Η αποκλειστική συνέντευξη της Ιωάννας Μαλέσκου στο ilovestyle.com!


Η αποκλειστική συνέντευξη της Ιωάννας Μαλέσκου στο ilovestyle.com!

Μας μίλησε για τους πρώτους μήνες στην Αθήνα και στην εκπομπή, τον ανταγωνισμό, τα σχόλια γύρω από το όνομά της και τον λόγο που απενεργοποίησε τα comments στο instagram

Η Ιωάννα Μαλέσκου θα έλεγε κανείς πως είναι το next big thing της ελληνικής και κυπριακής τηλεόρασης, καθώς έχει καταφέρει να μπει δυναμικά στον χώρο αυτό και να κερδίζει ολοένα και περισσότερο κόσμο με την προσωπικότητά της.

Η παρουσιάστρια της εκπομπής “Love It” που προβάλλει καθημερινά η τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, στις 14:30, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδας μας απαντώντας σε όλες μας τις ερωτήσεις.

Βρίσκεται εδώ και τρεις  μήνες, περίπου, στον αέρα η εκπομπή “LoveIt”. Ποια είναι η μέχρι στιγμής αίσθηση που σας αφήνει;

Το ‘’LoveIt’’ξεκίνησε πρώτο τη φετινή τηλεοπτική σεζόν, νωρίτερα από τις υπόλοιπες εκπομπές ψυχαγωγίας. Κάτι φρέσκο, ολοκαίνουριο και ως projectκαι ως ομάδα αλλά και για εμένα ως νέο πρόσωπο-  σε εθνικό επίπεδο.  Όπως λέει και το όνομα της εκπομπής, όλα γίνονται με αγάπη και με στόχο ασφαλώς να αγαπηθεί από τον κόσμο. Είμαι ευγνώμων γιατί αγκαλιάστηκε από την πρώτη στιγμή από το κοινό και ειδικά σε μια τηλεοπτική σεζόν, όπως η φετινή, που όλα είναι σύνθετα και ευμετάβλητα. Όσο κυλούν οι μήνες τόσο πιο όμορφα κυλάνε όλα.  

Τους τελευταίους μήνες έχετε βιώσει αλλαγή  τόσο προσωπικής όσο και επαγγελματικής στέγης. Μπορείτε να πείτε ότι έχετε εγκλιματιστεί πλήρως και στις δύο αυτές σημαντικές αλλαγές που έχουν συμβεί στη ζωή σας; Ποιες δυσκολίες, ενδεχομένως, αντιμετωπίζετε;

Είμαι άνθρωπος που δεν τρομάζει ή δυσκολεύεται με τις αλλαγές ιδίως αν αυτές προκύπτουν συνειδητοποιημένα και από επιλογή. Ασφαλώς όταν όλα αλλάζουν και μάλιστα τόσο ριζικά και τόσο γρήγορα, είναι επιβεβλημένο να έχεις γρήγορα και καλά αντανακλαστικά. Κυρίως όμως να εστιάζεις στο νέο που έχει ξεκινήσει και να μη συγκρίνεις με το πώς ήσουν πριν. Η σύγκριση δεν είναι καλό πράγμα σε καμία περίπτωση και σου απορροφά ενέργεια πολύτιμη. Όσο για δυσκολίες, μπόλικες και μάλιστα καθημερινές. Αλλά αυτό ισχύει παντού και πάντα, όχι μόνο στη δική μου περίπτωση. Όλα μπορούν να ξεπεραστούν και να μάθεις από αυτά, να γίνεις καλύτερος. Αρκεί να υπάρχει υγεία και όραμα να προχωράς, να εξελίσσεσαι.

Είστε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν. Νιώθετε ότι τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σας και σας περιμένουν στη γωνία για να σας κρίνουν;

Όλα τα νέα πρόσωπα, ειδικά της τηλεόρασης μοιραία υπόκεινται σε κριτική- άλλοτε καλοπροαίρετη άλλοτε όχι και τόσο. Αυτό το ξέρουμε καλά όλοι εμείς που επιλέγουμε αυτό το επάγγελμα και καθημερινά εκτιθέμεθα. Πάντα πίστευα ότι σημασία δεν έχει τι λένε αλλά ποιοι το λένε. Γενικώς όμως είμαι καλοπροαίρετη και δε σκέφτομαι αρνητικά ή υποψιασμένα. Κοιτάζω να κάνω το καλύτερο δυνατό για τις δεδομένες συνθήκες και το πού βρίσκομαι και να είμαι ο εαυτός μου. Ασφαλώς και δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους αλλά το παν είναι να είμαστε ειλικρινείς και αυθεντικοί. Είμαι η ίδια Ιωάννα και στην καθημερινότητά μου και κατά τη διάρκεια της εκπομπής μου.

