Σάλος και νέες αποκαλύψεις για τη λίστα των διαγραφών


Σάλος και νέες αποκαλύψεις για τη λίστα των διαγραφών

Η εφημερίδα \"Η Σημερινή\" αποκαλύπτει σήμερα κι άλλες περιπτώσεις της αμαρτωλής λίστας διαγραφής χρεών.

Τα ονόματα ατόμων υψηλά ισταμένων στην κυπριακή κοινωνία περιλαμβάνονται στη λίστα που ο Γενικός Εισαγγελέας έχει στην κατοχή του κι αφορά διαγραφές χρεών των ατόμων αυτών από τράπεζες. Τα ποσά που διαγράφηκαν ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια. Η «Σημερινή» κατέχει στοιχεία και για άλλες υποθέσεις διαγραφής δανείων, πέραν αυτών που έγιναν γνωστές μέσω της λίστας που δημοσιεύθηκε τόσο σε αθηναϊκές εφημερίδες όσο και σε ιστοσελίδες, και στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, που προέρχονται από άτομα τα οποία έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, των διαγραφών δηλαδή δανείων από τράπεζες, ευνοϊκής μεταχείρισης έτυχαν και άλλα άτομα των οποίων τα ονόματα έχει η εφημερίδα στη διάθεσή της, αλλά δεν μπορεί να δημοσιεύσει λόγω της νομοθεσίας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα άτομα των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στη λίστα με τις διαγραφές χρεών έκαναν χθες δηλώσεις, αιτιολογώντας στις περισσότερες περιπτώσεις τους λόγους για τους οποίους φαίνεται ότι έτυχαν ειδικής μεταχείρισης. Άλλοι πάλι διέψευσαν ότι τους διαγράφηκαν οφειλές σε τράπεζες, ενώ κάποιοι μίλησαν για πλαστογραφίες που εντοπίσθηκαν στους λογαριασμούς τους και που οδήγησαν τις τράπεζες να διαγράψουν τα ποσά των πλαστογραφιών. Όλοι, πάντως, είπαν ότι θα κινηθούν νομικά για δυσφήμησή τους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, εξάλλου, μίλησε για σκοπιμότητες αναφερόμενος στη δημοσίευση της λίστας και δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν έχει τέτοιο κατάλογο ενώπιόν της. Οτιδήποτε διαδίδεται και δημοσιεύεται αυτήν την ώρα, είπε, δεν βοηθά το έργο της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι «ίσως η δημοσίευση εξυπηρετεί σκοπιμότητες για να καλυφθούν κάποιοι».

Η Κυβέρνηση, πάντως, δηλώνει κατηγορηματικά ότι το θέμα της διαγραφής χρεών, θα διερευνηθεί από την ερευνητική επιτροπή, η οποία έχει διοριστεί για να αποδώσει ευθύνες σε ό,τι αφορά την κατάσταση της οικονομίας.

Όλες οι εξελίξεις για την οικονομία με αναλυτικά ρεπορτάζ, απευθείας μεταδόσεις και συνεχή ροή ειδήσεων στο Sigma Live.

 

Tags κυπρος, κρίση, οικονομια, ευρω, κούρεμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2125 s (248 Queries.) // Parse time: 0.4734 s // Total time: 2.6859 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X