Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις;


Τρέχεις και δεν προλαβαίνεις;

Η Τζιλ Δούκα, life coach, σε συμβουλεύει πως να το διαχειριστείς! 

Μπορεί το χάος σε ένα σπίτι να φανερώνει ζωή και δημιουργία, είναι όμως φορές που απλά θέλεις όλα να είναι σε τάξη. Από τα πεταμένα βιβλία στο πάτωμα και τα χιλιάδες Lego σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο του σπιτιού μέχρι τη στοίβα των ασιδέρωτων και των πιάτων στο νεροχύτη, θα ήθελες να είχες ένα μαγικό να βγει ώστε να είναι όλα τακτοποιημένα χωρίς… ανθρώπινες απώλειες.

Ο λόγος αγαπημένη μου που νιώθεις τόσο πελαγωμένη (και σε καταλαβαίνω απόλυτα) είναι γιατί δεν είσαι ένας υπεράνθρωπος. Και όσο αυτό δεν το αποδέχεσαι τόσο δεν θα ζητάς και τις βοήθειες που τόσο χρειάζεσαι. Ακόμα και αν δεν έχεις τη δυνατότητα για κάποια βοήθεια εξωτερική με το νοικοκυριό, μπορείς να επιστρατεύσεις τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου ώστε να αναλάβει καθένα με υπευθυνότητα έναν συγκεκριμένο ρόλο. Όσο μικρά κι αν είναι τα παιδιά μπορούν να μάθουν να τακτοποιούν τα πράγματά τους, ενώ και ο συζύγος μπορεί ανάλογα  με τις υπόλοιπες υποχρεώσεις να επωμιστεί μέρος των δουλειών του σπιτιού. Από το να γυρίζει από το γραφείο και να του δίνεις το σίδερο για να σιδερώσει, μέχρι το να δουλεύεις εσύ ασταμάτητα μέχρι τις 11:00 προκειμένου να είναι όλοι ευχαριστημένοι και εσύ κατάκοπη, υπάρχει ιλιγγιώδης διαφορά.

Τις περισσότερες φορές μας αρέσει να αυτοθυματοποιούμαστε και να μην αξιοποιούμε τις βοήθειες που μας προσφέρονται. Άσε που μας πιάνουν και τα ενοχικά μας. Δεν θα καταπιέσεις τις ελευθερίες κάποιου, όμως, αν του ζητήσεις να τακτοποιήσει μία ντουλάπα ή να μαζέψει τα πιάτα από το τραπέζι.  Μάθε πρώτα εσύ να σέβεσαι τον δικό σου χρόνο  και σιγά-σιγά θα δεις πως όλοι θα  σου αποδείξουν πως είναι ικανοί για περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.

Μην τρέχεις λοιπόν από το πρωί ως το βράδυ για να τα προλάβεις όλα. Βάλε ένα σωστό πρόγραμμα και κάνε σωστό καταμερισμό αρμοδιοτήτων για όλα τα μέλη της οικογένειας. Το να διατηρείτε ένα ευτυχισμένο και καθαρό σπίτι είναι άλλωστε μία ομαδική προσπάθεια.

Πάρε την ευκαιρία για μια δωρεάν life coaching συνεδρία με την Τζιλ, για να δοκιμάσεις χωρίς καμία περαιτέρω δέσμευση πόσο αποτελεσματικό είναι το life coaching!

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill and Nikolas Life Coaching

Instagram: @JillandNikolas

Website: https://jillandnikolas.com

Tags τζιλ δουκα, ψυχολογια, life coach


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8902 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3231 s // Total time: 2.2133 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X