Η Ευριδίκη σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ilovestyle.com - Όλα όσα εξομολογήθηκε


Η Ευριδίκη σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο ilovestyle.com - Όλα όσα εξομολογήθηκε

Αποκαλύπτει τον φόβο που της έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, θυμάται τη συμμετοχή της στη Eurovision, ενώ αναφέρει τον ρόλο που έχει ο γιος της στα τραγούδια που ετοιμάζει.

Είναι από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του τόπου μας, η οποία σημειώνει τεράστια επιτυχία τόσο σε Κύπρο όσο και σε Ελλάδα, και την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά μέσα από την επαγγελματική της καριέρα.

Η Ευρυδίκη έχει ταυτιστεί μαζί με το κοινό της, μιας και τα δεκάδες τραγούδια της, τα οποία παραμένουν επιτυχίες και αναλλοίωτα στον χρόνο, διασκεδάζουν γενιές και γενιές μέχρι και σήμερα.

Η Κύπρια ερμηνεύτρια στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ilovestyle.com, αποκαλύπτει τον φόβο που της έχει δημιουργήσει η πανδημία του κορωνοϊού, θυμάται τη συμμετοχή της στη Eurovision, ενώ αναφέρει τον ρόλο που έχει ο γιος της στα τραγούδια που ετοιμάζει.

1. Ευρυδίκη μου, σε τι φάση της ζωής σου σε πετυχαίνουμε το τελευταίο διάστημα; 

Προσπαθώ να ξεκινήσω κάτι καινούργιο. Να κοιτάξω λίγο πιο μακριά, μπροστά, το μέλλον ξανά με αισιοδοξία και ελπίδα, γιατί η αλήθεια είναι ότι ένας χρόνος αδράνειας είναι πολύς καιρός και σίγουρα έχει αφήσει τα σημάδια του. Άρχισα να μαζεύω υλικό για μία καινούργια δισκογραφική δουλειά μια και φέτος κλείνουν 30 χρόνια από το πρώτο μου άλμπουμ. Αυτό γεννά καινούργιες ιδέες  για παραστάσεις και ξυπνά τη διάθεση μου για δημιουργία. 

2. H κρίση της πανδημίας πως επηρέασε εσένα σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Στην αρχή το αντιμετώπισα όλο αυτό με ψυχραιμία και υπομονή. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους το οποίο, η αλήθεια είναι, μου δημιούργησε αρχικά μία αίσθηση φόβου. Αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο και κατανοώντας την ανάγκη να λειτουργήσουμε όλοι υπεύθυνα για να βοηθήσουμε το κράτος να αντιμετωπίσει την κατάσταση ακολούθησα όλες τις οδηγίες, συμμορφώθηκα στα μέτρα, πώς αλλιώς; Η απομόνωση όμως και η αποκοπή από ό,τι μας γεμίζει και μας δίνει χαρά, έχουν επιπτώσεις. Στη ψυχολογία μας, στην υγεία μας, στο ποιοτικό επίπεδο της ζωής μας, στις υποχρεώσεις μας. Το πιο απογοητευτικό είναι ότι ένα χρόνο μετά και ακούγοντας συνέχεια συζητήσεις και προτάσεις για νέα μέτρα ώστε να επανέλθουμε σε έναν λειτουργικό τρόπο ζωής που θα επιτρέπει στους ανθρώπους να δουλεύουν ώστε να ανακάμψει η οικονομία και να γλιτώσουμε τα χειρότερα, δεν βλέπω πουθενά να γίνεται αναφορά στους καλλιτέχνες. Τί θα γίνει με εμάς; Αναρωτιέται κανείς πώς καταφέρνουν όλες αυτές οι χιλιάδες ανθρώπων, των εργατών της τέχνης, να ζουν αξιοπρεπώς; Πως πληρώνουν τους λογαριασμούς τους; Τα ενοίκια τους; Τους φόρους, τις δόσεις, πώς φέρνουν φαγητό στο τραπέζι τους; Είναι αυτή η αποζημίωση των 534 ευρώ αρκετή; Και άραγε την παίρνουν όλοι;  Όπως καταλαβαίνετε η υπομονή μας τελειώνει. Και τη θέση της παίρνει ο θυμός, κυρίως γιατί τα μέτρα ήταν πάντα ημίμετρα.

3. Ποια συνεργασία σου ξεχωρίζεις από την πολύχρονη καριέρα σου και γιατί;

Όλες οι συνεργασίες είναι ξεχωριστές για μένα. Ευχαριστώ τον κάθε καλλιτέχνη που είτε μοιράστηκε μαζί μου τη σκηνή είτε μου χάρισε τραγούδια. Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι  που θα κατέχουν πάντα μία πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Είναι αυτοί που θαύμαζα από τα εφηβικά μου χρόνια. Μεγάλοι, σπουδαίοι, μοναδικοί καλλιτέχνες, που το να βρεθώ δίπλα τους ήταν τεράστια τιμή για μένα. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Αντώνης Βαρδής, ο Κώστας Τουρνάς... Πάντα τους θαύμαζα και πάντα θα τους αγαπώ.

