Ευτυχισμένα παιδιά κατά τη διάρκεια της καραντίνας


Ευτυχισμένα παιδιά κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Τρόποι για να παραμείνουν τα παιδιά σας ευτυχισμένα στην περίπτωση που βρίσκονται στο σπίτι για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Πολλά σχολεία κάνουν διαδικτυακά μαθήματα λόγω της πανδημίας COVID-19. Τα σχολεία αυτά έχουν κλείσει προσωρινά τις τελευταίες τρείς εβδομάδες και το προσωπικό και οι μαθητές έχουν παραμείνει στο σπίτι.

Εάν το παιδί σας περνά περισσότερες ώρες στο σπίτι από το συνηθισμένο, είναι λογικό να διαταράζεται η συνήθης αίσθηση της ρουτίνας του. Και ενδεχομένως να αναρωτιέστε το τι πρέπει να κάνετε για να παραμείνουν τα παιδιά σας ευτυχισμένα στην περίπτωση που βρίσκονται στο σπίτι για μεγάλες χρονικές περιόδους.

Πώς να κρατήσω τα παιδιά μου ευτυχισμένα όταν βρίσκονται στο σπίτι για μεγάλες χρονικές περιόδους;

1. Δημιουργήστε μια νέα ρουτίνα

Τα παιδιά και οι έφηβοι είναι απαραίτητο να προσαρμοστούν από νωρίς στην νέα ρουτίνα. Μερικά παιδιά μπορεί να αισθανθούν άγχος και να αναρωτιούνται εύλογα γιατί αλλάξαν κάποια πράγματα στη ζωή τους. Μια νέα ρουτίνα θα τα βοηθήσει να αισθανθούν καλύτερα και θα τους δώσει μια αίσθηση ομαλότητας.

Σχεδιάστε μια καθημερινή ρουτίνα με συγκεκριμένες ώρες για διαφορετικές δραστηριότητες: σχολική εργασία, άσκηση, δουλειές, δημιουργικότητα ή ελεύθερο παιχνίδι.

Η έρευνα προτείνει επίσης την συμμετοχή και των ιδίων των παιδιών στην δημιουργία της νέας τους ρουτίνας, καθώς αυτό βοηθά στην υποστήριξη της χειραφέτησης τους. Οι μεγαλύτεροι έφηβοι, οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν μόνοι τους τις υποθέσεις τους, ενδέχεται να απαιτούν μόνο λίγες προτροπές που θα τους βοηθήσουν να οργανώσουν τη νέα τους ρουτίνα.

Με τη δημιουργία μιας ρουτίνας, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίζουν τι να περιμένουν. Σύμφωνα με το wikihealth.gr, μπορείτε να δείξετε στα παιδιά τις ώρες που θα είναι πλήρως διαθέσιμες και τις ώρες που θα εργάζονται ή θα απασχολούνται.

Όταν οι σχολικές εργασίες είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, εσείς μπορείτε να έχετε υποστηρικτικό ρόλο στη διδασκαλία των παιδιών σας. Σε αυτό το σημείο, η ρουτίνα βοηθά τα παιδιά να γνωρίζουν πότε τελειώνει και ποτέ αρχίζει μια διδασκαλία.

2. Βοηθήστε τα παιδιά να ασκηθούν

Πολλές αθλητικές δραστηριότητες ακυρώθηκαν γι' αυτή τη σεζόν, λόγω του κορωνοϊού. Ωστόσο, η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και ψυχική υγεία των νέων.

Σκεφτείτε δημιουργικές δραστηριότητες, τις οποίες μπορούν να κάνουν τα παιδιά και οι έφηβοι όταν περιορίζονται στο σπίτι. Οι ασκήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ένα μίνι bootcamp στην αυλή, μια πορεία με εμπόδια μέσα στο σπίτι, ενεργά βιντεοπαιχνίδια (χορός, γυμναστήριο, πυγμαχία) ή φιλικά προς το παιδί μαθήματα χορού στο YouTube.

Τα παιδιά ηλικίας έως και 10 ετών, πιθανόν να θέλουν και την συμμετοχή των γονιών τους στις δραστηριότητες. Σύμφωνα με μια έρευνα η γονική υποστήριξη στην άσκηση βελτιώνει τη συμμετοχή των παιδιών στην άσκηση.

3. Βοηθήστε τα παιδιά σας να παραμείνουν κοινωνικά

Τα μέτρα κοινωνικής απομόνωσης μειώνουν την ικανότητα των παιδιών να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Αυτή η ικανότητα διαφέρει ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Οι βαθιές συναισθηματικές σχέσεις με τους φίλους είναι εξαιρετικά σημαντικές για τους εφήβους και πολλοί θα στραφούν στα κοινωνικά μέσα για να συζητήσουν για τα συναισθήματα τους. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι έφηβοι που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για συναισθηματική υποστήριξη, ενδέχεται να αισθανθούν περισσότερη ανησυχία. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η ποιότητα υποστήριξης που βρίσκουν εκεί, μπορεί να είναι φτωχή, με αποτέλεσμα να βιώσουν συναισθήματα αβεβαιότητας.

