Γιατί ενώ ξέρω τι κάνω λάθος, δεν το διορθώνω; 


Γιατί ενώ ξέρω τι κάνω λάθος, δεν το διορθώνω; 

Η Τζιλ Δούκα, life coach, σας συμβουλεύει πώς να διαχειρίζεστε τα λάθη σας όταν τα αναγνωρίζετε!  

Αρχικά, θέλω να σου πω ένα τεράστιο μπράβο που συνειδητοποιείς πως αυτό που κάνεις είναι λάθος. Είναι τεράστιο το γεγονός ότι έχεις συνειδητοποιήσει ότι κάνεις κάτι στραβά. Αυτό είναι το πάρα πολύ μεγάλο βήμα της συνειδητοποίησης. Το δεύτερο, όμως, εξίσου σημαντικό κομμάτι είναι να θέλουμε να το αλλάξουμε. Το μεγάλο ερώτημα αφορά στο πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε μια άλλη πρακτική, μιας και πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ξανακάνουν την ίδια ενέργεια (ακόμα και αν αναγνωρίζουν πως έχει αρνητικό πρόσημο στην εξέλιξή τους), μόνο και μόνο γιατί νιώθουν ανοίκεια με μια νέα πραγματικότητα που χρειάζεται να εφαρμόσουν.

Η επίγνωση, η πίστη και η επιμονή είναι το τρίπτυχο των αλλαγών που τελικά φέρνουν όσα θέλουμε στη ζωή μας. Και κάποιες φορές η αλλαγή δεν έρχεται όταν τη θέλουμε ή με τον τρόπο που την είχαμε αρχικά σχεδιάσει. Μερικές φορές παίρνει περισσότερο χρόνο, γιατί μπορεί με μια συνήθεια να έχουμε μάθει πολλά χρόνια να συνυπάρχουμε.

Και σε αυτό το κομμάτι θα σε βοηθήσει πολύ το life coaching. Οι μεγαλύτερες και μονιμότερες αλλαγές γίνονται με πάρα πολύ μικρά βήματα και καθημερινά. Ανυπομονούμε για τις μεγάλες αλλαγές, αλλά πριν φτάσουμε σε αυτές πρέπει να περάσουμε από τα πολύ σημαντικά στάδια της συνειδητοποίησης και της αποδοχής πως πρέπει να πέσουμε και πως επιβάλλεται να σηκωθούμε.

Θα σου πρότεινα, λοιπόν, να μη μείνουμε τόσο σε αυτό που δεν μας αρέσει. Αντίθετα, θα έλεγα να εστιάσουμε σε όλα όσα θέλουμε να έχουμε αν λείψει αυτό το χαρακτηριστικό που δεν μας ταιριάζει πια. Δεν αρκεί δηλαδή να λέμε "δεν θέλω άλλο μια κακοποιητική ερωτική σχέση". Αντίθετα, λειτουργεί πιο αφυπνιστικά και μας κινητοποιεί η συνειδητοποίηση πως "θέλω μια σχέση με αγάπη, κατανόηση και συναισθηματική ασφάλεια". Στο summer retreat "Create Your Life in Crete with Jill and Nikolas", στις 14-19/7 στα Χανιά, θα δούμε όλους τους τρόπους που μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό (και είναι πολλοί!)

Ας φτιάξουμε, λοιπόν, ένα πλάνο ιδανικής συμπεριφοράς και να το καταγράψουμε. Και αφού εντοπίσουμε τι είναι αυτό ακριβώς που θέλουμε να προσελκύσουμε, ας κλείσουμε τα μάτια μας και με όλες μας τις αισθήσεις ας δούμε αυτή την αλλαγή πάνω μας. 

Μπορούμε έτσι να αλλάξουμε τα πάντα!

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: @JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com
 

Tags τζιλ δουκα, λάθη, life coaching


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0041 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0253 s // Total time: 0.0294 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X