6 συμβουλές για να καλλιεργήσεις στο παιδί σου την αγάπη για το διάβασμα!


6 συμβουλές για να καλλιεργήσεις στο παιδί σου την αγάπη για το διάβασμα!

Η Νατάσα Τούρζα σε συνεργασία με τη madamefigaro.cy σου λέει τρόπους για να το πετύχεις!  

Είναι πολύ σημαντικό ως γονείς να βάλουμε τα βιβλία στη ζωή των παιδιών μας από πολύ νωρίς γιατί με αυτόν τον τρόπο θα γίνει το διάβασμα καθημερινή τους συνήθεια. Η τακτική ανάγνωση βιβλίων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας ενισχύει τη γλωσσική τους ανάπτυξη, εμπλουτίζει το λεξιλόγιο και αναπτύσσει τη φαντασία τους.

Μπορεί η εποχή που διανύουμε να κατακλύζεται από την τεχνολογία, ωστόσο δεν είναι ακατόρθωτο να παρακινήσουμε το παιδί να πιάσει στα χέρια του ένα βιβλίο αντί ένα τάμπλετ. Και πώς θα το κάνουμε αυτό; Με τους ακόλουθους έξι τρόπους.

1. Να είσαι παράδειγμα. Τα παιδιά έχουν μιμητική συμπεριφορά. Αν βλέπουν τους γονείς τους να διαβάζουν στην καθημερινότητά τους, τότε είναι σχεδόν βέβαιο πως και τα ίδια θα αγαπήσουν το βιβλίο.

2. Διάβασμα από τη βρεφική ηλικία. Έρευνες αναφέρουν ότι η ανάγνωση βιβλίων από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αποτελεί διέγερση για την ακοή και συνεπώς την ανάπτυξη του εγκεφάλου του βρέφους. Οπότε, όσο πιο νωρίς, τόσο το καλύτερο.

3. Βραδινή ανάγνωση. Είναι πολύ σημαντικό το διάβασμα να βρίσκεται μέσα στη ρουτίνα του παιδιού. Τι πιο όμορφο και χαλαρωτικό από το να διαβάζεις αγκαλιά με το παιδί σου ένα μικρό παραμυθάκι πριν τον ύπνο;

4. Μαζί στο βιβλιοπωλείο. Επισκέψου το πλησιέστερο βιβλιοπωλείο με το παιδί σου, ξεφυλλίστε τις σελίδες των βιβλίων, θαυμάστε τις εικόνες τους και στο τέλος άφησε να επιλέξει το παιδί μόνο του όποιο βιβλίο του αρέσει.

5. Επέλεξε βιβλία που έχουν γίνει ταινία. Μια πολύ καλή ιδέα για να παρακινήσεις το παιδί να διαβάσει είναι να επιλέξεις κάποιο βιβλίο που έχει βγει και σε ταινία κινουμένων σχεδίων.

6. Περιόρισε τη χρήση της τεχνολογίας. Προσπάθησε να θέσεις ένα πρόγραμμα όσον αφορά τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και συμφωνείστε για το ποιες ώρες και για πόση ώρα θα μπορεί να ασχολείται με αυτά.

Πηγή: madamefigaro.cy 
 

Tags παιδι, βιβλια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1857 s (251 Queries.) // Parse time: 0.5691 s // Total time: 3.7548 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X