Τα 24+1 μυστικά μιας τέλειας γαμήλιας δεξίωσης!


Τα 24+1 μυστικά μιας τέλειας γαμήλιας δεξίωσης!

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

Ανακαλύψτε όλα όσα χρειάζονται για μια ονειρική βραδιά

1.Κάντε τη σωστή αρχή: Διοργανώστε τη δεξίωση σε χώρο με εκκλησία ή αλλιώς επιλέξτε κοντινή εκκλησία στο χώρο της δεξίωσης. Είναι βασικό να μην ταλαιπωρηθούν οι καλεσμένοι σας με τις μετακινήσεις.

2.Ο χώρος που θα επιλέξετε πρέπει να αποπνέει από την πρώτη στιγμή απόλυτη αίσθηση καθαριότητας , τάξης και αρμονίας.

3.Να είστε προνοητικοί. Προτιμήστε χώρο κατάλληλα εξοπλισμένο να αντιμετωπίσει πιθανή διακοπή ρεύματος. Η ύπαρξη γεννήτριας κρίνεται απαραίτητη, καθώς και εσωτερικός χώρος ή στεγασμένα σημεία που να καλύπτουν όλα τα άτομα σας με εναλλακτικό πλάνο, σε περίπτωση βροχής.

4.Το parking πρέπει να είναι ευρύχωρο, ασφαλές και με εύκολη πρόσβαση. Οι παρκαδόροι πρέπει να είναι πολυάριθμοι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καλεσμένων σας.

5. Αποφύγετε ανισόπεδες επιφάνειες και γκαζόν. Οι καλεσμένες σας με τακούνια θα σας ευγνωμονούν!

6.Στολίστε την είσοδο του χώρου δεξίωσης, με ένα τραπέζι γλυκισμάτων με κουφέτα και μπεζέδες για το γλυκό καλωσόρισμα. Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική.Εκεί μπορείτε να έχετε και ένα βιβλίο ευχών , για να σας συντροφεύουν οι ευχές των φίλων σας, όταν το ξεφυλλίζετε στο μέλλον.

7.Η ζεστή ατμόσφαιρα είναι βασική προτεραιότητα. Ο χώρος γίνεται αμέσως πιο όμορφος με πολλά κεριά και φανάρια σε διάφορα μεγέθη...Όσο πιο πολλά βάλετε, τόσο πιο καλά.

8. Διαλέξτε ένα θέμα. Π.χ το μονόγραμμα σας ή ένα συνδυασμό χρωμάτων που να επαναλαμβάνεται. Η ομοιομορφία παίζει σημαντικό ρόλο και η προσοχή στις λεπτομέρειες γίνεται αντιληπτή σχεδόν από όλους.

9.Μην διαλέγετε πάρα πολύ μεγάλα κομμάτια στολισμού για το κέντρο των τραπεζιών, ούτε πολύ ψηλά. Πρέπει να είναι σταθερά σε περίπτωση αέρα και να μην εμποδίζουν την οπτική επαφή των καλεσμένων.

10.Φροντίστε για άνεση. Τα καθίσματα των τραπεζιών σας πρέπει να είναι βολικά, ίσως με επένδυση μαξιλαριού κάτω από το κάλυμμα. Ανάμεσα στα τραπέζια καλό είναι να υπάρχουν σωστές αποστάσεις για μεγάλους διαδρόμους.

11.Προτιμήστε την απλότητα. Σε όλα τα θέματα. Μην το ξεχνάτε,οι υπερβολές πάντα ξεπερνάνε τα όρια της πολυτέλειας.

12.Guest list. Τηλεφωνήστε σε όλους τους καλεσμένους για επιβεβαιώσεις. Οι περισσότεροι αμελούν να απαντήσουν στην πρόσκληση, αλλά εσείς πρέπει να είσαστε σωστά προετοιμασμένοι για όλους.

13.Βασικό είναι να υπάρχει προσωπικό να ενημερώνει ,αλλά και να συνοδεύει τους καλεσμένους στο τραπέζι τους. Μην ξεχάσετε να έχετε κάνει πρόβλεψη και για εφεδρικά τραπέζια ,για καλεσμένους που μπορεί να έρθουν τελευταία στιγμή, ενώ δεν τους περιμένετε.

14.Ταιριαστές παρέες. Η σωστή κατανομή καλεσμένων στο κάθε τραπέζι είναι χρήσιμη.