Παρακολουθείτε τα νούμερα τηλεθέασης; Σας αγχώνουν;

Είναι ένας διαρκής χορός, ο χορός της τηλεθέασης. Και κάποιες φορές μπορεί να  σε χορέψει.. στο ταψί. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα μπει να δει τα νούμερα με το που ξυπνήσει, ούτε θα επηρεαστεί η ημέρα και η διάθεσή μου. Ασφαλώς και επιθυμώ- επιδιώκω να είναι όσο πιο υψηλά γίνεται. Ευτυχώς για μένα, η εκπομπή κινείται σταθερά και όμορφα. Όμως το σπουδαιότερο είναι ότι ο σταθμός και η διοίκηση, δείχνει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και στηρίζει το νέο αυτό εγχείρημα, από την πρώτη στιγμή. Σε ένα  τηλεοπτικό τοπίο με τόση αβεβαιότητα, είναι ευχής έργον να βρίσκεσαι σε μια οικογένεια που αναγνωρίζει τις ικανότητες και την προσπάθειά σου και σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια.

Αναμφισβήτητα είστε μία παρουσιάστρια που χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα εξαιρετικά και αυτό φαίνεται πως βγαίνει αβίαστα. Ωστόσο, έχουμε παρατηρήσει σε διάφορες εκπομπές σχολιασμού, να τρολάρεται το πώς χειρίζεστε τη γλώσσα. Είναι κάτι που έχετε προσέξει; Σας ενοχλεί;

Δεν ξέρω αν μιλώ εξαιρετικά, ούτε πώς αυτό ηχεί στα αυτιά του κόσμου. Έτσι μιλώ, δεν επιδιώκω επιτήδευση ή στόμφο. Άλλωστε αυτό διαφαίνεται και από το ρυθμό ομιλίας μου, δεν κάνω παύσεις να σκεφτώ τι θα πω, ούτε προσπάθησα ποτέ να εντυπωσιάσω. Μακάρι να με σχολιάζουν άλλοι συνάδελφοι για τέτοιους λόγους μόνο... Θα αισθάνομαι χαρά και ευλογία. Πάντως χαίρομαι γιατί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, διαπιστώνω ότι αναβαθμίζεται και γλωσσικά η τηλεόραση. Αν λοιπόν βάζω το λιθαράκι για εξελικτικέςαλλαγές, θα νιώθω και υπερήφανη μετά από χρόνια (η ιδιότητα της εκπαιδευτικού πάντα θα υπάρχει μέσα μου!).

Ζητήσατε από κάποιο επώνυμο πρόσωπο συμβουλές πριν από την πρεμιέρα σας;

Δε ζητώ συμβουλές από κανέναν, ούτε καν από τους πολύ δικούς μου ανθρώπους. Κι αυτό γιατί έχω μάθει στη ζωή μου να ‘’λούζομαι’’ τις επιλογές μου και να τις υποστηρίζω με  βάση το ένστικτο και το τι λέει η καρδιά μου. Μέχρι τώρα αυτή η οδός με οδηγεί στο φως και μαθαίνω ακόμα και από τα όποια λάθη μου, να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος και καλύτερη επαγγελματίας.

Κάνατε μεταγραφή στον ΣΚΑΙ, προερχόμενη από ένα μικρότερο και τοπικό κανάλι της Κρήτης. Είχατε ονειρευτεί ποτέ αυτή την εξέλιξή σας στην τηλεόραση; Ήταν δηλαδή ανέκαθεν ο στόχος σας αυτός;

Εργαζόμουν στο μεγαλύτερο κανάλι της Περιφέρειας, δεν ήταν απλά τοπικό. Που σημαίνει ότι θεωρητικά, ιδίως σε επίπεδο Κρήτης,  είχα ό, τι  ονειρευόμουν, με απεριόριστη αποδοχή, σεβασμό και εκτίμηση. Δεν επεδίωξα ποτέ να πάω στην Αθήνα ούτε υπήρξε αυτοσκοπός. Ήρθε όμως ομαλά και σαν φυσική συνέχεια, η πρόταση από τον ΣΚΑΪ την οποία ζύγισα στη δεδομένη χρονική φάση και έκρινα ότι θα με εξέλισσε, γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα εδώ που βρίσκομαι.

