Διατροφικές συμβουλές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι


Διατροφικές συμβουλές για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Η κλινική διατροφολόγος - διαιτολόγος, \'Αντρια Ιωάννου μας δίνει συμβουλές για να μην δούμε τα κιλά μας να αυξάνονται μετά τις γιορτές.

Είναι απόλυτα λογικό τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να αλλάζουμε τις διατροφικές μας συνήθειες εφόσον αλλάζει η καθημερινότητα μας. Εσύ που ακολουθείς κάποια δίαιτα για να χάσεις κιλά ή για να διατηρήσεις το βάρος σου ίσως να δυσκολεύεσαι περισσότερο αυτήν την περίοδο. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Δες πιο κάτω μερικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις για να μην δεις τα κιλά σου να αυξάνονται μετά τις γιορτές:

#1. Μην παραλείπεις τα γεύματα σου. Πάντα να καταναλώνεις πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό μαζί με μικρά ενδιάμεσα σνακ. Η συνήθεια αυτή βοηθάει στην καλή λειτουργία του μεταβολισμού και μπορείς να ελέγχεις την ποσότητα τροφής που καταναλώνεις πιο εύκολα. Αν για παράδειγμα ανήμερα των Χριστουγέννων καταναλώσεις ένα πολύ πλούσιο μεσημεριανό, φρόντισε να φας ένα πιο ελαφρύ βραδινό, αλλά μην το παραλείψεις εντελώς!

#2. Πίνε ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα. Σε ενυδατώνει και παράλληλα συμβάλλει στην κατανάλωση λιγότερης ποσότητας φαγητού.

#3. Το ½ του πιάτου σου θα πρέπει να αποτελείται από σαλάτα της επιλογής σου, το ¼ από υδατάνθρακα (π.χ ρύζι, ψητή πατάτα, ψωμί) και το άλλο ¼ από πρωτεΐνη (π.χ κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό – να θυμάσαι να αφαιρείς την πέτσα από το κοτόπουλο και το ορατό λίπος από το χοιρινό).

#4. Απόλαυσε το φαγητό σου και κατανάλωσε το με αργούς ρυθμούς. Έτσι θα καταλάβεις πότε χόρτασες και δεν θα φας μεγαλύτερη μερίδα.

#5. Κατανάλωσε αλκοόλ με μέτρο! Αυτό σημαίνει μία μερίδα την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άντρες. Μία μερίδα ισούται με ένα μικρό τενεκεδάκι μπύρα, ένα ποτήρι κρασί ή 40ml βότκα/ τζιν/ ουίσκι.

#6. Τα γλυκά την περίοδο των Χριστουγέννων έχουν την τιμητική τους. Ακόμη και αν δεν έχεις στο σπίτι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιος θα σε κεράσει κάτι. Δεν απαγορεύονται τα σοκολατάκια, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες ή η βασιλόπιτα! Μπορείς να απολαύσεις το αγαπημένο σου γλυκό σε μικρή ποσότητα χωρίς ενοχές.

Θέλω να θυμάσαι όμως ότι και να ξεφύγεις λιγάκι, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου! Μετά τις γιορτές μπορείς να συνεχίσεις κανονικά το διατροφικό σου πρόγραμμα με θέληση, υπομονή και πάνω από όλα χωρίς στερήσεις.

Άντρια Ιωάννου

Κλινική Διατροφολόγος - Διαιτολόγος (BSc, MSc)

Τηλ. 96799026

Διεύθυνση: Υμηττού 1Α Πλατύ Αγλαντζιάς 2113, Λευκωσία

Email: andriaioannou_nutrition@outlook.com

Facebook: Andria Ioannou Clinical Dietitian / Nutritionist

Instagram: @ai.dietitian

Tags Χριστούγγενα, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ, Διατροφή, Δίαιτα, διατροφολόγος, κιλά, βαρος, αντρια ιωαννου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3831 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4215 s // Total time: 2.8046 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X