Τι πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας αν θέλετε να αποφύγετε τα γλυκά;


Τι πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας αν θέλετε να αποφύγετε τα γλυκά;

Όλες οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποτοξινωθείτε από τους γλυκούς πειρασμούς. 

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει να τρώνε κάθε μέρα γλυκά. Η διαρκής επιθυμία για κάτι γλυκό έχει πολλές αιτίες- μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένες διατροφικές επιλογές αλλά και σε συναισθηματικούς, ψυχολογικούς παράγοντες- και είναι μια συνήθεια που δύσκολα “κόβεται”. Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες τροφές, όπως μεταδίδει το unique-ermes.com.cy που εάν τις εντάξετε στη διατροφή σας μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε πάντα πιο υγιεινές και διαιτητικές επιλογές.

Τρόφιμα ολικής άλεσης

Οι τροφές ολικής άλεσης περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Β, μαγνήσιο, σίδηρο και φώσφορο. Είναι χορταστικές και υγιεινές και θεωρούνται μια καλή επιλογή για να κρατήσετε μια ισορροπία στη διατροφή σας και να μην έχετε λιγούρες ή επιθυμία για κάτι γλυκό.

Φρούτα

Τα φρούτα είναι ιδανική εναλλακτική των γλυκών αφού έχουν γλυκιά γεύση και φυσικά σάκχαρα. Περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες ενώ μπορείτε να τα συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς ή τυρί, για ένα χορταστικό σνακ ή επιδόρπιο.

Όσπρια

Οι φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια είναι πλούσιες πηγές πρωτεϊνών και φυτικών ινών. Βάλτε τα στη διατροφή σας για να μειώσετε όχι μόνο τα κιλά σας αλλά και την επιθυμία σας για γλυκό!

Χουρμάδες και δαμάσκηνα

Οι χουρμάδες και τα δαμάσκηνα έχουν γλυκιά γεύση, ίσως περισσότερο από τα γλυκά! Περιέχουν  φυτικές ίνες, κάλιο και σίδηρο ενώ συνδυάζονται τέλεια με ξηρούς καρπούς. Μια μικρή ποσότητα σίγουρα θα ικανοποιήσει την όρεξή σας για μια γλυκιά γεύση.
 

Tags γλυκα, υγεια, Διατροφή, τροφες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2671 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3970 s // Total time: 2.6642 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X