Μπορείτε να ενθαρρύνετε τους εφήβους να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά μέσα επικοινωνίας με τους φίλους και τους συνομηλίκους τους, αλλά να κάνουν τακτικά διαλείμματα και να μοιράζονται τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους με τους γονείς τους. Αν ακούσουν από τους φίλους τους ανησυχητικές πληροφορίες σχετικά με το COVID-19, είναι σημαντικό να τους υπενθυμίσουμε ότι πρέπει να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους, ελέγχοντας τες με αξιόπιστες πηγές.

Οι φιλίες των νηπίων και των παιδιών του Δημοτικού σχολείου μπορεί να είναι λιγότερο συναισθηματικά έντονες, σε σχέση με τους εφήβους, "μπορεί να χάσουν ακόμα τους φίλους τους κατά τη διάρκεια της απομόνωσης που μπορεί να κρατήσει καιρό". Η έρευνα σχετικά με τα παιδιά που απομονώνονται, λόγω νοσηλείας, δείχνει ότι οι ψηφιακές συσκευές μπορεί να δώσουν μια σημαντική αίσθηση σύνδεσης των παιδιών με τους συνομηλίκους τους.

Η εποπτεία των κοινωνικών μέσων όπως FaceTime, Zoom ή Skype, μπορεί να βοηθήσει στην παροχή αυτής της σύνδεσης. Επιπρόσθετα, τα παιδιά μπορούν να γράψουν τις σκέψεις τους ή να βγάλουν φωτογραφίες και να τις στείλουν ψηφιακά στους φίλους τους.

4. Σκεφτείτε πέρα ​​από το Netflix

Η αξιοποίηση των ενδιαφερόντων του παιδιού σας είναι το κλειδί για την εμπλοκή του σε νέες δημιουργικές δραστηριότητες, ειδικά όταν το Netflix ή τα βιντεοπαιχνίδια είναι σχεδόν πάντα η εναλλακτική λύση.

Συζητήστε με το παιδί σας για κάτι νέο που θα ήθελε να μάθει ή για ένα μέρος που θα ήθελε να επισκεφθεί. Ορμώμενοι από την απάντηση του, βρείτε στοιχεία και αντίστοιχα εκπαιδευτικά βίντεο.

Θα μπορούσατε να διδάξετε στα παιδιά σας, παιδικά παιχνίδια και δεξιότητες που και τα ίδια απολαμβάνουν όπως μαγειρική, σκάκι, επιστημονικά πειράματα κλπ. Επιπρόσθετα, οι εικονικές περιπλανήσεις σε μουσεία και ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο ελκύουν το ενδιαφέρον και προωθούν τη μάθηση του παιδιού σας. Θα μπορούσατε, επίσης, να φτιάξετε ένα φρούριο με Lego στο σπίτι, να επιλέξετε πέντε επιτραπέζια παιχνίδια και να οργανώσετε ένα οικογενειακό τουρνουά ή να διορθώσετε μια παραμελημένη περιοχή του κήπου σας.

Η ικανότητα των παιδιών να διατηρούν και να κατευθύνουν την προσοχή τους αυξάνεται διαχρονικά, επομένως είναι χρήσιμο να σχεδιάσετε αυτές τις δραστηριότητες με βάση τις δικές σας ικανότητες για να ελκύσετε την προσοχή του παιδιού σας. Με την τακτική των περιστρεφόμενων (δηλαδή μια την φορά) δραστηριοτήτων και με στόχο την ολοκλήρωση ενός ή δύο καθημερινών δραστηριοτήτων, περνά και πιο εύκολα και πιο δημιουργικά ο χρόνος στο σπίτι, από το να είναι παθητικά τα παιδιά μπροστά σε μία τηλεόραση.

Τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν κλειστεί στο σπίτι, είναι λογικό ότι θα βαρεθούν και θα αρχίσουν οι συγκρούσεις με τους γονείς ή θα αρχίσουν να εκφράζουν άγχος και απογοήτευση με δυσάρεστους τρόπους. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό να μάθετε στα παιδιά σας να ελέγχουν να συναισθήματα τους και να παραμένουν ψύχραιμα. Τέλος, μπορείτε να τα βοηθήσετε να αναπτύξουν ανθεκτικές συναισθηματικές αντιδράσεις με την επίλυση προβλημάτων.

Tags καραντινα, ψυχολογια, κορωνοιος, παιδι, γονεις, οικογενεια, ευτυχία


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0650 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3330 s // Total time: 3.3980 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X