Από όταν άρχισε να ακούγεται έντονα το όνομά σας στα media αρκετοί σας παραλλήλισαν με την Ελένη Μενεγάκη, για το οποίο έχετε κληθεί και έχετε απαντήσει στο παρελθόν. Ωστόσο, έχετε κάποιο τηλεοπτικό πρότυπο που να εμπνέεστε από αυτό;

Δεν έχω πρότυπα από την Ελλάδα, όμως εκτιμώ ως επαγγελματίες, ανθρώπους του χώρου μας. Παρακολουθώ περισσότερο παρουσιαστές του εξωτερικού και διευρύνω τους ορίζοντές μου, γιατί παρατηρώ πώς είναι η τηλεοπτική κατάσταση σε πολύ ανταγωνιστικά περιβάλλοντα  και σεχώρες με πραγματικά μεγάλο πληθυσμό και απεριόριστες επιλογές.
Καθένας μας είναι μοναδικός και επιλέγεται ακριβώς για να είναι ο εαυτός του. Αλίμονο, αν μας αγαπούσαν γιατί θυμίζουμε κάποιον άλλον..

Με ποιον τρόπο διαχειρίζεστε τη δημοσιότητα; Καθώς φανταζόμαστε πως θα υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις κόσμου όσον αφορά στη δημοτικότητά σας. Έχετε κάποιο περιστατικό να μας περιγράψετε;

Δεν έχω αλλάξει κάτι κι ούτε σκοπεύω.. Είμαι η Ιωάννα που ήξεραν όλοι. Απλώς έχω γίνει αρκετά πιο προσεκτική στο τι μοιράζομαι στα social media γιατί η αμεσότητα που δίνει η διαδικτυακή επικοινωνία, σε φέρνει προ εκπλήξεων. Όχι πάντα ευχάριστων.
Προσφάτως, με αφορμή μια αλλαγή στα μαλλιά μου συνέβη το απίστευτο. Καταιγισμός σχολίων κάτω από φωτογραφίες μου με ανθρώπους να με υπερασπίζονται σε άλλους που με κατηγορούσαν. Πήρε ημέρες να διαπιστώσω τι ακριβώς συνέβαινε και χρειάστηκε μέχρι και να απενεργοποιήσω τη δυνατότητα για σχόλια, για να κωπάσει αυτή η αποσπασματική τοξικότητα. Κυρίως από ψεύτικα προφίλ. Στέκομαι στα θετικά όμως που είναι περισσότερα και κυρίως από γυναίκες! Αυτή είναι πραγματική δύναμη ψυχής και στην προσφέρουν απλόχερα ακόμα και άνθρωποι που δε σε έχουν γνωρίσει από κοντά αλλά ξέρουν να διακρίνουν το ειλικρινές και το αληθινό.

Στην Κύπρο σας απολαμβάνουμε μέσα από τη συχνότητα του ΣΙΓΜΑ. Θέλετε να στείλετε κάποιο μήνυμα στους Κύπριους τηλεθεατές σας;

Δέχομαι απεριόριστη αγάπη από την Κύπρο και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί καθημερινά την εκπομπή και που επικοινωνεί μαζί μου με μηνύματα στο Instagram. Εύχομαι μόλις τα πράγματα επανέλθουν σε  μια κανονικότητα, να καταφέρω να επισκεφθώ το νησί και να χαρώ τις ομορφιές του τόπου και τη φιλοξενία σας!

Ποια είναι τα όνειρά σας όσον αφορά στην τηλεοπτική διαδρομή που θέλετε να κάνετε μακροπρόθεσμα;

Εύχομαι να έχω υγεία και με την αγάπη του κόσμου να συνεχίζω να γίνομαι καλύτερη μέρα με τη μέρα, να έχω διάρκεια και να κάνω τους ανθρώπους να χαμογελούν και να ενημερώνονται με αισιοδοξία για όσα μας αφορούν. Να είμαι η Ιωάννα τους. Ο δικός τους άνθρωπος.

Σε ποια πράγματα λέτε “Loveit” στη ζωή σας; Ποια είναι τα δικά σας αγαπημένα;

‘’Love It‘’ λέω στα απλά, τα καθημερινά, τα αγαπημένα.. που όταν τα χάνεις, συνειδητοποιείς την αξία τους. Σε μια βόλτα με καλή παρέα, σε έναν καφέ στο χέρι δίπλα στη θάλασσα, σε μια καλή ταινία με φίλους, στις αγκαλιές που τόσο μου έχουν λείψει, στα ηλιοβασιλέματα που κάνουμε όνειρα με βουρκωμένα μάτια και στα φιλιά που στερηθήκαμε λόγω της πανδημίας. Ευτυχισμένος είναι αυτός που εκτιμά ακόμη και τα πιο απλά. Σ αυτόν αξίζουν όλα τα καλά του κόσμου. Η μεγαλύτερη όμως ‘"Love It" αδυναμία μου είναι η Balloo, η σκυλίτσα μου!

Tags ιωαννα μαλεσκου, Συνεντευξη, διασημοι, love it, ΣΙΓΜΑ, εκπομπη, celebrities, showbiz, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1440 s (248 Queries.) // Parse time: 0.4560 s // Total time: 2.6000 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X