Τι είναι το "maskne" και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό


Τι είναι το "maskne" και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό

Το Covid-19 και η καθημερινή χρήση της μάσκας έφερε το νέο ορισμό \"maskne\" στο χώρο της ομορφιάς.

Φορώντας μάσκα προκαλείται "maskne". Τι είναι; Τι σημαίνει; Και πώς θα απαλλαγούμε από αυτό; Η pHformula Skin Specialist του Light Touch, Άντρεα Παναγιώτου, αναλαμβάνει να λύσει όλες μας τις απορίες και να μας προσφέρει χρήσιμες συμβουλές.

MASKNE Μask is the new Acne

Η πανδημία εκτός από την υγεία μας απειλεί και το δέρμα μας. Ο όρος "maskne" προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων Mask+Acne. Η ακμή ενηλίκων είναι η παράπλευρη "απώλεια" από την πολύωρη, αλλά απαραίτητη χρήση προστατευτικής μάσκας από τον ιό Covid-19. Παρατηρείται ακόμα και σε επιδερμίδες που δεν είχαν ποτέ ακμή.

Πώς προκαλείται;

Πρόκειται για τη λεγόμενη μηχανική ακμή που οφείλεται στην τριβή του δέρματος με το ύφασμα της μάσκας. Kάθε φορά που αναπνέουμε ή μιλάμε δημιουργείται ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον στην περιοχή το οποίο πυροδοτεί την παραγωγή πλεονάζοντος σμήγματος και ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Επιπλέον τα νεκρά κύτταρα που κανονικά πέφτουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τώρα στοιβάζονται μπλοκάροντας τους πόρους.  Στις περιοχές που καλύπτει η μάσκα, κυρίως στο πηγούνι, στη μύτη ή στα μάγουλα, εμφανίζονται μικρά σπυράκια, στίγματα, κοκκινίλες ή και πυώδεις φλεγμονές.

Πώς θα το αντιμετωπίσουμε;

Μιας και η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη στην καθημερινότητά μας, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μια σωστή ρουτίνα περιποίησης δέρματος όλοι, γιατί τα σπυράκια που σχετίζονται με τη μάσκα δεν αφορούν μόνο όσους έχουν έτσι κι αλλιώς τάση για ακμή.

Βήμα 1ο: Είδος Μάσκας

Καταρχάς είναι σημαντική η επιλογή του τύπου της μάσκας ώστε να επιτρέπει στο δέρμα μας να αναπνέει, ενώ παράλληλα μας παρέχει προστασία. Η ποιότητα της μάσκας έχει μεγάλη σημασία για την αποφυγή έξαρσης ερεθισμών στο πρόσωπο. Τα βαμβακερά υφάσματα είναι προτιμότερα, αφού είναι πιο φιλικά προς το δέρμα σε αντίθεση με τα συνθετικά. Ένα υλικό λείας υφής μειώνει την τριβή που μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα.

Η αλλαγή της μάσκας αρκετές φορές την ημέρα είναι απαραίτητη.

Αφού διαλέξουμε τη μάσκα με καλή εφαρμογή που παράλληλα δεν ερεθίζει το δέρμα μας, είναι σημαντικό να υιοθετήσουμε μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος για να το διατηρούμε καθαρό, υγιές και λαμπερό.

Βήμα 2ο: Σχολαστική καθαριότητα

Πλένουμε το πρόσωπό μας με το που αφαιρούμε τη μάσκα μας και πρωί και βράδυ. Για τον καθαρισμό μέσα στην ημέρα είναι καλό να χρησιμοποιούμε ένα απαλό soap free καθαριστικό τζελ.

Συστήνω το αγαπημένο μου GEL Cleanse της pHformula. Αφαιρεί τους ρύπους σε βάθος χωρίς να διαταράσσει τα φυσικά επίπεδα υγρασίας. Περιέχει πολυφαινόλες και  εκχύλισμα chamomilla recutita που διακρίνεται για την υψηλή αντιοξειδωτική, αντι-ιική και αντιφλεγμονώδη του δράση.

Για τον καθημερινό καθαρισμό της επιδερμίδας πρωί και βράδυ αναζητούμε συνθέσεις με ήπια απολεπιστική ισχύ, που να διασφαλίζουν απαλή καθαριστική και, ταυτόχρονα, ενισχυμένη κερατολυτική και εξυγιαντική δράση.

Το βραβευμένο στα MF Beauty Awards 2020 EXFO Cleanse είναι το πιο ενδεδειγμένο προϊόν. Με λακτοβιονικό οξύ, εκχύλισμα rooibos και ένζυμο παπαΐνης απομακρύνει ρύπους, σμήγμα, ιδρώτα και νεκρά κύτταρα χωρίς να διαταράσσει την ισορροπία του προστατευτικού δερματικού φραγμού. Η χρήση μιας μαλακής Silicon Cleansing Brush βοηθά ώστε ο καθαρισμός να είναι πιο αποτελεσματικός και σε βάθος.

Bήμα 3ο: Προστασία του μικροβιώματος

Η ισορροπία του μικροβιώματος, δηλαδή της μικροχλωρίδας του δέρματος  που το προστατεύει, είναι πάρα πολύ σημαντική. Πολλά καθαριστικά «απογυμνώνουν» το δέρμα και διαταράσσουν την ομαλή λειτουργία του δερματικού φραγμού. Το αποτέλεσμα είναι ερυθρότητα, ξηρότητα, ακμή, δυσφορία. Για την αποκατάστασή του χρησιμοποιούμε serum με καλμαντική, μαλακτική και ρυθμιστική δράση.

