Σύρος: Απλά υπέροχη!


Σύρος: Απλά υπέροχη!

Το νησί που αγαπά την τέχνη και την παράδοση είναι ο προορισμός για εκείνους που θέλουν κάτι παραπάνω από τις ατέλειωτες ώρες στις όμορφες κυκλαδίτικες παραλίες.

Η Σύρος είναι το γεωγραφικό, διοικητικό και εμπορικό κέντρο των Κυκλάδων και έχει πρωτεύουσα την Ερμούπολη. Το ενδιαφέρον αυτό νησί συνδυάζει το παραδοσιακό με το κοσμοπολίτικο, το παλιό με το νέο, το μεσαιωνικό στοιχείο με το σύγχρονο. Η Ερμούπολη, αμφιθεατρικά χτισμένη, με τα νεοκλασικά κτίρια-μνημεία της, αλλά και η καλά διατηρημένη Μεσαιωνική Άνω Σύρος, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που της προσδίδουν μοναδικό χαρακτήρα. Τα μνημεία της και οι παραλίες της, άλλες δημοφιλείς που γίνονται πόλος έλξης για πλήθος τουριστών και άλλες πιο ήσυχες για ρομαντικούς και μοναχικούς τύπους, ελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Όλα όμως συνδυάζονται με πλούσια πολιτιστικά προγράμματα και δραστηριότητες, από καταδύσεις μέχρι οργανωμένες πεζοπορίες.

Που να μείνετε:
1. Tο DOLPHIN BAY είναι ένα παραθαλάσσιο resort, κτισμένο αμφιθεατρικά σε παραδοσιακό κυκλαδίτικο στυλ. Βρίσκεται στον κόλπο του Γαλησσά και έχει πανοραμική θέα στη μεγαλύτερη αμμώδη παραλία τού νησιού. 
2. Το FAROS VILLAGE διαθέτει ιδιωτικό φυσικό όρμο και εξαιρετική θέα στο Αιγαίο. Εδώ θα βρείτε, μεταξύ άλλων, γυμναστήριο και κέντρο καταδύσεων. Βρίσκεται μόλις 350μ. από την περίφημη, αμμώδη παραλία Αζόλιμνος με τις ταβέρνες και τις καφετερίες.
3. Το HOTEL MAISTRALI βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στον κόλπο του Γαλησσά και προσφέρει φανταστική θέα. Στα παραδοσιακά διακοσμημένα του δωμάτια σίγουρα θα βρείτε το χρόνο να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τις διακοπές σας. 
4. Το HOTEL APOLLON βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στο χωριό Κίνι. Από τα μπαλκόνια του απολαύστε θέα στο χωριό, στο βουνό και τη θάλασσα και γευτείτε την κουζίνα του, που ξεχειλίζει από νοστιμιές, αφού οι σεφ χρησιμοποιούν τοπικά προϊόντα.
5. Το BENOIS HOTEL απέχει 7 χιλιόμετρα από την Ερμούπολη και μόνο 50 μέτρα από την αμμώδη παραλία του Γαλησσά. Προσφέρει ένα άνετο και οικείο περιβάλλον, ακόμη και για πολυμελείς οικογένειες.

Που να φάτε:
1. ΚΑΛΟ ΦΑΓΗΤΟ, καλό κρασί με θέα το κύμα και ακούσματα από έντεχνη μουσική θα βρείτε σε όλη τη Σύρο. Στο μεζεδοποιείο Φιλομήλας, στην παραλία Αζόλιμνος, η ελληνική δημιουργική κουζίνα θα σας εντυπωσιάσει. Δοκιμάστε τους θαλασσομεζέδες, τη σαλάτα «Κουκουβάγια» και τους «ψευτοκεφτέδες».
2. ΓΙΑ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΑ ΚΟΚΤΕΪΛ ή σφηνάκια κατευθυνθείτε προς την Πλατεία Μιαούλη στην Ερμούπολη και μπείτε στο Μπαράκι, το οποίο είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Με ακούσματα reggae, latin, rock και άλλα, διασκεδάστε σε ένα γουστόζικο κτίριο τού 1800.
3. ΚΑΝΤΕ ΣΤΑΣΗ στο Jar Cafe στην Ερμούπολη για ποτό, διασκέδαση και καλό καφέ. Για πιο ξέφρενα πάρτι, πάρτε το δρόμο για το Αρχαίον Club στην πανέμορφη παραλία των Αγκαθωπών.

Αξίζει να δείτε:
1. ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΣΥΡΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ το Μουσείο Μάρκου Βαμβακάρη. Στεγάζεται σε μια παλιά κατοικία και φιλοξενεί προσωπικά του αντικείμενα, χειρόγραφα και άλλα πολλά.
2. ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ της Σύρου, το οποίο ιδρύθηκε το 1835 και είναι το αρχαιότερο μουσείο της Ελλάδας. Από το 1899 στεγάζεται στο Δημαρχείο της πόλης, στην πανέμορφη πλατεία Μιαούλη στο κέντρο τής Ερμούπολης, και είναι έργο του περίφημου Ernst Ziller.
3. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ, που βρίσκεται στο κέντρο της Ερμούπολης. Είναι έργο του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα Pietro Sampo, κτίστηκε μεταξύ 1862-1864, και έκτοτε αποτελεί το έμβλημα της πόλης. Από το 2002 λειτουργεί στο χώρο τού θεάτρου ο «Χώρος Αναμνήσεων του Θεάτρου Απόλλωνα» με διάφορα εκθέματα, όπως αφίσες, κοστούμια διάφορων παραστάσεων κ.ά.

Μη χάσετε:
ΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ και τη σπηλιά του. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με καΐκι ή με οργανωμένη πεζοπορία από το Γαλησσά.

Tags Συρος, Ταξιδι, Διακοπές, κυκλαδες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4143 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2138 s // Total time: 2.6281 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X