Η ιδανική άσκηση για κάθε φάση του κύκλου σου!


Η ιδανική άσκηση για κάθε φάση του κύκλου σου!

Αφορά στα οιστρογόνα στο σώμα σου!  

Οι γιατροί λένε πως η γυμναστική βοηθάει στην έμμηνο ρύση προκειμένου να κάνει τους πόνους της περιόδου πιο ήπιους. 

Συνήθως ο κύκλος διαρκεί από 26 έως 32 ημέρες και χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις: εμμηνορρυσία, ωοθηλακική, ωορρηξία και ωχρινική. 

Η άσκηση που ενδείκνυται σε κάθε μία από τις φάσεις πιο πάνω είναι διαφορετική και αφορά στην ένταση καθώς η έκκριση των οιστρογόνων μεταβάλλεται ανάλογα με την εβδομάδα του κύκλου που διανύετε. 

Πρώτη φάση – Εμμηνορρυσία 

Η άσκηση που ενδείκνυται είναι χαμηλής έντασης. Τα οιστρογόνα ξεκινούν σε χαμηλό επίπεδο από την πρώτη μέρα και η πολύ έντονη προπόνηση καλύτερα να αποφεύγεται κατά τις πρώτες ημέρες της περιόδου. Η απελευθέρωση των ενδορφινών με την κίνηση του σώματος βοηθά στη βελτίωση της διάθεσής σας. 

Δεύτερη φάση – Ωοθηλακική 

Η έντονη άσκηση είναι κατάλληλη για αυτή τη φάση του κύκλου. Τα οιστρογόνα αρχίζουν να αυξάνονται την έβδομη ημέρα. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της ορμόνης όχι μόνο βοηθούν στην ταχεία ανάρρωση του σώματος, αλλά υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι τα οιστρογόνα μπορεί να σας κάνουν πιο επιθετικούς στην προσέγγισή σας στα πράγματα. Ω εκ τούτου για να διοχετεύσετε την ενέργειά σας αυτή ασκήσεις με ψηλή ένταση όπως το μποξ ή το τρέξιμο ενδείκνυνται. 

Τρίτη φάση – Ωορρηξία

Προπόνηση με βάρη για αυτή τη φάση του κύκλου. Η τεράστια αύξηση των οιστρογόνων θα βοηθήσει στην αναγέννηση των μυών. Επίσης, σημειώνεται μικρή αύξηση της τεστοστερόνης και είναι η ιδανική στιγμή για να σηκώσετε βάρη. 

Τέταρτη φάση – Ωχρινική 

Απαλές κινήσεις. Η εβδομάδα πριν από την περίοδο σας δεν είναι ποτέ εύκολη. Παρατηρείται ευαισθησία του μαστού, κράμπες, φούσκωμα και κόπωση του σώματος καθώς επίσης και συναισθηματικές μεταβολές. Για αυτή τη φάση ιδανική μορφή άσκησης είναι η γιόγκα, το χαλαρό κολύμπι και το περπάτημα. 
 

Tags ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΑ, ΚΥΚΛΟΣ, περιοδος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3001 s (249 Queries.) // Parse time: 0.2989 s // Total time: 2.5990 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X