Αφιέρωμα στον αμφιλεγόμενο Joaquin Phoenix!


Αφιέρωμα στον αμφιλεγόμενο Joaquin Phoenix!

Ο Joaquin Phoenix είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει τους τελευταίους μήνες κυπριακά και διεθνή μέσα ενημέρωσης. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την καταπληκτική ερμηνεία του στην πολυσυζητημένη ταινία Joker, η οποία «έσπασε» τα ταμεία, και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.

Γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου 1974 στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, ο Joaquin Phoenix κατάγεται από οικογένεια καλλιτεχνική. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη με την ταινία «Space Camp» το 1986 και ο πρώτος του πρωταγωνιστικός ρόλος έγινε στην ταινία «Russkies» το 1987. Το 1989 συμπρωταγωνίστησε στην ταινία «Δεσμοί Στοργής» (Parenthood) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ.

Η Nova Cyprus μας συστήνει τον Joaquin Phoenix μέσα από την υπηρεσία  Nova On Demand!

Μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου στο Nova On Demand ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία και άφησαν εποχή ανάμεσα τους και οι θρίαμβοι του Joaquin Phoenix:

Walk the line
Το 1955, ένας νέος κιθαρίστας, ο Τζόνι Κας διέσχιζε τα Sun Studios του Μέμφις, τα οποία μελλοντικά θα αποκτούσαν έντονη δημοσιότητα. Επρόκειτο για μια στιγμή που θα επηρέαζε σημαντικά την Αμερικανική μουσική κουλτούρα. Στην πιο μεταβατική περίοδο της ζωής του, ο Τζόνι Κας μεταμορφώθηκε από αυτοκαταστροφικός ποπ σταρ σε είδωλο με την επωνυμία «Man in Black»: αντιμετώπισε τους δαίμονές του, πάλεψε για την αγάπη που θα τον «απογείωνε», και, το βασικότερο, έμαθε πώς να περνά από τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει την καταστροφή από τη λύτρωση. Ένα βιογραφικό φιλμ με θέμα τη ζωή και την καριέρα του θρυλικού τραγουδιστή της κάντρι, Τζόνι Κας, με τις εκπληκτικές ερμηνείες των Joaquin Phoenix και Ρις Γουίδερσπουν. Η ταινία απέσπασε 3 Χρυσές Σφαίρες ένω ήταν υποψήφια για 5 Οσκαρ.  

The Master    
Με φόντο μια εντυπωσιακή εικονογραφία περιπλανώμενων και ανήσυχων ψυχών στη μεταπολεμική Αμερική, η ταινία ακολουθεί το ταξίδι ενός βετεράνου αξιωματικού του Ναυτικού, που επιστρέφει στην πατρίδα μετά τον πόλεμο χωρίς σχέδια για το μέλλον. Μια εποχή χωρίς προηγούμενο εθνικής ανάπτυξης και ιδεολογίας, αλλά και μια εποχή ξεριζωμού και υποβόσκουσας δυσαρέσκειας. Κλονισμένος και γεμάτος αβεβαιότητα, γρήγορα θα υποκύψει στη γοητεία του «Master», του χαρισματικού ηγέτη μιας θρησκευτικής οργάνωσης ονόματι «The Cause», που αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς, καταλήγοντας άτυπος «κληρονόμος» του. Οσο όμως οι πιστοί πολλαπλασιάζονται και δημιουργείται φανατισμός αρχίζει να αμφιβάλλει για τα πάντα... Η ταινία The Master κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 14 Σεπτεμβρίου 2012, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από τους κριτικούς.Έλαβε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ στις κατηγορίες Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Joaquin Phoenix και Β' Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου για τις ερμηνείες των Philip Seymour Hoffman και Amy Adams αντίστοιχα.  

The Sisters Brothers
Το “The Sisters Brothers” βασίζεται στο βιβλίο του 38χρονου Καναδού Patrick deWitt, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα-γουέστερν και η υπόθεση είναι η εξής: Δύο αδέλφια και επαγγελματίες πιστολάδες, ο Charle και ο Eli Brothers (αυτό είναι το επίθετο τους), αναλαμβάνουν να βρουν και να σκοτώσουν τον μυστηριώδη Χέρμαν Κέρμιτ Γουόρμ για λογαριασμό ενός πανίσχυρου άντρα που φέρει το προσωνύμιο “Στόλαρχος”. Ο Charle είναι κυνικός, αδίστακτος και πότης, ενώ ο Eli είναι καλός, μελαγχολικός και ολίγον τι ρομαντικός. Επίσης, αν και χοντρός και κάπως ατσούμπαλος, όταν το απαιτούν οι συνθήκες μπορεί να γίνει εξίσου βίαιος και φονικός με τον αδερφό του.  

Θα λέγαμε ότι ο χαρισματικός Joaquin Phoenix δικαίως ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς μιας και αυτή είναι η 4η  φορά του που είναι υποψήφιος για Όσκαρ στην κατηγορία A' Ανδρικού ρόλου ενώ η ταινία Joker συγκέντρωσε συνολικά 11 υποψηφιότητες.

Απόλυτος κυρίαρχος και στα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «BAFTA» 2020 , η ταινία, με περισσότερες από 11 υποψηφιότητες και τον Joaquin Phoenix να θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του Α’ Ανδρικού ρόλου!

«Η ταινία Joker  έρχεται σε Ά τηλεοπτική προβολή και αποκλειστικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Nova Cyprus το 2020!»  

Mε αφορμή τoν μήνα των βραβείων η Nova Cyprus δημιούργησε το κανάλι NovastarsHD ! Κάθε βράδυ από τις 21:30, δύο ταινίες που έχουν αποσπάσει βραβεία ή έχουν διακριθεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου, μας κρατούν συντροφιά! Με συνολικά 56 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία BAFTA και 60 στα Οσκαρς 2020 η Nova Cyprus μας επιβεβαιώνει ότι και φέτος «Το θέαμα μας συναρπάζει» !

Για άλλη μια χρονιά η Nova Cyprus ανεβαίνει στην κορυφή των Υποψηφιοτήτων και στα  Βραβεία BAFTA 2020  και στα Οσκαρς!

Mην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την 73η τελετή των βραβείων BAFTA με παρουσιαστή τον Norton Graham, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, στις 23.00, ταυτόχρονα με την Αγγλία και αποκλειστικά στο Novacinema1HD & NovastarsHD.

Από την Στέλλα Αντωνίου
PR & Marketing Executive Nova Cyprus.

Sponsored Content

Tags joaquin phoenix, σινεμα, nova cyprus


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1513 s (230 Queries.) // Parse time: 0.5049 s // Total time: 3.6562 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X