Προσέχουμε τις ελιές μας! Πότε πρέπει να ανησυχήσεις


Προσέχουμε τις ελιές μας! Πότε πρέπει να ανησυχήσεις

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός σου δίνει συμβουλές έτσι ώστε να προστατέψεις σώμα και πρόσωπο από τις ανεπιθύμητες ελιές.  

Μια ελιά μπορεί να εμφανιστεί στο σώμα μας κάποια στιγμή στη ζωή μας ή μπορεί ακόμα να τη φέρουμε μαζί μας από τη στιγμή της γέννησής μας. Υπάρχουν περίοδοι στη ζωή αλλά και στη διάρκεια του έτους που μπορούν να εμφανιστούν καινούργιες ελιές ή και να αλλάξουν χαρακτήρα οι ίδιες. Τέτοιες περίοδοι στη ζωή είναι η εφηβεία, η εγκυμοσύνη, περίοδοι που υπάρχει έντονη ορμονική επίδραση στον οργανισμό. Κατά τη διάρκεια του χρόνου, περίοδοι που ακολουθούν έντονη έκθεση στον ήλιο όπως το καλοκαίρι μπορούν να αλλάξουν το χαρακτήρα μιας ελιάς.

Τι αλλαγές θα δούμε σε μια ελιά μας ώστε να ανησυχήσουμε;

#1. Αλλαγή στο χρώμα

Μπορεί η ελιά μας να γίνει πιο σκούρα ή πιο ανοικτού χρώματος.

#2. Αλλαγή στο μέγεθος

Μπορεί να μεγαλώσει ή και να μικρύνει.

#3. Αλλαγή στο σχήμα

Πιθανά να αλλάξει σχήμα και εκεί που ήταν μια ελιά με ομαλά όρια τώρα να εμφανίσει ανώμαλα όρια.

#4. Φαγούρα  

Μπορεί να εμφανίσει φαγούρα.

#5. Αιμορραγία

Μπορεί να αιμορραγήσει αυτόματα χωρίς να την τραυματίσουμε.

Εάν, λοιπόν, παρατηρήσουμε αλλαγή στο χαρακτήρα της ελιά μας θα πρέπει να απευθυνθούμε στον εξειδικευμένο γιατρό (Δερματολόγο ή Πλαστικό χειρουργό) που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στη περίπτωση που έχουμε πολλές ελιές στο σώμα μας καλό είναι να βρισκόμαστε σε τακτική επαφή και εξέταση με το γιατρό μας για να προλάβουμε οτιδήποτε εμφανιστεί.

Κάποιες από αυτές πιθανά να χρειαστούν παρακολούθηση, η οποία να γίνεται κάθε έξι μήνες με κλινική εξέταση, με χαρτογράφηση και δερματοσκόπιση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε καλά το σώμα μας και τις αλλαγές του ώστε νόσοι όπως το μελάνωμα και ο καρκίνος του δέρματος να προλαμβάνονται γιατί και τα δύο είναι πλήρως ιάσιμες νόσοι εφόσον διαγνωστούν έγκαιρα.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.com, Instagram: dr. georgiakoulermou, Facebook: Dr. Georgia Koulermou, τηλ. 99657810.

Πηγή: madamefigaro.cy
 

Tags Ομορφια, ελιές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1789 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3755 s // Total time: 2.5544 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X