Πονάω σημαίνει... αλλάζω!


Πονάω σημαίνει... αλλάζω!

Η γνωστή life coach, Τζιλ Δούκα μας μιλάει για το πώς έρχεται η αλλαγή στη ζωή μας μετά από επίπονες εμπειρίες   

Δεν είναι δυνατόν να επέλθει αλλαγή μαλακά και ήρεμα. Οι μεγάλες αλλαγές στη ζωή μας έρχονται πάντα μέσα από πόνο. Γιατί, άραγε, συμβαίνει αυτό και γιατί δεν είναι απαραίτητα κακό; 

Ο ανώτερος εαυτός είναι εκείνος που θέλει να εξελιχθεί και το Εγώ είναι το φοβισμένο παιδί που αντιστέκεται. Είναι η αντίδραση σε οτιδήποτε καινούργιο. Και είναι απόλυτα φυσιολογικό να αντιδρούμε σε κάτι που είναι καινούργιο από φόβο, αλλά μόνο το άγνωστο είναι αυτό που θα μας πάει μπροστά. Γι' αυτόν τον λόγο όλες οι αλλαγές έρχονται μέσα από τον πόνο. 

Πολλές αλλαγές μπορούσαν φαινομενικά να έχουν γίνει πιο μαλακά. Παρ' όλα αυτά ποτέ δεν τις αποφασίζαμε γιατί κρατούσαμε αδούλευτο τον εαυτό μας. Και έτσι αυτές τώρα ξεσπούν και γίνονται βίαια και απότομα. 

Μερικές φορές, λοιπόν, είναι αναγκαία μια καθολική... παράλυση για να αρχίσουμε να βλέπουμε και να συνειδητοποιούμε πόσα πράγματα θεωρούσαμε απόλυτα δεδομένα. Πόσα πράγματα ουσιαστικά κάναμε άσκοπα, όπως το να χάνουμε καθημερινά τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας καταναλώνοντας το χρόνο μας σε πράγματα που εκ των υστέρων και με πόνο είδαμε ότι γίνονται και αλλιώς. 

Ο πόνος γίνεται συχνά καταλύτης για την αλλαγή και μπορεί ακόμα και μια επώδυνη κατάσταση να δουλέψει υπέρ σου. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να το κρατήσεις στο μυαλό σου, καθώς η ανθρωπότητα περνά μια ακόμη κρίσιμη καμπή στην ιστορία της. 

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA, PCC

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com
 

Tags τζιλ δουκα, jill douka, αλλαγή, πονος, life coach


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2933 s (249 Queries.) // Parse time: 0.2930 s // Total time: 2.5863 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X