Μαρία Κωνσταντίνου: Η αγαπημένη beautician αποκαλύπτει όλα τα μυστικά και tips για να είμαστε περιποιημένες ακόμα και σε περίοδο καραντίνας


Μαρία Κωνσταντίνου: Η αγαπημένη beautician αποκαλύπτει όλα τα μυστικά και tips για να είμαστε περιποιημένες ακόμα και σε περίοδο καραντίνας

Ποια είναι τα δικά σας πέντε πιο σημαντικά tips περιποίησης;

Όλες επιθυμούμε ένα καθαρό πρόσωπο! Πως πρέπει να το περιποιούμαστε στο σπίτι; Ποια είναι τα δικά σας πέντε πιο σημαντικά tips περιποίησης;

Για να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας νεανική, καθαρή και λαμπερή, είναι σημαντικό να ακολουθούμε μερικά πολύ απλά βήματα. Πριν ασχοληθούμε με την επιδερμίδα του προσώπου μας, φροντίζουμε να έχουμε πλύνει οπωσδήποτε τα χέρια μας.

Βήμα 1ο
Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινάμε την καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας με τον καθαρισμό του, για να απολαύσουμε τα οφέλη ενός καθαρού δέρματος. Η επιλογή του κάθε καθαριστικού, θα πρέπει να γίνει με βάση τον τύπο της επιδερμίδας μας. Σημαντικό να κρατά την σωστή ενυδάτωση στο πρόσωπό μας. Οι κινήσεις μας καθώς καθαρίζουμε το πρόσωπό μας θα πρέπει να είναι κυκλικές, μικρές και πολύ απαλές ώστε να μην δημιουργήσουμε μικρές ρυτίδες.
Για τον καθαρισμό των ματιών, εγώ χρησιμοποιώ δίσκους ντεμακιγιάζ ή ειδικό καθαριστικό για την συγκεκριμένη περιοχή. Αφαιρείτε το όποιο μακιγιάζ ή γενικά τους ρύπους με απαλές κινήσεις και φυσικά χωρίς να τρίβετε την περιοχή.

Βήμα 2ο
Η επόμενη κίνησή μας θα πρέπει να είναι η τονωτική λοσιόν ή αλλιώς toner. Είναι πολύ σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του καθαρισμού, γιατί βοηθά στην ενυδάτωση και στο "ξύπνημα" της επιδερμίδας μετά τον καθαρισμό, ενώ αφαιρεί τα υπολείμματα του γαλακτώματος ή του μακιγιάζ.

Βήμα 3ο
Κρέμα ματιών
Ένα σημαντικό και βασικό προϊόν για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών αφού είναι το πρώτο σημείο γήρανσης που θα παρατηρήσουμε στο πρόσωπό μας. Ανάλογα με την ηλικία και τις απαιτήσεις του δέρματος, μπορείτε να επιλέξετε την κρέμα ματιών (π.χ: ενυδατική, λάμψης, αντιγηραντική ή συσφικτική).

Βήμα 4ο
Κρέμα ημέρας
Η σωστή επιλογή της ενυδατικής σας κρέμας είναι μια πραγματική ασπίδα της επιδερμίδας. Γι’ αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε πως όσο μεγαλώνουμε οι ανάγκες της επιδερμίδας, αλλάζουν σταδιακά και οι κρέμες που χρησιμοποιούμε. Κρέμες τις οποίες θεωρούμε ιδανικές για το πρόσωπο μας, μετά από λίγα χρόνια παρατηρούμε πως πλέον δεν είναι οι κατάλληλες.

Βήμα 5ο
Εξίσου πολύ σημαντικό βήμα, αν και πολλές φορές παραλείπεται, είναι η αντηλιακή κρέμα. Αν η κρέμα ημέρας σας περιέχει ήδη αντηλιακό φίλτρο, μπορείτε να παραλείψετε την αντηλιακή σας μόνο αν μείνετε στον ήλιο για λίγη ώρα. Οι ενυδατικές κρέμες, ακόμη και με υψηλό δείκτη προστασίας SPF, δεν προστατεύουν για χρήση στην παραλία.

Extra tip: Θα ήθελα να προσθέσω κάτι τελευταίο. Τώρα που είμαστε στο σπίτι και έχουμε χρόνο ήρθε η ώρα να κάνουμε αυτό που αξίζει στον εαυτό μας. Ένα πολύ καλό βαθύ πίλινγκ προσώπου για να απομακρύνουμε όλα τα νεκρά κύτταρα και ατονίες που τυχόν έχει το δέρμα. Μια μάσκα ενυδάτωσης, λάμψης, αντιγηραντική ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος θα βοηθήσει το δέρμα να πάρει τα πάνω του και έτσι θα είναι έτοιμο για να το φροντίσουμε κατάλληλα στο ινστιτούτο μόλις επιστρέψουμε.

Ποιο είναι συνήθως το λάθος που κάνουν οι γυναίκες όσον αφορά την περιποίησή τους;

Ήρθε η ώρα να μοιραστώ μαζί σας ένα μυστικό μου!

Ξέρω ότι την ώρα που πάτε για ύπνο ξεχνάτε να βάλετε σημαντικά προϊόντα γι’ αυτό και εγώ σας δίνω μια έξυπνη λύση στο πρόβλημα. Δεν χρειάζεται τα προϊόντα να είναι διακοσμημένα στο ντουλαπάκι του μπάνιου αλλά σε ένα κουτί δίπλα στο κομοδίνο έτσι με μια κίνηση και βλέποντας τηλεόραση κάνετε τα πάντα χωρίς να ξεχνάτε τίποτα.

Πόσο συχνά μας συστήνετε να κάνουμε απολέπιση και μάσκες προσώπου στο σπίτι;

Η απολέπιση είναι σημαντική, γι’αυτό θα ήταν καλό να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα ανάλογα με τον τύπο της κάθε επιδερμίδας. Εννοείται πως πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικό προϊόν για το πρόσωπο απ’ ότι για το σώμα. Η απολέπιση απαλλάσσει το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα, βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και λειαίνει την ξηρή επιδερμίδα. Οι μάσκες προσώπου είναι σημαντικές, γι’ αυτό θα πρότεινα να γίνονται 1-2 φορές την βδομάδα, συνήθως μετά την απολέπιση προσώπου.

Όταν θα τελειώσει όλο αυτό, τι μας περιμένει όσο αφορά τις τάσεις του καλοκαιριού στο μακιγιάζ; Τι θα φορέσουμε και τι θα πρέπει να αποφύγουμε φέτος;
Καλοκαιρινό μακιγιάζ, επιδερμίδα λαμπερή, φρέσκια και αψεγάδιαστη, ανάλογα πάντα με τις τάσεις που επικρατούν.

Βρείτε την Μαρία Κωνσταντίνου στο Mentale Beauty Spa στην οδό Αγίου Σπυρίδωνα 8, στον Κόρνο και στο τηλ. 22 531389.

Facebook: https://www.facebook.com/MentaleSpa/
Instagram: mentalespa
Web: http://www.mentale.com.cy/

Tags μαρια κωνσταντινου, Mentale Beauty Spa, beauty, face, Ομορφια, προσωπο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1646 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3601 s // Total time: 2.5247 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X