Είμαι χορτοφάγος. Τι διατροφή να ακολουθήσω;


Είμαι χορτοφάγος. Τι διατροφή να ακολουθήσω;

Ακόμη κι αν είσαι χορτοφάγος, μπορείς να ακολουθήσεις μια δίαιτα για απώλεια βάρους φτάνει να προσέξεις σε μερικά σημεία.

Η μεγαλύτερη παγίδα στην οποία πέφτουν οι χορτοφάγοι είναι η κατανάλωση υδατανθράκων (μακαρόνια, ρύζι, κλπ.) στη θέση του κρέατος. Αυτό οδηγεί σε αυξημένο βάρος με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολλές χορτοφάγους με παραπάνω κιλά απ’ το κανονικό. Ένα βασικό tip είναι να αντικαταστήσεις το κρέας με άλλες τροφές. Άλλωστε, υγιεινή διατροφή σημαίνει ισορροπημένη διατροφή.

Πώς το μαγειρεύεις
Ορισμένες φορές δεν έχει σημασία τι τρως αλλά πώς το μαγειρεύεις. Αντί να τηγανίσεις πατάτες βράσε τις και μπορείς να τις σερβίρεις με λίγο ελαιόλαδο και αρωματικά (μαιντανό, δεντρολίβανο, θυμάρι, κλπ.) . Το ίδιο ισχύει και για το ψάρι που είναι βασική τροφή. Ψήσε το ψάρι στο γκριλ με λίγο ελαιόλαδο και φυσικά συνόδεψε τα γεύματα σου με μια πράσινη σαλάτα χωρίς ιδιαίτερο και κυρίως παχυντικό dressing.

Πες όχι στο junk food
Προκειμένου να αδυνατίσεις, η διατροφή σου είναι αναγκαίο να έχει αρκετά φρούτα, όσπρια και λαχανικά. Μη ξεγελιέσαι από junk food χορτοφαγικά, γιατί πολλά απ’ αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες λίπους, αλατιού, ακόμη και ζάχαρης!

Μη ξεχνάς την πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι το βασικότερο στοιχείο για τον έλεγχο του βάρους, καθώς ενισχύει το μεταβολισμό. Μάθε πως το κινόα αποτελεί ένα τέλειο υποκατάστατο του κρέατος αφού η πρωτεΐνη που μας προσφέρει είναι πλήρης! Με άλλα λόγια, το κινόα περιέχει και τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα. Τέλος, δώσε σημασία στην κατανάλωση τροφών με σίδηρο (ξερά φασόλια, φρούτα, σπόροι, σπιρουλίνα, κα.).

Γυμνάσου
Για να χάσεις γρήγορα κιλά πρέπει απαραίτητα να γυμνάζεσαι παράλληλα με τη δίαιτά σου. Κάνε γυμναστική 3-5 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά με μία ώρα. Για  σύσφιξη (και ενδυνάμωση των μυών) κάνε τροχάδι, περπάτημα, ή ποδήλατο.

Tags Δίαιτα, Διατροφή, υγεια, χορτοφαγος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5223 s (249 Queries.) // Parse time: 0.6681 s // Total time: 3.1904 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X