Στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου Libre από τον οίκο YSL


Στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου Libre από τον οίκο YSL

Το Libre είναι μια free style προσέγγιση του fougère, ενός κλασικού στυλ ανδρικών αρωμάτων με νότες λεβάντας.

Μετά από πρόσκληση της εταιρίας House of Beauty ταξίδεψα στην Αθήνα για την παρουσίαση του νέου αρώματος του οίκου YSL, Libre. Η ανακάλυψη του καινούργιου αρώματος έγινε σε μια νεοκλασική οικία του 20ου αιώνα στην Κηφισιά. Όπως σε όλες τις σπουδαίες δημιουργίες, η κομψή δομή του αρώματος βασίζεται στις αντιθέσεις. Ανάμεσα στη sexy και την cool διάθεση. Μια κατεξοχήν ανδρική δομή και μια απόλυτα θηλυκή καρδιά. Κλείνει μέσα του τη φινέτσα του Παρισιού και τη ζωντάνια της Νέας Υόρκης, τα χαρακτηριστικά των δύο πόλεων όπου έγινε η σύλληψη του αρώματος από τους Master Perfumers της IFF Anne Flipo και Carlos Benaïm.

Το Libre είναι μια free style προσέγγιση του fougère, ενός κλασικού στυλ ανδρικών αρωμάτων με νότες λεβάντας. Η ανατροπή που έκανε η Anne Flipo ήταν να του αλλάξει "φύλο" και να το μετατρέψει σε ένα γυναικείο άρωμα, όπως ακριβώς έκανε ο Yves Saint Laurent, προσαρμόζοντας το ανδρικό σμόκιν στις γυναικείες αναλογίες.

Για το Libre, εξατομίκευσε το βασικό συστατικό των fougère αρωμάτων με νότες καρδιάς από λεβάντα Diva Προβηγκίας, για να τονίσει τη μεγαλοπρέπειά του, αναδεικνύοντας τις πιο ζεστές και πιο γλυκές πτυχές του αιθέριου ελαίου.

Όταν ο Carlos Benaïm δημιούργησε το πιο αισθησιακό absolute άνθους πορτοκαλιάς που είχε μυρίσει ποτέ η Anne, αποκαλύπτοντας τον κρυφό, φλογερό χαρακτήρα του γλυκού λευκού άνθους, η Anne το ερωτεύτηκε αμέσως.

Η Βανίλια Μαδαγασκάρης και η Grisalva, μια κλασική νότα άμβρας, δίνουν σάρκα και οστά στη θηλυκότητα της δομής fougère και προσθέτουν καυτή ένταση στην εθιστική λουλουδάτη καρδιά.

Μετά από 7 χρόνια και πάνω από 1.500 παραλλαγές που χρειάστηκαν, για να τελειοποιηθούν οι πλούσιες συμφωνίες, από τη συνεργασία των δύο Master Perfumer γεννήθηκε το Libre. Ξεκάθαρο και άμεσο, σαν ένα τέλεια ραμμένο κοστούμι. Μια κραυγή. Μια φλόγα. Μια ακτίνα φωτός.

ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Το μπουκάλι αντικατοπτρίζει την ανδρόγυνη πτυχή του αρώματος. Οι γεωμετρικές γραμμές ενός κοστουμιού με στενό κόψιμο Η couture εκκεντρικότητα του υπερμεγέθους και γυρισμένου στο πλάι Cassandre που διακόπτει το γυαλί και καταρρίπτει τους κανόνες. Η κομψή χρυσή αλυσίδα γύρω από τον λαιμό του. Άλλωστε η γυναίκα του YSL αισθάνεται ελεύθερη να φοράει αλυσίδες, εφόσον είναι χρυσές. Το λοξότμητο μαύρο πώμα που το ολοκληρώνει, προσθέτοντας ένα σέξι ασύμμετρο στοιχείο, εμπνευσμένο από την υψηλή ραπτική.

Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ

Καμία γυναίκα δεν θα μπορούσε να μεταφέρει το ενθαρρυντικό μήνυμα του Libre με περισσότερη ένταση από την Dua Lipa, τη νεαρή τραγουδίστρια και συνθέτη που ανακηρύχθηκε Next Generation Leader από το περιοδικό Time.

Βαθιά δεσμευμένη στις αξίες που εκφράζει το Libre η Dua Lipa ενσαρκώνει την τολμηρή θηλυκότητα του αρώματος στις φωτογραφίες της καμπάνιας που φέρουν την υπογραφή του πρωτοποριακού σκηνοθέτη Nabil Elderkin.

Tags ysl libre, libre, YSL, perfume, αρωμα, Ομορφια, beauty


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6218 s (229 Queries.) // Parse time: 1.2406 s // Total time: 3.8624 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X