Πώς μπορείς να καις θερμίδες ενώ κοιμάσαι


Πώς μπορείς να καις θερμίδες ενώ κοιμάσαι

Ενεργοποίησε το μεταβολισμό σου με αυτά τα κορυφαία tips!

Ο μεταβολισμός περιλαμβάνει όλες τις διαδικασίες που χρησιμοποιεί το σώμα για να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια. Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός (ΒΜP) είναι αυτός με τον οποίο καις θερμίδες σε κατάσταση χαλάρωσης και αντιστοιχεί στο 75% της ενέργειας που καις καθημερινά. 

Αν υιοθετήσεις όλες τις παρακάτω αλλαγές, θα έχεις μεγαλύτερο βασικό μεταβολικό ρυθμό που σημαίνει πως θα καις περισσότερες θερμίδες ακόμα και στον ύπνο σου.

Ενεργοποίησε το μεταβολισμό σου με αυτά τα κορυφαία tips:

Διάβασε ακόμη: Spider Woman: Το νέο workout της Ramona Filip που θα θέλεις να ακολουθήσεις [βίντεο]

Ακολούθησε τον κανόνα 3′ χαλαρά, 30″ δυνατά

Η αυξομείωση στο ρυθμό της άσκησης είναι αυτή που θα ξυπνήσει ακόμα και τον πιο… ληθαργικό μεταβολισμό. Όποια άσκηση κι αν κάνεις –περπατάς, κάνεις ποδήλατο, τρέχεις, κολυμπάς–, αυξομείωνε την έντασή της σύμφωνα με τον παραπάνω κανόνα. Αν τα διαστήματα αυτά σου φαίνονται παιχνιδάκι, άλλαξε επίπεδο και ξεκίνα τις Τabata.

Tabata για τις αποφασισμένες

Αν είσαι αποφασισμένη να αλλάξεις το σώμα σου, δοκίμασε τις ασκήσεις Τabata: Αποτελούν μια μορφή άσκησης με εναλλαγές στην ένταση, όπου σε ελάχιστο χρόνο καις πολλές θερμίδες και λίπος, ενώ ο μεταβολισμός σου δουλεύει στο φουλ για πολλές ώρες μετά. Πώς θα το κάνεις; Διάλεξε την καρδιαγγειακή άσκηση που προτιμάς (τρέξιμο, σχοινάκι ή ποδηλασία) και εκτέλεσέ την όσο πιο δυναμικά μπορείς για 20″. Χαλάρωσε για 10″ και επανάλαβε όσους γύρους αντέχεις με τα 4′ ως όριο.

3 συνήθειες διατροφής που ενεργοποιούν το μεταβολισμό:

  • Ξεκίνα τη μέρα με πράσινο τσάι

Περιέχει κατεχίνες και φλαβονοειδή, ισχυρά αντιοξειδωτικά που αυξάνουν το ρυθμό μεταβολισμού και διεγείρουν την απελευθέρωση του αποθηκευμένου λίπους.

  • Μην παραλείπεις το πρωινό

Τη νύχτα ο οργανισμός υπολειτουργεί, το ίδιο και ο μεταβολισμός σου. Για να ξυπνήσει κι αυτός μαζί σου το πρωί, δώσε του ενέργεια και κίνητρο για να δουλέψει. Ένα πρωινό με πρωτεΐνη (αβγό, γιαούρτι, τυρί) σε συνδυασμό με μια μικρή ποσότητα υδατανθράκων και φυτικών ινών είναι το ιδανικό.

  • Φάε τα superfoods σου

Περιέχουν μια τεράστια θρεπτική δύναμη σε ένα μικροσκοπικό πακέτο, ενώ παράλληλα δίνουν ώθηση στη μηχανή που καίει θερμίδες, το μεταβολισμό σου! Φασόλια, καυτερές πιπεριές, κανέλα, goji berries, αβοκάντο, βρόμη, καρύδια και αβγά είναι τροφές που πρέπει να περιλαμβάνει το διαιτολόγιό σου.

Μη σε τρομάζουν τα βάρη

Δε θα φουσκώσεις, ούτε θα αποκτήσεις «ανδρικούς» μυς. Τα ελεύθερα βάρη και τα μηχανήματα είναι ο σύμμαχός σου για πιο γρήγορο μεταβολισμό. Να θυμάσαι πως όσο περισσότερους μυς έχεις στο σώμα σου (a.k.a μυϊκή μάζα) τόσο περισσότερες καύσεις κάνεις, ακόμα και την ώρα που κοιμάσαι.

Ή κάνε yoga

Αν η προπόνηση με βάρη δεν είναι στο στυλ σου, μπορείς να έχεις παρόμοιο όφελος στο μεταβολισμό σου από ασκήσεις που εμπλέκουν μόνο το βάρος του σώματός σου, όπως τα καθίσματα, οι κάμψεις, οι βυθίσεις, ακόμα και η yoga. Όλες αυτές οι ασκήσεις βοηθούν στο χτίσιμο μυών, που αυξάνει τον αριθμό των θερμίδων που καις κάθε μέρα.

Μην κολλάς στην ίδια άσκηση

Το σώμα σου συνηθίζει την άσκηση και, αν κάνεις συνέχεια το ίδιο πρόγραμμα, σταδιακά αρχίζει να καταβάλλει μικρότερη προσπάθεια. Έτσι, καις λιγότερες θερμίδες και δεν αυξάνεις τη μυϊκή σου μάζα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να αλλάζεις είδος άσκησης τουλάχιστον κάθε 4 εβδομάδες ώστε να συνεχίσει η γυμναστική να προκαλεί τις δυνατότητες και το σώμα σου.

Κινήσου όλη τη μέρα

Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα στη μέρα, τόσο καλύτερα λειτουργεί ο μεταβολισμός σου. Δε χρειάζεται να κάνεις κάτι extreme – και τα κλασικά αρκούν: Επίλεγε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ, περπάτα όσο μπορείς περισσότερο μες στη μέρα και γενικά σήκω όσο πιο συχνά μπορείς από την καρέκλα.

Πηγή: shape.gr

Tags μεταβολισμός, θερμίδες, κιλά, βαρος, άσκηση, γυμναστικη, Σώμα, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9292 s (290 Queries.) // Parse time: 0.2601 s // Total time: 3.1893 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X