Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τις ενοχλητικές πανάδες


Πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τις ενοχλητικές πανάδες

Η ειδικός μας εξηγεί τι είναι αυτό που προκαλεί τις πανάδες και μας προτείνει προϊόντα που θα μας βοηθήσουν να \"σβήσουμε\" αυτό το δερματικό πρόβλημα.

Οι γνωστές σε όλους πανάδες ή αλλιώς μέλασμα, δεν απειλούν την υγεία μας, δεν προκαλούν πόνο ή άλλες ενοχλήσεις, πλήττουν όμως την αυτοπεποίθησή μας! Γιατί οι καφετί ή γκρίζες κηλίδες μένουν στο δέρμα του προσώπου, στα χέρια, στο λαιμό ή στο ντεκολτέ και θυμίζουν "λεκέδες", ένα "μπάλωμα", ένα πρόβλημα που ενοχλεί αισθητικά.

Το μέλασμα είναι γένους… θηλυκού! Προτιμά τις γυναίκες, μας λέει η αισθητικός, Ιφιγένεια Τσιόλου από το I.T. Beauty Medical Center και μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε, πώς να το αντιμετωπίσουμε, αλλά και πώς να το αποφύγουμε.

Πανάδες ή μέλασμα, όπως είναι η επιστημονική τους ονομασία, είναι τα επίμονα στίγματα σαν λεκέδες, οι καφέ κηλίδες που σχηματίζονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας, κυρίως μετά την ηλιοθεραπεία. Eάν αυτά εκτίθενται συστηματικά στον ήλιο, εμφανίζονται στην επιδερμίδα κυρίως του προσώπου, στα μάγουλα, τη μύτη, το μέτωπο, το πηγούνι, το άνω χείλος, αλλά και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στα χέρια και το λαιμό. Αν εμφανιστούν στη μία πλευρά του προσώπου, πιθανότατα θα εμφανιστούν και στην άλλη. Το μέγεθός τους μπορεί να κυμαίνεται από μικρή πανάδα  μέχρι μια μεγάλη σκιά που καλύπτει ένα εκτεταμένο τμήμα του προσώπου. Έχουν ανοικτό ή σκούρο καστανό χρώμα όταν η συγκέντρωση μελανίνης είναι επιφανειακή και γκριζωπό, όταν είναι βαθύτερη, στο χόριο.

Διάβασε ακόμη: Τι είναι το "maskne" και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτό

Ποιοι εμφανίζουν συχνότερα πανάδες;

Οι πανάδες είναι γένους… θηλυκού.! Προτιμούν τις γυναίκες. Μόλις το 10% των ανθρώπων που εμφανίζουν πανάδες είναι άντρες ενώ το υπόλοιπο 90% γυναίκες, ιδίως κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Στην περίπτωση αυτή οι πανάδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο ονομάζονται "μάσκα της εγκυμοσύνης" ή χλόασμα και καθοδηγούνται κυρίως από τις ορμόνες.

Επίσης, τα άτομα με σκουρόχρωμο δέρμα, καθώς και όσοι έχουν κληρονομική προδιάθεσή, δηλαδή έχουν συγγενείς με πανάδες, είναι πιο πιθανό ότι θα εμφανίσουν μελαγχρωματικές βλάβες.

Τι προκαλεί τις πανάδες;

Με το μπρούντζινο χρώμα που "κερδίζουμε" στα 20, "αγοράζουμε" τις πανάδες των 40! Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο είναι ο κυριότερος παράγοντας που συμβάλλει στην εμφάνιση των πανάδων και οι βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι αθροιστικές. Κάθε φορά που οι ακτίνες UV διαπερνούν ανεμπόδιστα, δηλαδή χωρίς αντηλιακό, την επιδερμίδα, οι πανάδες που "παραμονεύουν" κάτω από την επιφάνειά της πολλαπλασιάζονται, το μέγεθος και η χρωματική έντασή τους αυξάνονται και τελικά γίνονται ορατές.

Επίσης, οι ορμονικές μεταβολές στην εγκυμοσύνη ή αυτές που προκαλούνται από τη λήψη αντισυλληπτικών χαπιών ή την ορμονική υποκατάσταση κατά την κλιμακτήριο μπορεί να πυροδοτήσουν την εμφάνιση των πανάδων.

Η φλεγμονή (σπυράκια) μερικές φορές παραβλέπεται και συχνά μπορεί να αποτελέσει την κύρια αιτία υπερχρώσεων.

Προϊόντα περιποίησης που ερεθίζουν το δέρμα μπορεί να επιδεινώσουν τις πανάδες.

Ο φωτότυπος και η φωτοευαισθησία σε φάρμακα και αρώματα, είναι παράγοντες που ευνοούν τη δημιουργία αυτών των ακίνδυνων μεν αλλά αισθητικά ενοχλητικών μελαγχρωματικών αλλοιώσεων του δέρματος.

Πώς μπορούμε να "σβήσουμε" τις πανάδες;

Oι πανάδες εξαλείφονται ευκολότερα, όταν είναι "φρέσκες". Είναι σημαντικό να γίνονται νωρίς θεραπείες για την αντιμετώπιση των μελαγχρωματικών βλαβών.

Η φόρμουλα "M.E.L.A powerclay" της pHformula είναι μια ισχυρή θεραπεία αναδόμησης για την αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης.