Προτείνω το pHformula SOS Rescue Oil. Ένα καινοτόμο διφασικό προϊόν, με μοναδικό συνδυασμό ελαίων και πεπτιδίων με επουλωτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Αποκαθιστά τις βλάβες και κάνει το δέρμα πιο ανθεκτικό, προστατευμένο και ταυτόχρονα λαμπερό.

Βήμα 4o: Eνυδάτωση

Ποιος άλλος παράγοντας αυξάνει την ανοχή και αντοχή του δέρματος; Η ενυδάτωση. Προτιμήστε η ενυδατική σας κρέμα να έχει λεπτόρευστη υφή, ώστε να μη μπλοκάρει τους πόρους κάτω από τη μάσκα.

Ιδανική επιλογή είναι η pHformula SPOT ON Moisture Balance. Ειδικά σχεδιασμένη για να παρέχει ελαφριά ενυδάτωση χωρίς να πυροδοτεί τη λιπαρότητα. Χάρις στη λεπτόρευστη υφή της, απορροφάται άμεσα, λειαίνει και ομαλοποιεί την όψη του δέρματος, δεσμεύει και συγκρατεί την υγρασία, διατηρώντας σταθερά τα επίπεδα στους ιστούς.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει έντονη ξηρότητα και το δέρμα είναι κόκκινο θα συνιστούσα μια κρέμα ανάπλασης και αποκατάστασης, όπως είναι η pHformula SOS Repair Cream με ιδιότητες έντονα θεραπευτικές, αντισταμινικές και αντιοξειδωτικές. Περιέχει ολεϊκό οξύ, στεαρίνη, πανθενόλη & εκχύλισμα Rooibos, στοιχεία με πλούσια μαλακτική ισχύ και αντιφλεγμονώδη δράση για άμεση επούλωση και αντιμετώπιση της ερυθρότητας και του ερυθήματος.

Βήμα 5ο: Make up

Καλό θα ήταν να αποφεύγουμε το μακιγιάζ, ή τουλάχιστον το έντονο, επιλέγοντας μη φαγεσωρογόνες συνθέσεις που δεν φράσσουν τους πόρους.

Η επιλογή μιας Complexion Correcting cream ή ενός Compact Foundation ελαχιστοποιεί άμεσα οποιαδήποτε ατέλεια του δέρματος ενώ παράλληλα τα αντιηλιακά φίλτρα προσφέρουν προστασία. Η pHformula CC cream SPF 30+ ή το Compact Foundation SPF 50+ αποτελούν την ιδανική πρόταση γιατί η πρωτοποριακή τους σύνθεση με πεπτίδια, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, ρετινόλη παρέχει ταυτόχρονα κάλυψη των ατελειών, αντιηλιακή προστασία, ενυδάτωση  και αντιγήρανση.

Τι κάνουμε αν θέλουμε άμεση λύση;

Σε περίπτωση που έχουμε εμφανίσει σπυράκια, μπορούμε να εφαρμόσουμε τοπικά ένα προϊόν γρήγορης δράσης με σαλικυλικό οξύ. Το pHformula Spot On Blemish Active με ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες διεισδύει στους πόρους και ρυθμίζει τις βλάβες της ακμής μειώνοντας την ανάπτυξη βακτηρίων. Χρησιμοποιείται απευθείας πάνω στα σπυράκια, δημιουργεί ένα προστατευτικό και μονωτικό φιλμ, ατονεί τη φλεγμονή και την εξαφανίζει.

Α MASK for MASKNE

Επίσης, αντιμετωπίζουμε τις επιπτώσεις της μάσκας με… μάσκα. Η εφαρμογή μιας αντιοξειδωτικής ή καλμαντικής επιδιορθωτικής μάσκας μία φορά την εβδομάδα ενισχύει ακόμα περισσότερο τη γρήγορη αποκατάσταση και την ανθεκτικότητα του δέρματος. Η  pHformula VITA C Overnight Mask με πλούσιες αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες, ενισχύει την κυτταρική μεμβράνη, αποκαθιστά τις επιπτώσεις που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

Για δέρμα με πιο έντονες ανάγκες η pHformula SOS Hydragel Mask έρχεται να σώσει την κατάσταση. Δροσιστική, ενυδατική και ηρεμιστική μάσκα σε μορφή τζελ, καταπραΰνει άμεσα το ερεθισμένο δέρμα.

Αν η κατάσταση είναι πιο σοβαρή και επιμένει είναι καλό να συμβουλευτούμε έναν επαγγελματία pHformula Skin Specialist που θα αντιμετωπίσει τις φλεγμονές με την κατάλληλη θεραπεία και θα ρυθμίσει την ομαλή λειτουργία του δερματικού φραγμού.

Η πανδημία σε συνδυασμό με τα μέτρα αντιμετώπισής της (καραντίνα, κοινωνική αποστασιοποίηση, περιορισμός μετακινήσεων και περιορισμός εμπορικών και άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων), αποτελεί μια πρωτοφανή εμπειρία που δημιουργεί έντονο stress. Για τη διαχείριση του άγχους οι ειδικοί προτείνουν να αφιερώνουμε χρόνο σε υγιείς δραστηριότητες και αντικείμενα που απολαμβάνουμε.

Η τήρηση μιας ρουτίνας στη φροντίδα του δέρματός μας, μειώνει το stress, ενώ συγχρόνως βελτιώνει τη διάθεση και την ευεξία.

Tags Maskne, pHformula, beauty, face, προσωπο, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.6218 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4714 s // Total time: 4.0932 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X