4 φυσικοί τρόποι να κρατήσεις τα κουνούπια μακριά από το παιδί σου!


4 φυσικοί τρόποι να κρατήσεις τα κουνούπια μακριά από το παιδί σου!

Και έξι tips πως να αντιμετωπίσεις τα τσιμπήματα, αν δεν καταφέρεις να τα αποφύγεις, από τη Νατάσα Τούρζα σε συνεργασία με τη madamefigaro.cy   

Έφτασε η εποχή του χρόνου που η ζέστη και η υγρασία αυξάνονται και ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών. Μπορεί φαινομενικά ένα τσίμπημα να δείχνει αθώο προκαλώντας τοπικό ερεθισμό, ωστόσο υπάρχουν φορές που το κουνούπι μεταφέρει κάποιον ιό και η κατάσταση μπορεί να είναι πιο σοβαρή.

Πώς να προστατέψεις τα παιδιά σου

1. Κατά τις απογευματινές ώρες και μετά τη Δύση του ηλίου, όπως είναι γνωστό, γίνονται οι μεγαλύτερες επιδρομές κουνουπιών. Φρόντισε λοιπόν να έχεις, όσο γίνεται, καλυμμένη την επιφάνεια του δέρματος του παιδιού επιλέγοντας ένα ανάλαφρο μακρυμάνικο και μακρυά μπατζάκια στο παντελόνι.

2. Απέφευγε τα έντονα χρώματα στα ρούχα, γιατί τραβάνε κάθε είδους έντομα.

3. Συμβουλέψου τον παιδίατρό σου για το κατάλληλο εντομοαπωθητικό ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σου.

4. Κουνουπιέρα για τη βόλτα και για τον ύπνο. Ένα απαραίτητο αξεσουάρ για το καλοκαίρι όταν έχεις μικρό μωρό.

Φυσική αντιμετώπιση τσιμπήματος

1. Βρώμη. Φτιάξε μια θαυματουργή πάστα από βρώμη και νερό και τοποθέτησε μια μικρή ποσότητα πάνω στο τσίμπημα. Η βρώμη είναι ένα φυσικό καταπραϋντικό που περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή και μπορεί να ανακουφίσουν από τη φαγούρα.

2. Πάγος. Βοηθά στην αποφυγή του τοπικού οιδήματος.

3. Μέλι. Είναι γνωστές οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες και με λίγο μέλι μπορούν να μειωθούν τα ενοχλητικά συμπτώματα της φαγούρας.

4. Φλούδα μπανάνας. Τρίψε το εσωτερικό της φλούδας στο τσίμπημα και αυτό θα εξαφανιστεί.

5. Βότανα. Πρόπολη, αλόη, χαμομήλι και μελισσόχορτο κατευνάζουν τους ερεθισμούς και το αίσθημα κνησμού χωρίς να περιέχουν χημικά.

6. Κομμένα νυχάκια. Φροντίζουμε τα παιδιά να έχουν πάντα κομμένα νύχια ώστε με το ξύσιμο να μην μολύνουν την περιοχή του τσιμπήματος.

Προσοχή! Αν ο ερεθισμός και η φαγούρα δεν υποχωρούν επικοινώνησε με τον παιδίατρό σου. Μπορεί να πρόκειται για κάποια αλλεργική αντίδραση που απαιτεί φαρμακευτική αγωγή.

Πηγή: madamefigaro.cy 
 

Tags παιδια, κουνούπια, νατάσα τουρζα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8436 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4765 s // Total time: 2.3201 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X