Μύκητες σε πόδια και νύχια: Χρήσιμες συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση


Μύκητες σε πόδια και νύχια: Χρήσιμες συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni δίνει χρήσιμες συμβουλές για να απαλλαγείς από τους μύκητες σε πόδια και νύχια.

Όταν οι μύκητες σε βρουν, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεσαι, καθώς οι μύκητες στα πόδια και τα νύχια μπορούν να αντιμετωπιστούν αν έχουμε υπομονή και επιμονή.

Πολλές από εμάς δεν αντιλαμβάνονται τα αρχικά συμπτώματα και τα αγνοούν. Ποια είναι όμως αυτά και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν;

Μύκητες στα πόδια – Συμπτώματα:

  • Κακοσμία – Από τις πρώτες ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά στα πόδια σου, είναι η κακοσμία που κάνει αισθητή την παρουσία της.
  • Απολέπιση δέρματος – Θα παρατηρήσεις έντονο ξεφλούδισμα στο δέρμα κυρίως ανάμεσα στα δάχτυλα, αλλά και κάτω από αυτά. Επιπλέον, μπορεί να παρατηρήσεις τις χαρακτηριστικές φυσαλίδες στα πλαϊνά του ποδιού αλλά και στο πέλμα.
  • Κνησμός και αίσθημα καύσου – Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι οι ενοχλήσεις που νιώθουμε στα πόδια μας, όπως ο έντονος κνησμός, η ερυθρότητα και το αίσθημα καύσου στα πέλματα και μεταξύ των δακτύλων.
  • Πληγές και ραγάδες – Αν η μυκητίαση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, είναι πιθανό να προκληθούν πληγές, αλλά και ραγάδες, φαινόμενο αρκετά επώδυνο.
  • Διάβασε ακόμη – Πότε και γιατί πρέπει να κάνεις απολέπιση στο σώμα σου

Μύκητες στα νύχια – Συμπτώματα

  • Σπάσιμο νυχιών – Καθώς οι μύκητες καταστρέφουν τα νύχια, οι άκρες τους αρχίζουν να σπάνε, ενώ μπορεί να παρατηρήσουμε και ξεφλούδισμα σε αυτά.
  • Αλλαγή χρώματος – Πολύ συχνά το χρώμα των νυχιών αλλάζει. Συνήθως, γίνονται πιο κίτρινα, καφέ ή ακόμα και μαύρα, ενώ φαίνονται πιο γερασμένα και ταλαιπωρημένα.
  • Σκλήρυνση νυχιών – Η μυκητίαση στα νύχια έχει ως αποτέλεσμα αυτά να σκληραίνουν και αν δεν αντιμετωπιστεί να δημιουργηθεί ακόμα και παραμόρφωση αυτών.
  • Κακοσμία – Η ανάπτυξη και ο πολλαπλασιασμός των μυκήτων έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονη κακοσμία.
  • Πρήξιμο – Συχνά η μυκητίαση μπορεί να δημιουργήσει πρήξιμο, εξαιτίας ανάπτυξης φλεγμονής. Κάτι τέτοιο μπορεί να δυσκολεύει στο περπάτημα ή να προκαλεί πόνο.

Αποκόλληση νυχιού – Μπορεί να συμβεί και αυτό! Αν η μυκητίαση προχωρήσει υπάρχει πιθανότητα το νύχι να πέσει εξαιτίας της αποσύνθεσης που προκαλείται. Οι μύκητες στα πόδια και τα νύχια συνήθως αντιμετωπίζονται με τοπικό αντιμυκητιακό. Αν η μυκητίαση είναι αρκετά προχωρημένη μπορεί να χρειαστεί αγωγή από του στόματος. Πολύ σημαντικό είναι να φροντίζουμε να παραμένουν τα πόδια μας στεγνά και να παίρνουν αέρα.

Οι μύκητες πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα σε ζεστό περιβάλλον με υγρασία. Έτσι αποφεύγουμε να περπατάμε ξυπόλητοι σε υγρό πάτωμα ή σε πισίνες, ενώ φροντίζουμε να στεγνώνουμε καλά τα πόδια μας, ειδικά ανάμεσα στα δάχτυλα.

Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς καθημερινά πούδρα ποδιών, ώστε να απορροφά την παραμικρή υγρασία. Επίσης, φρόντισε το πόδι σου να “αναπνέει”, επιλέγοντας τα σωστά αθλητικά παπούτσια και βαμβακερές κάλτσες, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες για εφίδρωση. Η διαδικασία για να απαλλαχθεί κανείς από τους μύκητες μπορεί να είναι χρονοβόρα και ανάλογα με τη σοβαρότητα να διαρκέσει από τρεις έως έξι μήνες. Κράτησε τα πόδια σου στεγνά και καθαρά και θα δεις τους μύκητες σου να σε αποχαιρετούν.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: beautytouchcy@gmail.com

Photo Credits: istock

Tags μυκητες, ποδια, Νυχια, Ομορφια, ελενα μηλιδωνη, Beauty Touch by Elena Milidoni, body, nails


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6388 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3950 s // Total time: 3.0338 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X