Dior Couture Spring 2020: Η Maria Grazia Chiuri αποθέωσε ξανά τον φεμινισμό 


Dior Couture Spring 2020: Η Maria Grazia Chiuri αποθέωσε ξανά τον φεμινισμό 

Η Creative Director του γαλλικού οίκου έστειλε γι’ άλλη μια φορά, από το Παρίσι, το δικό της φεμινιστικό μήνυμα μέσα από μια υπέροχη couture συλλογή.

Πώς θα ήταν αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο; Αυτή την ερώτηση, κεντημένη πάνω σε μια επιγραφή αντίκριζαν οι καλεσμένοι του Dior Couture show μόλις εισέρχονταν στο χώρο.

Γι’ άλλη μια φορά, λοιπόν, η Maria Grazia Chiuri έκανε από την αρχή ξεκάθαρο πως το show του οίκου θα είχε έντονο φεμινιστικό άρωμα. Για το συγκεκριμένο ντεφιλέ μάλιστα η Creative Director του οίκου, συνεργάστηκε με η Judy Chicago, μια 80χρονη φεμινίστρια καλλιτέχνιδα.

Εμπνεόμενη από τις ιταλικές της ρίζες, η Maria Grazia Chiuri, μετέτρεψε τα μοντέλα σε ελληνορωμαϊκές θεότητες με χρυσά μεταξωτά φορέματα με έντονα κρόσσια, κοστούμια αλλά και παραμυθένια φορέματα. Δημιουργίες λαμπερές αλλά ταυτόχρονα και πολύ δυναμικές κατάφεραν να περάσουν το φεμινιστικό μήνυμα που επιδίωκε η Maria Grazia Chiuri.

Στην κριτική ωστόσο που δέχθηκε από τους δημοσιογράφους μόδας, η σχεδιάστρια καλείται να απαντήσει και στο ερώτημα "Τι θα συνέβαινε αν η Υψηλή Ραπτική ήταν λίγο πιο δεχτική και βλέπαμε στην πασαρέλα γυναίκες με διαφορετικούς σωματότυπους";

Tags Dior Couture Spring 2020, Maria Grazia Chiuri, fashion, FASHION NEWS, style, trend, μόδα, στυλ, ταση 


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4762 s (252 Queries.) // Parse time: 0.5674 s // Total time: 3.0436 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X