4. Θεωρείς πως υπάρχουν φιλίες στον καλλιτεχνικό χώρο; Εσύ μπορείς να πεις πως έχεις χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με κάποια άτομα του χώρου;

Μετά από 30 χρόνια μπορώ να πω ότι έχω κρατήσει κοντά μου δύο ή τρεις ανθρώπους τους οποίους εμπιστεύομαι. Φίλους που ξέρω ότι θα χαρούν με τη χαρά μου, θα μου σταθούν στις δύσκολες στιγμές και θα είναι εκεί να με ανεβάζουν όταν μελαγχολώ ή όταν χάνω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου.

5. Ποιο κομμάτι δικό σου ξεχωρίζεις ως το πιο αγαπημένο σου και ποιο είναι αυτό που θα έλεγες ότι “ζηλεύεις” να είχες ερμηνεύσει εσύ πρώτη;

Είναι πολλά τα δικά μου τραγούδια που διεκδικούν την πρώτη θέση στην καρδιά μου. Δε μπορώ δηλαδή να ξεχωρίσω μόνο ένα. Μίσησε με, Είμαι άνθρωπος κι εγώ, Πόσο λίγο με ξέρεις, Μια απ’ αυτές τις μέρες, Μια μέρα ξύπνησα... Αν όμως κάποιος μου ζητούσε να τραγουδήσω μόνο ένα τραγούδι ίσως αυτό να ήταν το Μίσησε με. Άλλων τραγούδια λέω πάντα στις εμφανίσεις μου. Δεν έχω σκεφτεί ποτέ «αχ να το έλεγα πρώτη εγώ». Ίσως γιατί νιώθω ότι από τη στιγμή που γεννιέται ένα τραγούδι και επικοινωνηθεί σε μας, ανήκει πια σε όλους μας.

6. Σε πάω τώρα σε ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα τη χώρα μας, και αφορά στη φετινή μας συμμετοχή στον θεσμό της Eurovision. Ποια είναι η άποψη σου, αρχικά, για το κομμάτι “El Diablo” και ποια για τις αντιδράσεις που υπάρχουν γύρω από αυτό;

Είναι ένα συμπαθητικό τραγούδι, αρκετά δυναμικό με καλές πιθανότητες να ξεχωρίσει ανάλογα τη σκηνική παρουσία, τη σκηνοθεσία κλπ. Ο τίτλος προσωπικά δεν με ενοχλεί και δε μπορώ να δω αυτό που βλέπουν κάποιοι και έχουν δημιουργήσει αυτό το αρνητικό κλίμα. Καταλαβαίνω όμως και τάσσομαι υπέρ όλων των φίλων, μουσικών της Κύπρου μας, που ζητούν να έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους εκπροσωπώντας την πατρίδα μας. Νομίζω ότι μπορούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Διάβασα πρόσφατα μία εξαιρετική τοποθέτηση της αγαπημένης μου Αλέξιας η οποία έχει παρουσιάσει καταπληκτικές παραστάσεις στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια και έχει συνεργαστεί με εξαιρετικούς μουσικούς, δημιουργούς και ερμηνευτές. Αν υπάρχει η διάθεση μπορούμε σίγουρα να προτείνουμε κάτι καινούργιο, πρωτότυπο, ενδιαφέρον που να βγαίνει μέσα από την ψυχή του τόπου μας.

7. Τι γεύση σου άφησε εσένα η Eurovision; Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου και πάλι στη σκηνή αυτή;

Έχω υπέροχες αναμνήσεις από τις εμφανίσεις μου στο διαγωνισμό της Εurovision. Έχω πάει όμως ήδη τρεις φορές και άλλες τρεις στα φωνητικά. Δε θα πήγαινα ξανά. Τώρα δίνουμε τη σκυτάλη και την ευκαιρία να ξεχωρίσουν στα νέα παιδιά.

8. Ο γιος σου, Άγγελος, ένιωσες ποτέ να σου ασκεί κριτική, σε ότι αφορά στην καριέρα σου;

Όχι. Λέει τη γνώμη του καμιά φορά σε σχέση με τραγούδια ετοιμάζω, για την παραγωγή, την ενορχήστρωση, αλλά χωρίς καμία διάθεση κριτικής.

9. Έχει εκφράσει την επιθυμία να ακολουθήσει τα δικά σου μουσικά μονοπάτια;

Όχι, ο Άγγελος κρατάει τη μουσική του για τον εαυτό του και ασχολείται επαγγελματικά με τελείως διαφορετικά πράγματα.

