Winter skincare: 3 συμβουλές για να αποτρέψεις την ξηροδερμία που προκαλεί ο κρύος καιρός


Winter skincare: 3 συμβουλές για να αποτρέψεις την ξηροδερμία που προκαλεί ο κρύος καιρός

Για να διατηρήσεις την επιδερμίδα σου βαθιά ενυδατωμένη το χειμώνα.

Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητο βήμα κάθε ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας όλο το χρόνο, αλλά ο κρύος, ξηρός αέρας του χειμώνα κάνει το δέρμα σου πιο πιθανό να αφυδατωθεί, επομένως η εφαρμογή κρέμας και λοσιόν είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν πέφτει η θερμοκρασία.

Για άτομα με φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση, η αλλαγή της εποχής μπορεί επίσης να προκαλέσει έξαρση.

Είτε το δέρμα σου είναι κόκκινο και ξεφλουδισμένο είτε απλώς πιο ξηρό από το συνηθισμένο, ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι για να ανανεώσεις την καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης για το χειμώνα.

#1. Πλύνε το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό και ένα απαλό καθαριστικό

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ζεστάνεις λίγο το πρόσωπο σου με το ζεστό νερό, η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να σπάσει το φυσικό προστατευτικό φράγμα του δέρματός σου. Καλύτερα να χρησιμοποιείς χλιαρό νερό στο ντους και ειδικά όταν πλένετε το πρόσωπό σας.

Ένα απαλό καθαριστικό για να απομακρύνεις τυχόν ρύπους στο δέρμα είναι το ιδανικό. Οτιδήποτε πιο σκληρό, όπως ένα τόνερ ή άλλα προϊόντα με βάση το αλκοόλ, μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια από το δέρμα και να προκαλέσει ξηρότητα.

#2. Εφάρμοσε ενυδατική κρέμα όταν το δέρμα σου είναι ακόμα νωπό

Για να αποφευχθεί η ξήρανση του δέρματος μετά το ντους, εφάρμοσε ένα παχύ στρώμα ενυδατικής κρέμας αφού στεγνώσεις απαλά το δέρμα. Αυτό βοηθά στη σφράγιση της υγρασίας στο δέρμα.

#3. Επέλεξε μια ενυδατική κρέμα με βάση το νερό εάν ανησυχείς για την ακμή

Ακόμη και άτομα με λιπαρό δέρμα μπορεί να υποφέρουν από ξηρότητα το χειμώνα. Η υπερβολική ξήρανση λόγω του χειμερινού αέρα ή των σκληρών προϊόντων ακμής μπορεί να προκαλέσει το δέρμα να παράγει ακόμη περισσότερη λιπαρότητα, τροφοδοτώντας τον κύκλο των εξανθημάτων.

Το κλειδί για την ενυδάτωση για το δέρμα με τάση ακμής είναι να επιλέξεις ένα τζελ ή κρέμα με βάση το νερό. Μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στην πρόληψη όχι μόνο της αφυδάτωσης, αλλά και της υπερπαραγωγής λιπαρότητας που μερικές φορές συμβαίνει όταν το δέρμα μας είναι ξηρό.

Tags beauty, skincare, face, WINTER SKINCARE, dry skin, Ομορφια, προσωπο, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ, ΞΗΡΟ ΔΕΡΜΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9956 s (231 Queries.) // Parse time: 1.2599 s // Total time: 4.2555 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X