Γιατί δεν πρέπει να σας απασχολούν τα κιλά τις ημέρες της περιόδου; 


Γιατί δεν πρέπει να σας απασχολούν τα κιλά τις ημέρες της περιόδου; 

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε.   

Οι περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια της περιόδου έχουν λαχτάρα για φαγητό. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι καθόλου ασήμαντη, διότι η αίσθηση της απώλειας του ελέγχου ανοίγει την πόρτα στην ενοχή της υπερφαγίας και στο άγχος της αύξησης βάρους.

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τους 5 λόγους για να μην ανησυχείτε για το βάρος σας κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Πάμε να τους δούμε λοιπόν.

Ορμόνες των ωοθηκών

Κατά την ωχρινική φάση του εμμηνορροϊκού κύκλου, η οποία ξεκινά μετά την ωορρηξία και τελειώνει την πρώτη ημέρα της εμμήνου ρύσεως, η έκκριση προγεστερόνης αυξάνεται ενώ η έκκριση οιστρογόνων μειώνεται. Αυτές οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν την πρόσληψη τροφής ως απάντηση στα συναισθήματα. Αν δεν έχετε μαγικές δυνάμεις, είναι αδύνατο να ελέγξετε τις ορμόνες σας με τη δύναμη της θέλησης.

Λιγούρες

Είναι συνηθισμένο να έχετε λαχτάρα για ορισμένα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως η σοκολάτα, το παγωτό και τα πατατάκια. Προτείνω να υιοθετήσετε μια καλοπροαίρετη στάση και να καλωσορίσετε αυτούς τους προσωρινούς πόθους. Τα τρόφιμα που μας κάνουν να νιώθουμε ενοχές συνήθως τα αναζητάμε και περισσότερο. Αντ 'αυτού, συνιστώ να απολαμβάνετε αυτά τα τρόφιμα με μέτρο και όχι να τα αποφεύγετε εντελώς.

Υπερβολική ανησυχία

Η ανησυχία για το σωματικό βάρος είναι πιο έντονη λίγο πριν την έναρξη της εμμήνου ρύσεως, λόγω της λαχτάρας για φαγητό που προκαλείται από τις ορμονικές αλλαγές. Το αίσθημα απώλειας ελέγχου και η έλξη από ορισμένα τρόφιμα μπορεί να οδηγήσει σε ανησυχία. Αυτές οι συμπεριφορές είναι φυσιολογικές και μειώνονται μετά από λίγες μέρες.

Συναισθηματική κατάσταση

Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, είναι σύνηθες να νιώθετε συναισθήματα όπως άγχος, ευερεθιστότητα και θλίψη. Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν την εικόνα του σώματος και την αυτοπεποίθησή σας. Οι αρνητικές σκέψεις που σχετίζονται με την εμφάνιση είναι πιο παρούσες τις μέρες πριν την περίοδο. Σας προτρέπω να μην είστε πολύ επικριτικές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Διακυμάνσεις βάρους

Κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, το βάρος δεν ποικίλλει σημαντικά. Ωστόσο, μπορούν να παρατηρηθούν μικρές διακυμάνσεις, πιο συγκεκριμένα τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της εμμήνου ρύσεως. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί από την κατακράτηση νερού και επίσης επειδή το βάρος ποικίλλει φυσικά από μέρα σε μέρα, ανεξάρτητα από την ώρα του εμμηνορροϊκού κύκλου. Είναι φυσιολογικό. Επίσης ένα μόνο γεύμα δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τη μακροπρόθεσμη αύξηση βάρους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας προσκαλώ να κλείσετε την πόρτα στις ενοχές της υπερφαγίας και στο άγχος της αύξησης βάρους κατά την περίοδό σας.

Πηγή: jenny.gr 

Tags περιοδος, κιλά, βαρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3374 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4701 s // Total time: 2.8076 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X