Υγιεινά σνακ για την παραλία!


Υγιεινά σνακ για την παραλία!

Η Άντρια Ιωάννου, κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος σου λέει όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις.   

Η επίσκεψη στην παραλία, εκτός από το αντηλιακό και το καπέλο μας, απαιτεί μικρά σνακ και δροσιστικά ροφήματα. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι ανάγκες μας σε υγρά αυξάνονται οπότε φρόντισε να έχεις πάντα μαζί σου αρκετό νερό. Αν περνάς πολλές ώρες στην παραλία τότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε μερικά σνακ για να έχεις ενέργεια και να καλύψεις τις ημερήσιες σου ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. 

Δες πιο κάτω μερικές ιδέες για σνακ και μικρογεύματα για να έχεις μαζί σου στην παραλία!

•    Φρέσκα φρούτα: Είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορείς να κάνεις και εκτός από πολλά θρεπτικά στοιχεία, σου δίνουν και την απαραίτητη ενυδάτωση. Μπορείς να πάρεις μαζί καρπούζι, κεράσια, ροδάκινα, μήλα ή όποιο άλλο φρούτο σου αρέσει. Φρόντισε να τα έχεις σε ένα καλά κλειστό δοχείο και ακόμη καλύτερα να τα τοποθετήσεις σε μια παγωνιέρα για να μην αλλοιωθούν από τη ζέστη και τον ήλιο.

•    Λαχανικά: Κόψε καρότο ή αγγουράκι σε στικς για ακόμη περισσότερη ενυδάτωση

•    Κράκερ, κριτσίνια ή ρυζογκοφρέτες: Προτίμησε κράκερ ή κριτσίνια ολικής και ρυζογκοφρέτες απλές χωρίς πρόσθετη ζάχαρη. Αν θέλεις, συνδύασε τα με λίγο τυρί χαμηλό σε λιπαρά για να αυξήσεις την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

•    Ανάλατοι ξηροί καρποί: Για παράδειγμα καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια Αιγίνης τα οποία είναι πλούσια σε καλά λιπαρά. Πρόσεξε όμως την ποσότητα αν προσέχεις το βάρος σου καθώς περιέχουν αρκετές θερμίδες.

•    Μπάρα δημητριακών: Προτίμησε μία μπάρα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη αλλά με κάποιο γλυκαντικό ή με φρούτα. Διαβάζοντας τις διατροφικές ετικέτες μπορείς να συγκρίνεις τα προϊόντα μεταξύ τους και να επιλέγεις το κατάλληλο για σένα και την οικογένεια σου.

•    Σάντουιτς: Ιδανικό στη θέση του πρωινού ή του μεσημεριανού γεύματος. Επίλεξε ψωμί ή τορτίγια ολικής και πρόσθεσε τυρί χαμηλό σε λιπαρά, γαλοπούλα και ότι λαχανικά σου αρέσουν.

•    Ροφήματα: Το top ρόφημα εννοείται πως είναι το νερό, αλλά αν είσαι από τους τύπους που θέλουν να πίνουν κάτι άλλο δοκίμασε λεμονάδα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, σόδα με λεμόνι ή φρέσκο χυμό. Αν θέλεις να καταναλώσεις αλκοόλ, περιόρισε το σε ένα ποτό αν είσαι γυναίκα ή δύο αν είσαι άντρας και μην κάνεις κατάχρηση. Το υπερβολικό αλκοόλ και η έκθεση στον ήλιο δεν αποτελούν καλό συνδυασμό. Επίσης καλό είναι να περιορίσεις ζαχαρούχα ροφήματα όπως είναι τα αναψυκτικά, τα φρουτοποτά και τα κοκτέιλ. Γενικά, καλό είναι να επιλέγεις πιο υγιεινά ροφήματα που δεν περιέχουν ζάχαρη και εκτός παραλίας.

Τι να θυμάσαι: Η οργάνωση είναι σημαντική! Σκέψου από πριν τι θα πάρεις μαζί σου ούτως ώστε να έχεις όλα αυτά που χρειάζεσαι έγκαιρα. Επένδυσε σε μια παγωνιέρα ανάλογα με τις ανάγκες σου, για να μπορείς να διατηρείς τα σνακ σου αναλλοίωτα όσες ώρες χρειάζεται. Βάλε τα φρούτα σου και τα υπόλοιπα τρόφιμα σε καλά κλειστά τάπερ ή σακουλάκια. Κάθε 3 – 4 ώρες κατανάλωνε κάτι και μην αφήνεις τον εαυτό σου να πεινάσει πολύ. Και φυσικά μην ξεχάσεις το νερό σου. Καλά να περάσεις!

Άντρια Ιωάννου

Κλινική Διατροφολόγος - Διαιτολόγος (BSc, MSc)

Συμβεβλημένη με το Γενικό Σύστημα Υγεία (ΓεΣΥ)

Τηλ. 96799026

Διεύθυνση: Υμηττού 1Α Πλατύ Αγλαντζιάς 2113, Λευκωσία

Email: [email protected]

Facebook: Andria Ioannou Clinical Dietitian / Nutritionist

Instagram: @ai.dietitian

Tags σνακ, παραλία, Διατροφή, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5520 s (281 Queries.) // Parse time: 0.3793 s // Total time: 2.9313 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X