6 λόγοι που τα παιδιά πρέπει να έχουν λιγότερα παιχνίδια στο σπίτι


6 λόγοι που τα παιδιά πρέπει να έχουν λιγότερα παιχνίδια στο σπίτι

Η Νατάσα Τούρζα σε συνεργασία με τη madamefigaro.cy σου εξηγεί γιατί τα παιδιά δεν πρέπει να έχουν  πολλά παιχνίδια  

Ανέκαθεν ήμουν της άποψης πως όσο λιγότερα είναι τα παιχνίδια τόσο μεγαλύτερη είναι η δημιουργικότητα. Η απόφαση να ξεφορτωθώ κάποια παιχνίδια ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έκανα ποτέ. Πλέον έχω λιγότερο μάζεμα, λιγότερο καθάρισμα και κυρίως περισσότερο χρόνο για μένα να κάνω και άλλα πράγματα.

Δεν ήμουν όμως μόνο εγώ που ένιωσα τα οφέλη αλλά και τα παιδιά μου. Και ποια είναι αυτά;

1. Ενίσχυση συγκέντρωσης. Έχοντας ένα σωστά δομημένο χώρο με συγκεκριμένα αντικείμενα βοηθάς τα παιδιά να εστιάσουν σε αυτά που έχουν. Τα παιδιά υπερδιεγείρονται όταν έχουν πάρα πολλές επιλογές και δεν αφιερώνουν πραγματικά χρόνο για να ασχοληθούν με ένα παιχνίδι.

2. Αύξηση ευρηματικότητας. Μαθαίνουν να παίζουν με τα υπάρχοντα παιχνίδια βρίσκοντας νέους τρόπους χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

3. Βρίσκουν την ευτυχία σε αυτά που έχουν. Μαθαίνουν να διασκεδάζουν όπου και αν βρίσκονται ανεξάρτητα με την ποσότητα των παιχνιδιών που τα περιβάλλει.

4. Γίνονται λιγότερο υλιστές. Απολαμβάνουν περισσότερο να παίζουν με άλλα παιδιά, να παίζουν έξω και δεν χρειάζονται υλικά αγαθά για να νιώσουν γεμάτα και ευτυχισμένα.

5. Εκτιμούν αυτά που έχουν. Αν τα παιδιά μάθουν να έχουν πολλά παιχνίδια εξοικειώνονται με το αίσθημα της υπερβολής. Οι προσδοκίες τους είναι πολύ υψηλές για τόσο μικρή ηλικία και δεν εκτιμούν την αξία αυτών που ήδη έχουν. Μόλις χρησιμοποιήσουν ένα παιχνίδι, θα αναζητήσουν το επόμενο.

6. Τα βοηθά να καταλάβουν πως ορισμένα παιδιά δεν είναι τόσο τυχερά. Συγκέντρωσε μαζί με τα παιδιά σου τα παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούν και εξήγησε τους πως όσα είναι σε καλή κατάσταση θα χαριστούν σε άλλα παιδάκια που τα έχουν περισσότερο ανάγκη. Έτσι, η διαδικασία αυτή θα τους γίνει μια σπουδαία συνήθεια και θα μάθουν να προσέχουν τα παιχνίδια τους για να τα χαρίζουν όταν έρχεται η ώρα.

Extra tip: Επένδυσε σε ένα μικρό αριθμό από καλής ποιότητας παιχνίδια όπως είναι τα ξύλινα και γενικά σε πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπος ώστε να μην χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους.

Πηγή: madamefigaro.cy 
 

Tags παιδια, παιχνίδια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9256 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4092 s // Total time: 3.3348 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X