Συμβάλει σημαντικά:

  • Στη μείωση της συσσωρευμένης μελανίνης, τοπικά στην επιδερμίδα
  • Στην αναστολή της ενζυμικής δραστηριότητας της τυροσινάσης, η οποία ερεθίζει το μελανοκύτταρο να παράγει μελανίνη, που σταδιακά ανεβαίνει προς την κεράτινη στιβάδα και δημιουργεί την εικόνα της πανάδας (υπερμελάγχρωση).

H pHformula χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο δράσης για να ενισχύσει την διείσδυση των ενεργών συστατικών σε βάθος. Πρόκειται για το μοναδικό σύστημα μεταφοράς PH-DVC το οποίο συμβάλλει ώστε να έχουμε εξαιρετικά και ορατά αποτελέσματα χωρίς αρνητικές παρενέργειες στην επιδερμίδα.

Τα συστήματα θεραπειών της pHformula βασίζονται στην ελεγχόμενη αναδόμηση του δέρματος. Σε αντίθεση με τα χημικά peelings που βασίζονται στην φλεγμονή άρα στην καταστροφή του. Τα συστήματα αναδόμησης της pHformula προκαλούν κυρίως την επιτάχυνση της αναγέννησης των κυττάρων στα διάφορα στρώματα του δέρματος διεγείροντας της κυτοκίνες  Οι συνθέσεις τους αποτελούνται από οξέα φρούτων, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά τα οποία μεταφέρονται στις βαθύτερες στιβάδες με το σύστημα μεταφοράς PH-DVCΤΜ.

Η πρόληψη σώζει

Για την πρόληψη και την εξάλειψη των πανάδων είναι πολύ σημαντική η αγωγή στο σπίτι ως μια mini θεραπεία που θα ενισχύσει τη θεραπεία που γίνεται στο ινστιτούτο και θα διατηρήσει το αποτελέσματα.

Η… συνταγή της επιτυχίας λοιπόν είναι:

Κυτταρική ανανέωση, αντιηλιακή προστασία και συστηματική ενυδάτωση.

Τα προϊόντα που αγαπάμε και συστήνουμε:

Pre Resurfacing με M.E.L.A. homecare kit

Το δέρμα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για να "δεχθεί" τις θεραπείες για άμεσα και εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το kit περιέχει τα 4 απαραίτητα προϊόντα για την καθημερινή περιποίηση του δέρματος και για την ενίσχυση του κυτταρικού μεταβολισμού πριν από τις θεραπείες.

E.X.F.O. για καταπραϋντικό καθαρισμό και ήπια απολέπιση μετά τη θεραπεία.

ACTIVE προϊόν θεραπείας με ισχυρή λευκαντική δράση.

M.E.L.A. Recovery Θεραπευτικός ορος για το μέλασμα με οξέα φρούτων.

Βελτιώνει το δέρμα από μέσα προς τα έξω (inside out)

POST Recovery Cream με μεγάλη συγκέντρωση υαλουρονικού οξέος και νιασίνης, της γνωστής βιταμίνης Β3. Τα συστατικά αυτά προσφέρουν πολύ βαθιά ενυδάτωση, λεύκανση και βοηθούν στη συνολική νεότητα του δέρματος.

Για ομοιόμορφο χρωματικό τόνο το δέρμα χρειάζεται τις… βιταμίνες του!

VITA C 24hour Cream και VITA C Serum. Η βιταμίνη C είναι απαραίτητη και για το δέρμα! Προλαμβάνει και αποτρέπει τα ορατά σημάδια της γήρανσης και τις χρωματικές αλλαγές του δέρματος.

M.E.L.A. Serum Cell to Cell Communication complex, τo WiFi των κυττάρων μας. Για ενίσχυση του κυτταρικού μεταβολισμού και την πρόληψη σχηματισμού μελάσματος (πανάδες). Περιέχει εξειδικευμένο μείγμα δραστικών συστατικών  τα οποία δεσμεύουν την υγρασία, φωτίζουν,  εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος, μειώνουν τις σκούρες κηλίδες. Κατάλληλο ακόμα και κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης και θηλασμού.

Και ΠΟΤΕ χωρίς αντιηλιακό!

Καθημερινή εφαρμογή αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας 365 μέρες το χρόνο. Είναι ο κύριος τρόπος να εμποδίσουμε την εμφάνιση πανάδων ή, τουλάχιστον, να περιορίσουμε το μέγεθος και τη χρωματική τους ένταση. Στην pHformula τα προϊόντα αντιηλιακής προστασίας παρέχουν ταυτόχρονα αντιγηραντική και περιβαλλοντική προστασία. Σε απλή και σε tinted μορφή για χρωματική κάλυψη, χαρίζουν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο για ένα φωτεινό και λαμπερό δέρμα. Μένει να επιλέξετε:

  • U.V. Protect SPF30
  • U.V. Protect SPF50
  • C.C. Cream SPF30 (σε τρεις αποχρώσεις)
  • Compact FoundationSPF50+ (σε δύο αποχρώσεις)

Θερμές ευχαριστίες στην αισθητικό, Ιφιγένεια Τσιόλου, I.T. Beauty Medical Center, τηλ. 25250072, Παπακωστα Σχοινη 1, Λεμεσός και την εταιρία pHformula, τηλ. 22250800, Αικατερίνης Κορνάρο 14, Λευκωσία, Instagram: @phformulacyprus, Facebook: pHformula Cyprus, www.phformula.com.cy.

Tags πανάδες, προσωπο, Ομορφια, pHformula, μελασμα, beauty, Dark Spot, face, Ιφιγένεια Τσιόλου, I.T. Beauty Medical Center


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4276 s (252 Queries.) // Parse time: 0.4166 s // Total time: 2.8442 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X