Οκτώ συμβουλές για το μακιγιάζ που θα κάνεις σήμερα το βράδυ


Οκτώ συμβουλές για το μακιγιάζ που θα κάνεις σήμερα το βράδυ

Λαμπερό μακιγιάζ για λαμπερές μέρες!

Χριστούγεννα σήμερα και το βράδυ όλο και κάπου είσαι καλεσμένη! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να φροντίσει λίγο περισσότερο το μακιγιάζ, τι καλλυντικά θα χρησιμοποιήσεις, και πως θα τα χρησιμοποιήσεις. Εκτός από το να βρεις το σωστό make up look, θα χρειαστείς μερικές συμβουλές για να κάνεις το χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ σου με το σωστό τρόπο. To eli.gr θα σε βοηθήσει να μείνουν στην θέση τους οι σκιές στα μάτια, το foundation να απλωθεί καλά, και το highlighter να σε βοηθήσει να λάμπεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις και θα βρεις όλα τα make up tips που δεν ήξερες ότι χρειάζεσαι!

#1 Πάντα χρησιμοποίησε βάση για την σκιά (primer)

Η make up artist της Nars, Anna Priadka τονίζει πως είναι πολύ σημαντικό να βάζουμε primer πριν κάνουμε το μακιγιάζ στα μάτια. Αυτό θα μας βοηθήσει όχι μόνο να κρατήσει η σκιά για ώρες, αλλά και να είναι πιο έντονο το χρώμα. 

#2 Όχι προϊόντα με SPF

Ξέρω ότι πάντα ακούς να βάζεις αντηλιακό ακόμα και τον χειμώνα, ή να φοράς πάντα μέικαπ με δείκτη προστασίας, πράγμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό αν δεν θέλεις να έχεις πρόωρες ρυτίδες! Ωστόσο πρέπει να κάνεις μία εξαίρεση αυτή τη φορά και να αποφύγεις να φορέσεις αντηλιακό πριν το foundation, το οποίο πρέπει να είναι και αυτό SPF free. Ο λόγος είναι ότι τα προϊόντα με δείκτη προστασίας μας κάνουν να φαινόμαστε πιο χλωμές στις φωτογραφίες με φλας, και φυσικά δεν θέλουμε κάτι τέτοιο.

#3 Το highlighter είναι ο νέος σου σύμμαχος

Το highlighter το έχουμε αγαπήσει, το έχουμε λατρέψει και φυσικά δεν το αποχωριζόμαστε ποτέ. Φυσικά είναι ένα προιόν που όχι μόνο προσθέτει λάμψη και φως στο πρόσωπό μας, αλλά αναδεικνύει και τα ζυγωματικά ή τα τονίζει αν δεν είναι έντονα. Αυτό που πρέπει να θυμάσαι στην εφαρμογή του είναι ότι το κλειδί είναι να το βάζεις με ακρίβεια εκεί που πρέπει. Δεν έχει σημασία πόσο θα βάλεις, αλλά αν θα είναι στα σωστά σημεία του προσώπου σου για να δείχνεις λαμπερή και νεανική. Μην ξεχνάς ότι η περιοχή T του προσώπου σου πρέπει να είναι σεταρισμένη με αρκετή πούδρα για να μην εμφανίσεις λιπαρότητα στα στα σημεία που δεν θέλεις!

#4 Φρόντισε να έχει διάρκεια το κραγιόν σου

Είναι γνωστό ότι όσο και να προσπαθείς, μερικές φορές απλά δεν σε θέλει το κραγιόν σου με αποτέλεσμα να μην έχει την επιθυμητή διάρκεια. Υπάρχουν ωστόσο μερικά κολπάκια για να δοκιμάσεις και να σταθείς τυχερή. Η ambassador της Clinique, Florrie White, τονίζει την σημασία ενός μολυβιού για το περίγραμμα των χειλιών, όσο κλισέ και να ακούγεται. Προσθέτει ότι αν δεν μπορείς να βρεις ακριβώς την ίδια απόχρωση, τότε χρησιμοποίησε ένα πινελάκι μακιγάζ για τα χείλη, και αφού πάρεις μία μικρή ποσότητα από το κραγιόν, κάνε το περίγραμμα με αυτό.

#5 Μην φοβάσαι να πας ένα βήμα πιο πέρα

Αν είσαι από τις γυναίκες που δεν έχουν συνηθίσει να φοράνε αρκετό μακιγιάζ, ή αν δεν φοράς καθόλου αλλά θέλεις να πειραματιστείς αυτή τη σεζόν γιατί είναι Χριστούγεννα, τότε θέλω να σου πω το εξής: Από την στιγμή που αποφάσισες να κάνεις ένα γιορτινό make up look, μην φοβηθείς να πας ένα βήμα πιο πέρα. Τόλμησέ το έστω και μία φορά τον χρόνο! Βάλε τις ψεύτικες βλεφαρίδες, κόκκινο κραγιόν, κάνε smokey eyes και βγάλε πολλές φωτογραφίες για να θυμάσαι το μακιγιάζ που έκανες! Οι λαμπερές μέρες έχουν ανάγκη από λαμπερό μακιγιάζ!

#6 Αν αποφασίσεις να βάλεις ψεύτικες βλεφαρίδες…

Αν λοιπόν θέλεις το βλέμμα σου να μοιάζει με αυτό του Bambi και οι βλεφαρίδες σου να κάνουν εντύπωση, τότε πρέπει να προσέξεις το πως θα τις κάνουν να φανούν όσο το δυνατόν φυσικές. Για να το καταφέρεις αυτό, πρέπει πρώτα να κάνεις το μακιγιάζ των ματιών, και μετά να τοποθετήσεις τις falsies, και όχι το αντίστροφο. Στο τέλος, φρόντισε να κάνεις μία γραμμή eyeliner για να μην φανεί η κόλλα από τς ψεύτικες βλεφαρίδες.

#7 Διπλή ενυδάτωση!

Το ξηρό δέρμα είναι ο εχθρός του μακιγιάζ, καθώς τίποτα δεν φαίνεται ωραίο πάνω σε ένα αφυδατωμένο πρόσωπο. Γι’αυτό η Bobbi Brown expert συμβουλεύει να κάνουμε απολέπιση προσώπου μερικές ώρες πριν το μακιγιάζ, και μετά από αυτό συχνή ενυδάτωση. Το πρόσωπό σου όχι μόνο θα δείχνει ενυδατωμένο και υγιές, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο απαλά θα απλωθεί το founation σου! Διάβασε παρακάτω ένα άλλο tip για να βάλεις το μέικαπ.

#8 Μη ξεχνάς το τελευταίο βήμα…

Πολλές φορές μετά από μερικά ποτήρια σαμπάνια ή κρασί, είναι δύσκολο να βγάλεις το μακιγιάζ και να πας για ύπνο. Είναι απαραίτητο όμως να το κάνεις γιατί το τόσο έντονο μακιγιάζ δεν πρέπει να κάθεται στο πρόσωπό σου όταν κοιμάσαι. Μπορεί την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με κοκκινίλες, ή σπυράκια, ή ακόμη και με ερεθισμούς. Για πιο εύκολο ντεμακιγιάζ κράτησε δίπλα στο κρεβάτι σου υγρά μαντηλάκια ειδικά για την απομάκρυνση του μακιγιάζ, ώστε να μην χρειαστεί να σηκωθείς!

Tags Μακιγιαζ, Ομορφια, χριστουγεννα, χριστουγεννιατικο μακιγιαζ, beauty, makeup, make-up


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9493 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3273 s // Total time: 2.2766 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X