10.Τον Αύγουστο του 2019, ενώθηκες με τα δεσμά του γάμου με τον σύζυγό σου, Μπομπ Κατσιώνη. Πως σε βρίσκουμε σήμερα σε προσωπικό επίπεδο, ούσα παντρεμένη εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο;

Χαρούμενη και χαμογελαστή. Είναι ευτυχία να μοιράζεσαι τη ζωή σου με έναν άνθρωπο που δε θέλει να σε βλέπει ποτέ να συννεφιάζεις και φροντίζει πάντα να σου χαρίζει μόνο χαμόγελα.

11. Σου έγινε ποτέ πρόταση για να συμμετάσχεις σε κάποιο από τα reality shows, που μονοπωλούν τους τηλεοπτικούς μας δέκτες; Είσαι αρνητική σε ένα τέτοιο σενάριο, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν σε έχουμε δει σε κάποιο είτε σαν παίκτρια είτε στη θέση του κριτή;

Αν αναφέρεστε σε reality τύπου Survivor ή Big Brother εννοείται δε θα πήγαινα ποτέ. Σε σχέση τώρα με μουσικά shows, έχω υπάρξει σε κριτικές επιτροπές σε talent shows με παιδιά και μπορώ να σας σας πω ότι ήταν από τις αγαπημένες μου εμπειρίες στην τηλεόραση. Ό,τι έχει να κάνει με μουσική με βρίσκει ανοιχτή στο να το συζητήσω και να το εξερευνήσω.

12. Αν σου δινόταν η ευκαιρία, να συνεργαστείς με έναν καλλιτέχνη από το εξωτερικό που θαυμάζεις για την πορεία του, ποιος/α θα ήταν αυτός/ή και γιατί;

Είχα την ευκαιρία να τραγουδήσω support στους Evanescence το 2007 όταν ήρθαν στην Ελλάδα. Ήταν μία ωραία στιγμή και ήταν κάτι που έγινε χωρίς να το κυνηγήσω. Άλλα πιο μεγάλα πράγματα δεν ονειρεύομαι γιατί ξέρω ότι τίποτα δεν είναι εφικτό αν δεν δουλέψεις σκληρά γι αυτό. Τρελό όνειρο; Nα ζούσα πχ στα 60s-70s και να έκανα ντουέτο με τον Elvis ή με τους BEATLES.  

13. Αν δεν γινόσουν αυτό που είσαι τώρα, με τι άλλο θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου να είχες ασχοληθεί επαγγελματικά;

Με τίποτα άλλο. Ειλικρινά. Δεν είχα ποτέ κάτι άλλο στο μυαλό μου και στην καρδιά μου πέρα από τη μουσική.

14. Ένα άλλο θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα είναι οι συνεχείς καταγγελίες για παρενοχλήσεις στο καλλιτεχνικό χώρο σε Ελλάδα και Κύπρο. Συνέβη κάτι αντίστοιχο σε εσένα προσωπικά ή να είχες βρεθεί μάρτυρας σε περιστατικό οποιασδήποτε μορφής βίας;

Όχι, δεν συνέβη σε μένα ούτε βρέθηκα ποτέ μάρτυρας σε περιστατικό βίας. Είναι όμως τόσο έντονα τα συναισθήματα που προκαλούνται μέσα από τις περιγραφές που νιώθω σαν να τα έζησα όλα αυτά μαζί τους. Μπαίνω στη θέση τους και νιώθω οργή και αηδία και θλίψη για αυτούς που εκμεταλλεύονται τη θέση τους ή καταχράζονται την εξουσία που τους δίνεται, αλλά και γι αυτούς που επιτρέπουν ή δικαιολογούν τέτοιες συμπεριφορές. Χαίρομαι που το κίνημα "me too” έφτασε και στη χώρα μας. Χρειάστηκαν κάποιοι θαρραλέοι άνθρωποι να βγουν μπροστά και να πάρουν όλο το βάρος στους ώμους τους για όλους μας. Να εκθέσουν τον πόνο τους και να υποστούν ξανά την κακοποίηση για να μπορέσουν να φέρουν την αλλαγή. Είμαστε μαζί τους. 

15.Τέλος, υπάρχει κάτι που ετοιμάζεις δισκογραφικά και θα ήθελες να το μοιραστείς με τους αναγνώστες μας;

Ετοιμάζω ένα καινούργιο άλμπουμ με τη συμμετοχή αγαπημένων μου δημιουργών. Της γενιάς μου αλλά και νεότερων. Ένα άλμπουμ δώρο για όλους αυτούς που με αγαπούν και ακολουθούν από το 1991 που ξεκίνησα μέχρι και σήμερα. Φέτος γίνομαι τριάντα!

 

Tags gossip, showbiz, celebrities, ευριδική, διασημοι, Συνεντευξη, showbiz cy, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.7613 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3696 s // Total time: 4.1308 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X