EWE: Η ενδιαφέρουσα δράση που συμβαίνει στο νησί μας και αφορά στο μαλλί!


EWE: Η ενδιαφέρουσα δράση που συμβαίνει στο νησί μας και αφορά στο μαλλί!

Διαβάστε αναλυτικά 

Το EWE (European Wool Exchange) είναι ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, που ιδρύθηκε στην Κύπρο, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό των πολλών οργανώσεων και ομάδων στην Ευρώπη που ενδιαφέρονται για την κυκλική οικονομία του μαλλιού και την επιστροφή του στην κοινωνία μας ως πολύτιμος πόρος για πολλές χρήσεις παρά ως ένα παραμελημένο οργανικό απόβλητο.  

Υπάρχουν περίπου 100 εκατομμύρια πρόβατα στην Ευρώπη. Ένα μόνο πρόβατο προσφέρει 1,5-3 κιλά μαλλιού ετησίως και ολόκληρός ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός παράγει περίπου 200 000 τόνους μαλλί ετησίως. Το ετήσιο κούρεμα είναι απαραίτητο για την ευημερία των ζώων και η διάμετρος των ινών του μαλλιού καθορίζει τη χρήση του. Το λεπτότερο μαλλί είναι κατάλληλο για την κατασκευή ενδυμάτων, το μεσαίο μαλλί χρησιμοποιείται είτε για ενδύματα, νήματα είτε για ταπετσαρίες, ενώ το χοντρό μαλλί χρησιμοποιείται για την κατασκευή χαλιών και μονωτικών πάνελ. Εκτιμάται ότι σχεδόν η μισή παραγωγή μαλλιού στην Ευρώπη καταστρέφεται, θάβεται ή καίγεται, με αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον.  

Είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές του πλεξίματος, μία από τις αρχαιότερες χειροτεχνίες που μπορεί να μεταμορφώσει το μαλλί σε χρήσιμα και μερικές φορές καλλιτεχνικά αντικείμενα. Συγκεκριμένα πιστεύουμε σε αυτό που αποκαλούμε "θεραπευτικό πλέξιμο" για να δείξουμε την εξαιρετική ικανότητα του πλεξίματος να ηρεμίσει το μυαλό, να μειώσει το άγχος και τον πόνο και να διευκολύνει την κοινωνική ένταξη.  
 
Το EWE υποστηρίζει τις απόψεις του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου Μαλλιού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μαλλιών για τη βελτίωση των υφιστάμενων γνώσεων στον τομέα και για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας του μαλλιού στην Ευρώπη.  

Ιδρυτής του EWE είναι ο Δρ Alberto Costa, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Σχολής Ογκολογίας, διεθνώς αναγνωρισμένος για το έργο του για την πρόοδο της διαχείρισης του καρκίνου του μαστού. Είναι συνιδρυτής της Europa Donna, του Ευρωπαϊκού συνασπισμού για τον καρκίνο του μαστού. 

Αυτή η πρωτοβουλία εκτείνεται σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του μαλλιού και των υποπροϊόντων της, στοχεύοντας σε όλες τις πιθανές αγορές και προωθεί νέες τεχνολογίες και διαδικασίες κυκλικής οικονομίας. Πιο συγκεκριμένα:  

1. Απόδοση πόρων – συμμόρφωση με τις αρχές μηδενικής απορρίψεως αποβλήτων  

2. Πράσινη οικονομία – α)αξιοποίηση των τεχνολογικών προσεγγίσεων με ελαχιστοποιημένο αποτύπωμα άνθρακα β)ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης νερού μέσω επεξεργασίας λυμάτων 

3. Κυκλική οικονομία – α) αξιοποίηση των υποπροϊόντων έναντι των τρεχουσών πρακτικών αποβλήτων β) προσαρμογή των προηγμένων προσεγγίσεων για την παραγωγή προϊόντων υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.  

Η ευημερία μας εξαρτάται από τη χρήση φυσικών πόρων. Η EWE προτείνει ένα πολύπλευρο δίκτυο φιλικό προς της ικανότητα του περιβάλλοντος να τα αναγεννά και να μας εφοδιάζει, εξασφαλίζοντας τη μακροπρόθεσμη ευημερία της κοινωνίας μας.  
 
Χορηγός Επικοινωνίας: City.com.cy 

Tags ewe, μαλλι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0057 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0287 s // Total time: 0.0345 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X