15.Ένας παιδότοπος διαμορφωμένος με παιχνίδια, μπαλόνια και δραστηριότητες για τα παιδάκια, είναι μια καλή ιδέα ,για μια ήσυχη δεξίωση για τους μεγάλους.

16. Τιμήστε τους καλεσμένους , δείξτε συνέπεια. Πολύ σημαντικό είναι να μην καθυστερήσετε την είσοδό σας στο χώρο της δεξίωσης. Η μεγάλη αναμονή πριν  την είσοδο των νεονύμφων , κουράζει τους καλεσμένους. Δώστε τους προτεραιότητα, έναντι των φωτογραφιών σας.

17.Ευγένεια και χαμόγελο. Το service πρέπει να είναι γρήγορο και αποτελεσματικό. Το προσωπικό οφείλει να είναι έμπειρο και πρόσχαρο. Σε περίπτωση μπουφέ,καλό είναι να φροντίστε οι πολύ ηλικιωμένοι να σερβιριστούν στα τραπέζια τους από το προσωπικό.

18. Επιλέξτε menu δίνοντας προσοχή στην ποιότητα των φαγητών. Καλό είναι να αποφεύγετε τα catering οπού το φαγητό μεταφέρεται  και να προτιμάτε χώρους που παρασκευάζουν τα φαγητά στην κουζίνα τους. Η συνεχής ανανέωση των φαγητών είναι βασική ώστε να μην λείπει τίποτα από τον πλούσιο μπουφέ σας.

19.Στον χαιρετισμό των τραπεζιών μην χρονοτριβείτε. Ευχές,φωτογραφίες,αγκαλιές και προπόσεις μπορεί να ξεφύγουν χρονικά αρκετά. Ένα με δύο λεπτά στο κάθε τραπέζι είναι αρκετά, αν έχετε να χαιρετήσετε 30 τραπέζια στο σύνολο.

20.Η πίστα πρέπει να είναι μεγάλη, όχι όμως υπερβολικά μεγάλη γιατί τότε δύσκολα θα γεμίσει. Μην ξεχνάτε επίσης ότι ο φωτισμός της πίστας με φωτορυθμικά,αλλάζει πάντα την ατμόσφαιρα προς το καλύτερο.

21. Χορέψτε με κέφι! Η μουσική είναι πολύ βασικό στοιχείο μιας πετυχημένης δεξίωσης. Συνεννοηθείτε με τον dj για το πρόγραμμα που θέλετε να ακολουθήσει κάνοντας από πριν μερικές συναντήσεις μαζί του. Η ένταση στην πίστα είναι επιθυμητή, αλλά στους υπόλοιπους χώρους καλό είναι να είναι λίγο πιο χαμηλή, ώστε οι καλεσμένοι που δεν χορεύουν να μπορούν να συνομιλούν.

22.Σφηνάκια, σφηνάκια, σφηνάκια!! Κανονίστε να περάσουν δίσκοι αρκετές φορές κ απολαύστε τα με τους φίλους σας. Είναι απαραίτητα για το κέφι.

23. Σαγιονάρες και εσάρπες .Η ιδανική πρόβλεψη-δώρο μιας νύφης για τις φίλες της, αν μιλάμε για καλοκαιρινό γάμο.

24.Αναθέστε σε κάποιον υπεύθυνο να …τρέχει την δεξίωση σας, μην αγχώνεστε εσείς για διαδικαστικές λεπτομέρειες της βραδιάς. Συζητήστε από πριν τις λεπτομέρειες που σκέφτεστε και αφήστε τον έλεγχο και συντονισμό πάνω του.

25.Διάθεση ζευγαριού. Το σημαντικότερο!!! Έτσι δεν θα  εχει σημασία αν κάτι από τα 24 παραπάνω δεν πάει καλά..... Η χαλαρή και θετική διάθεση του ζευγαριού πάντα μεταφέρεται και στους καλεσμένους...Άλλωστε, πρέπει να μένουμε στην ουσία...Σημαντική είναι η γαμήλια δεξίωση, αλλά πιο σημαντικό είναι το ποιόν επιλέξατε να έχετε δίπλα σας, για μια ζωή.

Tags δεξιωση, Γαμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0387 s (250 Queries.) // Parse time: 0.7943 s // Total time: 2.8330 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X