Λαμπερή και νεανική επιδερμίδα χωρίς νυστέρι


Λαμπερή και νεανική επιδερμίδα χωρίς νυστέρι

Μάθε τα πάντα για την πιο μοντέρνα θεραπεία αναζωογόνησης της εικόνας του προσώπου σου από τον πλαστικό χειρουργό Ανδρέα Μαλλουρή.

Όλες μας ανεξαιρέτως θέλουμε να αποκτήσουμε μια φρέσκια και όμορφη επιδερμίδα χωρίς ατέλειες. Αναμφίβολα, η ρουτίνα ομορφιάς είναι ό,τι πιο σημαντικό αλλά δεν μπορείς να σταματήσεις τον χρόνο καθώς οι πρώτες ρυτίδες θα κάνουν την εμφάνιση τους σύντομα. Και τότε τι; Μέχρι χθες κατέφευγες στις θεραπείες με νυστέρι.

Σήμερα όμως υπάρχουν τεχνικές και θεραπείες που μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης του προσώπου προσφέροντας μια νεανική και φρέσκια εικόνα χωρίς καμία χειρουργική επέμβαση, τομές και αναισθησία.

Άλλωστε η αντιγήρανση περιλαμβάνει ποικίλες θεραπείες που μπορεί να σε βοηθήσουν όπως τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, μεσοθεραπείες και θεραπείες ενυδάτωσης.

Για τις νέες και πρωτοποριακές τεχνικές αντιγήρανσης το ilovestyle.com επικοινώνησε με τον πλαστικό χειρουργό, Ανδρέα Μαλλουρή ο οποίος μας εξήγησε ποια είναι η δική του προσέγγιση στην αναζωογόνηση του προσώπου, ποια η διαφορά μεταξύ του υαλουρονικού οξέος με τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος κι άλλα πολλά που σίγουρα πρέπει να γνωρίζεις.

Ανδρέα μου, θα ήθελα να εξηγήσεις στις αναγνώστριες μας ποια είναι η διαφορά μεταξύ του υαλουρονικού οξέος με τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος;

Το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικό συστατικό του δέρματος που συμβάλλει ουσιαστικά στην ενυδάτωσή του. Με την πάροδο των χρόνων, ελαττώνεται η φυσική παραγωγή του με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται ξηρό και να χάνει τον όγκο του.

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος προσομοιάζουν με το υαλουρονικό που υπάρχει φυσιολογικά στο δέρμα και χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου και την ενυδάτωση του προσώπου. Στην αγορά κυκλοφορεί μεγάλος αριθμός εμφυτευμάτων υαλουρονικού οξέος. Προσωπικά βρίσκω ασφάλεια στην χρήση και αξιοπιστία στο αποτέλεσμα εφαρμόζοντας θεραπείες με εμφυτεύματα JUVÉDERM® και συγκεκριμένα τα fillers της σειράς VYCROSS®.

Ποια είναι η δική σου προσέγγιση στην αναζωογόνηση του προσώπου με υαλουρονικό οξύ;

Η χαλάρωση και γερασμένη όψη του προσώπου είναι αποτέλεσμα συνέργειας πολλών παραγόντων με κυριότερο την ατροφία ανατομικών δομών όπως των διαμερισμάτων δομικού λίπους, της φθίνουσας ελαστικότητας του δέρματος, της επίδρασης της βαρύτητας, της φωτογήρανσης και του καπνίσματος. Η δική μου προσέγγιση αφορά πρωτίστως στην αποκατάσταση των ελλειμμάτων και στην ενυδάτωση του προσώπου.

Στόχος είναι ένα αποτέλεσμα όπου το πρόσωπο να φαίνεται φυσικό, φρέσκο, με ξεκούραστη όψη, χωρίς υπερβολές και ποσότητες που υπερβαίνουν τις ανάγκες που προκύπτουν από τα υποκείμενα ελλείμματα. Τα εμφυτεύματα δεν παραμορφώνουν, αυτό που παραμορφώνει και αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου είναι η κακή χρήση και οι υπερβολές.

Σε ποιες περιπτώσεις γίνεται η εφαρμογή υαλουρονικού οξέος πέραν των ελλειμμάτων που προκύπτουν με την πάροδο του χρόνου;

Οι περιπτώσεις που εφαρμόζουμε υαλουρονικό οξύ για να ενισχύσουμε μια περιοχή ή να "καμουφλάρουμε" δυσμορφίες, αφορούν σε αποκατάσταση ανατομικών ελλειμμάτων, όπως δυσανάλογα μικρό πηγούνι σε σχέση με το πρόσωπο και σε διόρθωση στο περίγραμμα της γνάθου. Ο σχεδιασμός ενός θεραπευτικού πλάνου και η προσέγγιση κάθε προσώπου είναι εξατομικευμένη και διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους κάθε ανθρώπου. Συνήθως περιλαμβάνει έναν συνδυασμό εμφυτευμάτων JUVÉDERM®  από τη σειρά VYCROSS® που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά για να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες του προσώπου για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.

Μετά από πόσες ημέρες βλέπουμε το αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με την χρήση υαλουρονικού οξέος είναι άμεσα ορατά, αξιολογούνται μετά από 10-15 ημέρες από την εφαρμογή και έχουν διάρκεια που μπορεί να φτάσει έως και 2 χρόνια για κάποιους τύπους εμφυτευμάτων.

Οι θεραπείες αυτές αφορούν στις γυναίκες μόνο;

Η γήρανση και η χαλάρωση δεν ξεχωρίζουν φύλο, αφορούν φυσικά και τους άντρες. Οι παρεμβάσεις πρέπει πάντα να είναι διακριτικές και ουσιαστικές σε γυναίκες και άντρες.

Πόσο ασφαλή είναι τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος;

Με τα εμφυτεύματα JUVÉDERM®, που έχουν έγκριση από τις Ευρωπαϊκές και Αμερικανικές Αρχές (FDA), αισθάνομαι ασφάλεια στην χρήση τους. Είναι σημαντικό επίσης, οι ασθενείς να επιλέγουν προσεκτικά έναν εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο προτού προχωρήσουν σε οποιαδήποτε θεραπεία.

Ευχαριστούμε θερμά τον πλαστικό χειρουργό, Ανδρέα Μαλλουρή, MD, PhD.

Το άρθρο είναι χορηγούμενο από την Allergan Aesthetics, μια εταιρεία της AbbVie.

Info: Κλήμεντος 33, 1061 Λευκωσία, τηλ. 22442777,  97871500.

Instagram: Juvederm Greece
Facebook: Juvederm Greece

Tags ανδρεας μαλλουρής, προσωπο, πλαστικός χειρουργός, Ομορφια, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, υαλουρονικό οξυ, Juvéderm, Vycross


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0004 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0238 s // Total time: 0.0242 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X