Εγκαύματα: Πώς να τα αντιμετωπίσεις μόνη στο σπίτι


Εγκαύματα: Πώς να τα αντιμετωπίσεις μόνη στο σπίτι

H Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός εξηγεί τι πρέπει να κάνεις για τα μικρής έκτασης επιφανειακά εγκαύματα.

Έχει παρατηρηθεί πως τις μέρες του Πάσχα που μαζεύεται η οικογένεια στο σπίτι και περνά πολλές ώρες στο χώρο της κουζίνας, αυξάνεται ο αριθμός των μικρών εγκαυμάτων τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων.

Πώς να αντιμετωπίσουμε λοιπόν τα μικρής έκτασης επιφανειακά εγκαύματα;

Η σοβαρότητα ενός εγκαύματος εξετάζεται από το μέγεθος, το βάθος και το μέγεθος της επιφάνειας που καταλαμβάνει. Αν το έγκαυμα είναι ροζ, είναι επιφανειακό, κάτι που σημαίνει πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε και στο σπίτι εάν η έκτασή του είναι μικρή.

Πιο κάτω θα δεις μερικά βήματα για να τα αντιμετωπίσεις:

  1. Βάζεις αμέσως κρύο νερό πάνω από το καμένο σου μέλος και το αφήνεις να τρέξει για μερικά λεπτά. Το νερό, θα ανακουφίσει από τον πόνο, αφετέρου περιορίζει τη ζημιά. Απέφυγε να βάλεις πάγο γιατί μπορεί να χειροτερέψεις την κατάσταση.
  2. Δεν βάζεις γιαούρτι, πατάτα, λάδι, ντομάτα και στάχτη.
  3. Μπορείς να βάλεις μια ενυδατική κρέμα και καλύτερα να το κρατήσεις κλειστό με μια γαζούλα και ένα επίδεσμο.
  4. Αν το έγκαυμα σου είναι μικρό αλλά έχει φυσαλίδες ή παρουσιάζει το χρώμα που είπαμε πιο πάνω, καλύτερα να απευθυνθείς στο γιατρό γιατί μάλλον πρόκειται για πιο βαθύ έγκαυμα και θα χρειαστεί ειδική αντιμετώπιση.
  5. Τα μικρά επιφανειακά εγκαύματα δεν χρειάζονται συνήθως περαιτέρω αντιμετώπιση πέραν της καλής ενυδάτωσης παρά μόνο προσοχή. Αν περάσουν 3-4 μέρες και δεν υποχωρήσουν καλό θα είναι να ζητήσεις ιατρική συμβουλή.

Ευχαριστίες στη Δρ. Γεωργία Κουλέρμου, πλαστικός και ογκοπλαστικός χειρουργός, www.georgiakoulermou.com, Instagram: dr.koulermou_plasticsurgeon, Facebook: dr.koulermou_plasticsurgeon, τηλ. 99657810. 

Photo Credits: istock

Tags beauty, body, Ομορφια, Σώμα, ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ, δρ. γεωργια κουλερμου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0004 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0284 s // Total time: 0.0288 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X