Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας: Το μήνυμα που πρέπει να μεταδώσουμε σε όλα τα παιδιά


Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας: Το μήνυμα που πρέπει να μεταδώσουμε σε όλα τα παιδιά

Η ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια, Μύρια Μουρίδου Μαραγκού μας εξηγεί πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αντιληφθούν καλύτερα το μήνυμα των Χριστουγέννων εν καιρώ πανδημίας.

Τα φετινά Χριστούγεννα πράγματι θα είναι διαφορετικά για μικρούς και μεγάλους. Ως εκ τούτου, θα ήταν καλό να αντιληφθούν οι γονείς ότι ούτε τα πολλά και ακριβά παιχνίδια, ούτε οι ποικίλες χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες δεν είναι αυτές που αναπτύσσουν τις ξεχωριστές αναμνήσεις. Εμείς ως γονείς, είμαστε υπεύθυνοι να μεταδώσουμε το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων στα παιδιά μας, το οποίο δεν είναι τίποτα άλλο από την αγάπη. Κι οι αναμνήσεις των παιδιών μας στο μέλλον, αυτό το μήνυμα θα πρέπει να μεταδίδουν.

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο κατάλληλη περίοδος για να εκφράσουμε έμπρακτα την αγάπη μας, όχι μόνο στα παιδιά μας, αλλά και στον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, στο διπλανό μας που δεν έχει οικογένεια, που δεν έχει φίλους, που δεν έχει στήριξη, που βρίσκεται κλεισμένος μέσα στο σπίτι λόγω των μέτρων ή του φόβου που τον διακατέχει μη νοσήσει με κορωνοϊό. Όταν εμείς οι ίδιοι ανοίξουμε την ψυχή μας προσφέροντας απλόχερα αγάπη, το μήνυμα αυτό θα φωλιάσει και θα στεριώσει στις αθώες ψυχές των παιδιών μας. 

Ας υιοθετήσουμε, λοιπόν, τις αξίες της αλληλοβοήθειας και της αλληλεγγύης, όχι μόνο για τις μέρες των γιορτών, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας. Ας αξιοποιήσουμε τις μέρες των γιορτών ενθαρρύνοντας τα παιδιά μας να προσφέρουν αγάπη στα άρρωστα, στα παραμελημένα, στα περιθωριοποιημένα, στα αποξενωμένα, στα πονεμένα άτομα, σε αυτούς που βρίσκονται σε καραντίνα που αυτές τις μέρες έχουν περισσότερο την ανάγκη μας. Προσφέροντας ανιδιοτελή αγάπη, γίνεται πραγματικά αντιληπτό το μήνυμα της γέννησης του Χριστού, που ήρθε να χαρίσει ελπίδα και φως στην ανθρωπότητα. 

"Τα καλύτερα δώρα γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Η παρουσία μιας ευτυχισμένης οικογένειας, που ο ένας είναι τυλιγμένος γύρω από τον άλλον", Burton Hillis.

Μύρια Μουρίδου Μαραγκού

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Facebook: Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Μύρια Μουρίδου Μαραγκού

Instagram: @myria_marangou

Site: https://marangoumyria.wordpress.com, https://psychologist-2151.business.site

Tags παιδι, ψυχολογια, υγεια, αγαπη, health, παιδια, γονεις


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4274 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3341 s // Total time: 2.7615 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X