3+1 συμβουλές για να προλάβεις το διαβήτη


3+1 συμβουλές για να προλάβεις το διαβήτη

Η λύση βρίσκεται στη διατροφή σου!

Πανδημία χαρακτηρίζει το σακχαρώδη διαβήτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και πράγματι η εξάπλωσή του θυμίζει επιδημία. Τα καλά νέα είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις μπορείς να ελέγξεις αποτελεσματικά το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 ή και να προλάβεις το διαβήτη με δύο πολύ απλούς τρόπους.

Το μυστικό σύμφωνα με το shapegr δεν είναι καθόλου μυστικό, τα έχουμε πει αρκετές φορές αλλά θα τα λέμε όσο συχνά χρειάζεται μέχρι να τα υιοθετήσουμε όλοι – γιατί ποιος δεν θέλει να προλάβει το διαβήτη; Εάν υιοθετήσουμε μερικές υγιεινές αλλαγές στις διατροφικές μας συνήθειες και αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα, μπορούμε να περιορίσουμε έως και κατά 91% τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σύμφωνα με σχετικές έρευνες.

3 + 1 διατροφικές αλλαγές για να προλάβεις το διαβήτη

Βάλε περισσότερα γαλακτοκομικά στη διατροφή σου

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση The Lancet Diabetes & Endocrinology αποκαλύπτει πως κάποιες μορφές κορεσμένων λιπαρών που υπάρχουν στα πλήρη γαλακτοκομικά, προστατεύουν από την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2.

Μη στερείσαι τα σιτηρά, αρκεί να είναι ολικής άλεσης

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και δεν επιτρέπουν την απότομη άνοδο του σακχάρου στο αίμα.

Βάλε στο πιάτο σου περισσότερα πράσινα λαχανικά

Έχει φανεί σε μελέτες πως η κατανάλωση πράσινων λαχανικών βελτιώνει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη. Οι ειδικοί θεωρούν πως το μαγνήσιο στα πράσινα λαχανικά είναι το "κλειδί" γι’ αυτή την ευεργετική τους δράση.

+1: Να τρως συχνά και μικρά γεύματα

Ακόμη κι αν οι τιμές του σακχάρου στο αίμα σου δεν είναι παθολογικές το «μοίρασμα» των γευμάτων μέσα στη μέρα βοηθά να παραμένει σταθερό το σάκχαρο στο αίμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ανθρώπους που έχουν κληρονομική προδιάθεση για διαβήτη ή παρουσιάζουν προδιαβήτη.

Tags διαβήτης, Διατροφή, υγεια, health, diet, ΣΑΚΧΑΡΟ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3442 s (249 Queries.) // Parse time: 0.2901 s // Total time: 2.6343 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X