Ένας μπαμπάς περιγράφει τα οφέλη των δημιουργικών δραστηριοτήτων στο σπίτι


Ένας μπαμπάς περιγράφει τα οφέλη των δημιουργικών δραστηριοτήτων στο σπίτι

Του Eric Schultz, Director of Global Communications της The Soul Publishing και πατέρα δύο κοριτσιών

Τις τελευταίες βδομάδες λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων, γονείς και παιδιά περνούν πολύ περισσότερο χρόνο μαζί στο σπίτι. Μάλιστα, αρκετοί γονείς προσπαθούν να βρουν τρόπους να ισορροπήσουν την κατάσταση, μοιράζοντας το χρόνο τους μεταξύ κατ’ οίκον εκπαίδευσης, παιχνιδιού αλλά και της δουλειάς τους. Οι χειροτεχνίες είναι μια πολύ καλή επιλογή απασχόλησης για οικογένειες, αφού συνδυάζουν την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων με τη διασκέδαση, και αποτελούν ιδανική εναλλακτική για όλους μακριά από τηλεόραση, κινητά και tablet. 

Πέρα από περήφανος πατέρας δύο νεαρών κοριτσιών, εργάζομαι στο The Soul Publishing, ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα ψηφιακά στούντιο που παράγει ψυχαγωγικό περιεχόμενο για χρήστες ανά το παγκόσμιο, και ο δημιουργός του 5-Minute Crafts, ενός από τα πέντε κορυφαία κανάλια του YouTube με 65 εκ. συνδρομητές. Εκ των πραγμάτων τις τελευταίες βδομάδες όλο και περισσότερος κόσμος ψάχνει τρόπους διασκέδασης στο σπίτι, και βλέπουμε μεγάλο ενδιαφέρον για τις συμβουλές που παρέχονται μέσω των βίντεο του καναλιού για DIY projects και χειροτεχνίες. Αυτού του είδους δημιουργικές δραστηριότητες φαίνεται να είναι η ιδανική επιλογή για οικογένειες που ψάχνουν παραγωγικούς τρόπους να περάσουν χρόνο μαζί στο σπίτι. 

Έχοντας δοκιμάσει και ο ίδιος με τα παιδιά μου κάποιες αυτές τις δραστηριότητες, έχω εντοπίσει κάποια σημαντικά οφέλη που προσφέρουν: 

Παραμένουμε δημιουργικοί

Οι χειροτεχνίες μας κάνουν να είμαστε πιο δημιουργικοί και να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας. Δεν υπάρχουν κανόνες, λάθος ή σωστό, ενώ παράλληλα οτιδήποτε σας βρίσκεται εύκολο στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν υλικό, από βαμβάκι, σε ρολό χαρτιού υγείας, κουτιά αυγών κτλ. Εν μέσω κρίσης προσπαθούμε όλοι να μην πετάμε και να επαναχρησιμοποιούμε αντικείμενα, και είναι απίστευτο το πως μπορούν να τα μετατρέψουν τα παιδιά. 

Ποιοτική απασχόληση στο σπίτι

Η νέα πραγματικότητα πλέον δεν περιλαμβάνει παιχνίδι με φίλους και βόλτες στην παιδική χαρά. Η ψυχαγωγία στο σπίτι θέλει λίγη περισσότερη σκέψη, ιδιαίτερα αν προσπαθείτε να αποφύγετε τις… οθόνες. Οι χειροτεχνίες είναι ιδανική εναλλακτική, αφού είναι μια ήσυχη και χαλαρωτική δραστηριότητα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, με πολλαπλές επιλογές αφού πάντα μπορείς να βρεις να δοκιμάσεις κάτι καινούριο. Επιπλέον, τα παιδιά θα εκτιμήσουν την αδιάκοπη προσοχή σας για λίγη ώρα. 

Ηρεμία πριν τον ύπνο

Οι χειροτεχνίες είναι ιδανική δραστηριότητα πριν από τον ύπνο, αφού βοηθούν τα παιδιά να χαλαρώσουν στο τέλος της ημέρας.  Στο σπίτι μας αυτό έχει ήδη γίνει μέρος της οικογενειακής μας ρουτίνας. Μάλιστα, οι αγαπημένοι χαρακτήρες και ήρωες των παιδιών σας μπορούν να είναι μέρος της ιδέας αυτού που φτιάχνετε. Στην πεντάχρονη κόρη μου αρέσει να ράβει αρκουδάκια τα οποία μετά διακοσμούν το κρεβάτι αυτής και της αδερφής της.

Μαθαίνουμε νέες δεξιότητες

Ενώ κάποιες χειροτεχνίες επιτρέπουν στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, για άλλες πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένα βήματα με ακρίβεια. Αυτό βοηθάει τα παιδιά να πάρουν χρήσιμα μαθήματα ζωής, όπως η σημασία του να ακολουθούμε κανόνες και το να παίρνουμε το χρόνο μας για να πετυχαίνουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Η ολοκλήρωση μιας εργασίας με την εμπλοκή του παιδιού από την αρχή ως το τέλος έχει τεράστια οφέλη για την αυτοπεποίθησή του. Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να μάθουν τα παιδιά με την καθοδήγηση των γονιών τους με πραγματικά και απτά οφέλη για το υπόλοιπο της ζωής τους. 

Ομαδικότητα

Αν το παιδί σας είναι πολύ ανεξάρτητο, η ομαδική προσπάθεια που χρειάζεται στις χειροτεχνίες είναι ένας τρόπος να αναπτύξει το αίσθημα της ομαδικότητας.  Αντίθετα με τα σπορ, δεν υπάρχει νικητής και χαμένος, δεν υπάρχει διαγωνισμός, απλά δύο ή και περισσότερα άτομα δουλεύουν μαζί για το ίδιο αποτέλεσμα.  

Εάν είστε έτοιμοι για οικογενειακές χειροτεχνίες , πιο κάτω κάποια βίντεο με συμβουλές για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε:

•    31 έξυπνες ιδέες για χειροτεχνίες για όλους

 

 

•    20 υπέροχες ιδέες DIY

 

 

•    17 πολύχρωμες χειροτεχνίες για μια βαρετή μέρα στο σπίτι

 

 

•    24 εύκολες ιδέες για να φτιάξετε σπιτάκι για παιδιά

 

 

•    23 αξεσουάρ μινιατούρες για Barbie

 

 


*O Eric Schultz είναι πατέρας δύο παιδιών, που αυτό τον καιρό περνάει πολύ χρόνο σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στη Νέα Υόρκη. Τόσο αυτός όσο και η γυναίκα του δουλεύουν από το σπίτι, προσπαθώντας παράλληλα να ψυχαγωγήσουν τη δίχρονη κόρη τους, να συνεχίσουν την εκπαίδευση της πεντάχρονης κόρης τους και να διατηρήσουν τη ψυχική τους υγεία. Κάθε μέρα παρουσιάζει νέες προκλήσεις για αυτούς, και οι χειροτεχνία είναι μία δραστηριότητα που έχει αποφέρει θετικά αποτελέσματα. 

Tags δραστηριοτητες, παιδια, Eric Schultz


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9436 s (231 Queries.) // Parse time: 1.6569 s // Total time: 4.6005 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X