί συνήθως προβλήματα στο νεαρό κορίτσι, προβλήματα αυτοεικόνας και συχνά παρεμβαίνει και στις σχέσεις της με το αντίθετο φύλο. Μια τέτοια επέμβαση θα τη βοηθήσει να νιώσει πιο όμορφα για τον εαυτό της και θα της τονώσει την αυτοεκτίμηση της.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiaKoulermou.com

Instagram: dr.georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags Breast, στηθος, γυναίκα, Ομορφια, πλαστικός χειρουργός, beauty, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5091 s (227 Queries.) // Parse time: 1.3036 s // Total time: 3.8127 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X