Ο δικός σου τρόπος να τα κάνεις όλα υπέροχα!


Ο δικός σου τρόπος να τα κάνεις όλα υπέροχα!

Η Τζιλ Δούκα, life coach μας εξηγεί πως ο καθένας ξεχωριστά έχει έναν σημαντικό και μοναδικό ρόλο που του έχει ανατεθεί από το Σύμπαν τη στιγμή που γεννήθηκε.

Οι σημερινοί γονείς διαβάζουν, μορφώνονται, ψάχνουν, αναρωτιούνται πάνω στην Παιδαγωγική και στην Παιδοψυχολογία με θέληση και επιμονή αξιοθαύμαστη. Γι' αυτό και θα έχεις παρατηρήσει πως τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν περισσότερο με το "μπράβο", το "είσαι μοναδικός", το "μόνο εσύ μπορείς να τα καταφέρεις". Περιμένοντας, λοιπόν, μια γενιά που στο μέλλον σίγουρα θα έχει πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ενσυναίσθηση της ατομικής αξίας, τι γίνεται στο μεταξύ με τη δική μας που προσπαθεί να πετάξει συνεχώς με σπασμένα φτερά;

Είναι αλήθεια πως κανείς δεν μας έμαθε πόσο υπέροχοι είμαστε. Οι πιο τυχεροί από εμάς το ανακαλύψαμε μετά από πολλή προσπάθεια και ανάπτυξη του εαυτού μας, ενώ οι περισσότεροι συνεχίζουν να μην πιστεύουν πως είναι κάτι σημαντικό για αυτόν τον κόσμο. Και περνούν τη ζωή τους μέσα στην αυτοματαίωση και το αυτοσαμποτάρισμα που ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία επαληθεύει την ψευδαίσθηση που έχουν πως το δικό τους αποτύπωμα σε αυτόν τον κόσμο είναι πολύ μικρό, σχεδόν ασήμαντο. 

Τα πράγματα, βέβαια, δεν είναι ευτυχώς έτσι. Όπως σε ένα θεατρικό έργο έτσι και στη ζωή δεν έχει σημασία ποιος θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ποιος θα κρατάει τα φώτα, ποιος θα έχει μονάχα μια ατάκα. Όποιος κι αν είναι ο ρόλος σου, ακόμα κι αν σου φαίνεται πολύ πολύ μικρός, είναι απαραίτητος για την επιτυχία του έργου αυτού. Κανείς δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει γιατί μόνο εσύ το κάνεις όπως ακριβώς πρέπει για να πετύχει. Σίγουρα μπορούν να βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι με τις ίδιες δεξιότητες, αλλά κανείς, μα κανείς, δεν έχει τον δικό σου τρόπο. 

Ο κόσμος σε έχει ανάγκη έτσι όπως είσαι ακριβώς. Έχεις δυνατά σημεία που οφείλεις να ενισχύσεις και να προσφέρεις. Μην μεταθέτεις στους άλλους αυτό που μόνο εσύ μπορείς να δώσεις, μην απελπίζεσαι αν η προσπάθειά σου δεν αναγνωρίζεται γιατί είσαι ένα πολύτιμο κομμάτι ενός μεγάλου πανανθρώπινου παζλ. Ποτέ αυτό δεν θα είναι τέλεια συμπληρωμένο χωρίς το δικό σου κομμάτι.

Ετοίμασε μια γραπτή λίστα με τα όλα τα χαρίσματά σου. Ζήτα από τους φίλους, τους γνωστούς σου να καταγράψουν και εκείνοι τι θετικό βλέπουν σε εσένα. Θα εκπλαγείς με όσα θα διαβάσεις. Κάνε αυτή τη θετική ανατροφοδότηση εκκίνηση της προσπάθειάς σου να συναντήσεις τον προορισμό σου στη ζωή. Σήκωσε τα μανίκια και ξεκίνα να τον εκπληρώνεις τώρα! 

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com

Tags τζιλ δουκα, life coach


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2983 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3079 s // Total time: 2.6062 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X