Μετά το καλοκαίρι κοιτάζω τις ελιές μου


Μετά το καλοκαίρι κοιτάζω τις ελιές μου

Η Πλαστική Χειρουργός, Δρ. Γεωργία Κουλέρμου μας εξηγεί τι πρέπει να προσέξουμε στις ελιές μας μετά το καλοκαίρι για να επισκεφθούμε τον γιατρό μας.  

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο ήλιος ενοχλεί τις ελιές μας, πολλές φορές τις κάνει να αλλάζουν συμπεριφορά. Προστατευόμαστε από τον ήλιο με τα αντηλιακά μας αλλά και να εκτιθέμεθα σε αυτόν τις δύσκολες ώρες.

Όμως παρόλα αυτά δεν είναι εύκολο στην Κύπρο μας με την τόση ηλιοφάνεια να αποφύγουμε τον ήλιο εντελώς. Μετά το καλοκαίρι λοιπόν κοιτάζουμε τις ελιές μας αν έχουν αλλάξει χαρακτήρα.

Πιο κάτω όλα όσα πρέπει να προσέξουμε στις ελιές μας μετά το καλοκαίρι:

Το μέγεθος της: Κοιτάζουμε εάν η ελιά που είχαμε έχει μεγαλώσει σε σχέση με το μέγεθος που είχε πριν από το καλοκαίρι ή ακόμα αν έχει μικρύνει.

Το χρώμα της: Αν είχε χρώμα μαύρο ή καφέ, κοιτάζουμε εάν έχει γίνει πιο σκούρο ή ακόμη εάν έχει αποχρωματιστεί. Οι αλλαγές του χρώματος μπορεί να αφορούν όλη την ελιά αλλά μερικές φορές και μόνο ένα μέρος της.

Το σχήμα της: Κάθε ελιά έχει ένα συγκεκριμένο και σταθερό σχήμα. Αυτό το σχήμα δεν αλλάζει. Κάθε αλλαγή του σχήματος της ελιάς θα πρέπει να μας θορυβήσει και να μας οδηγήσει στο γιατρό μας για εξέταση. Κοιτάζουμε λοιπόν εάν το σχήμα της έχει αλλάξει.

Κάθε ελιά πρέπει να έχει ουδέτερη συμπεριφορά και να μην μας ενοχλεί με την παρουσία της. Αν η ελιά προσπαθεί να μας τονίσει την παρουσία της με διάφορους τρόπους όπως, φαγούρα, αιμορραγία αλλαγή στους χαρακτήρες, τότε θα πρέπει να επισκεφθούμε τον γιατρό μας γιατί πιθανά ήρθε η στιγμή να την αφαιρέσουμε.

Δρ. Γεωργία Κουλέρμου MD, PhD

Πλαστικός Χειρουργός

Τηλ. 00357 99657810

www.georgiakoulermou.com

Instagram: dr. georgiaKoulermou

Facebook: Dr. Georgia Koulermou

Tags ελιές, πλαστικός χειρουργός, Ομορφια, Σώμα, beauty, body


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1517 s (229 Queries.) // Parse time: 0.4166 s // Total time: 2.5683 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X