Οι φωτογραφίες της ημέρας


Οι φωτογραφίες της ημέρας

Όσα κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός των διεθνών πρακτορείων, κάνουν το γύρο του κόσμου.

Η Daily Mail στη διαδικτυακή της έκδοση κάνει αναφορά στη λέξη «Χάος», ενώ φιλοξενεί και ένα εκτενέστατο ρεπορτάζ σχετικά με την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των τραπεζών, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που παρέμειναν κλειστές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί ήταν μπροστά από τις τράπεζες, έξω από τις οποίες είχαν δημιουργηθεί ουρές ανθρώπων, οι οποίοι και περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους, ώστε να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες συναλλαγές.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρει, πως οι Κύπριοι πολίτες δήλωναν ότι οι ουρές αυτές, τους δημιουργούν ένα ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ανασφάλειας, σχετικά με την οικονομική και τραπεζική κατάσταση της χώρας τους.

Η Αστυνομία έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας σε συνεργασία με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, κατά την πρώτη ημέρα της επαναλειτουργίας των τραπεζών, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Εξήρε παράλληλα την συμπεριφορά των πολιτών, λέγοντας ότι η ομαλή λειτουργία οφείλεται κυρίως στη συνεργασία και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν, αναμένοντας με υπομονή να εξυπηρετηθούν.

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους πολίτες μια ασφαλή πρόσβαση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σωστή αντιμετώπιση του οποιουδήποτε κινδύνου πιθανώς να προκύψει» είπε ο κ. Νικολάου, σε δηλώσεις του το μεσημέρι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς να αποκάλυψε το περιεχόμενο των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Ερωτηθείς αν υπήρχε φόβος για επεισόδια από καταθέτες, ο κ. Νικολάου είπε ότι οι πολίτες επιδεικνύουν πλήρη συνεργασία και πρόσθεσε ότι οι όποιες προβλέψεις για τυχόν επεισόδια έχουν διαψευστεί από τους ίδιους τους πολίτες.

Στο μεταξύ, το γύρο των social media κάνει η φωτογραφία του μεσήλικα που στέλνει μήνυμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες.

Tags κρίση, τραπεζες, ευρω, χρηματα, κούρεμα, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2426 s (250 Queries.) // Parse time: 0.6771 s // Total time: 2.9197 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X