Πως να πετύχεις τους στόχους σου μέσα στον Αύγουστο!


Πως να πετύχεις τους στόχους σου μέσα στον Αύγουστο!

Η Τζιλ Δούκα, life coach σου λέει όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις.   

Το Life Coaching σε βοηθά να βρεις τους στόχους σου και σου δίνει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να τους πετύχεις. Γι’ αυτό κι εγώ θέλω να σου κάνω ένα μεγάλο δώρο και να κάνω το φετινό καλοκαίρι σου να ξεχωρίζει!

Θα σου δώσω τα 3 βασικά κλειδιά του Life Coaching που θα σε κάνουν να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου μέσα σε 30 μέρες!

Πρώτο κλειδί: Στόχος

Tι είναι αυτό που μας κρατάει μακριά από την αλλαγή και έτσι κρατιόμαστε μακριά από τη ζωή που θέλουμε να ζούμε; Ουσιαστικά, τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω από τα όνειρά μας;

Τι ζωή, λοιπόν, θέλουμε να ζούμε; Τι όνειρα έχουμε και πού θέλουμε να είμαστε σε έξι μήνες;

Για να πετύχουμε τα όνειρά μας, θα πρέπει να γίνουμε άλλοι άνθρωποι. Και εξηγώ τι εννοώ.

Το όνειρο είναι, λοιπόν, κάπου μπροστά μας και εδώ, ακίνητος, είναι ο άνθρωπος που είμαστε σήμερα.

Και για να έρθει το όνειρο εδώ κοντά, θα πρέπει να πάμε προς το όνειρο. Που σημαίνει πως έχουμε να διανύσουμε μια διαδρομή. Για να φτιάξουμε το όνειρο, είναι σημαντικό να χτίσουμε.

Αυτό, όμως, που κάνουμε οι περισσότεροι είναι να θέλουμε το αποτέλεσμα, να λέμε «Εγώ θέλω να πετύχω αυτό» και εγκαταλείπουμε, δεν σκεφτόμαστε καν τα βήματα της δουλειάς. Και δε βλέπουμε πόσο πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.

Γιατί θέλεις, λοιπόν, να έχεις δίπλα σου τον τέλειο άντρα χωρίς να έχεις δουλέψει εσύ πρώτα με τον εαυτό σου, χωρίς εσύ να είσαι «τέλεια»; Γιατί θέλεις να έχεις παραπάνω χρήματα στη δουλειά σου χωρίς εσύ να έχεις γίνει ένας καλύτερος εργαζόμενος;

Χωρίς να έχεις παρακολουθήσει ένα σεμινάριο ή να έχεις εκπαιδευτεί και να έχεις καινούργιες γνώσεις; Τι σε κρατάει ακριβώς πίσω από το να γίνεις καλύτερος άνθρωπος; Μας κρατάει πίσω το πολύ αγαπημένο μας Ε-Γ-Ω!
 
Δεύτερο κλειδί: Εργαλεία

Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ζωή, μια πιο υγιεινή ζωή, μια κατάσταση στην οποία μπορούμε να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας; Πώς μπορούμε να ζούμε χωρίς άγχος;

Το λέμε άγχος, στρες, θηλιά στον λαιμό, βάρος στην καρδιά, γροθιά στο στομάχι, σφίγγομαι, δεν μπορώ να ανασάνω. Το δεδομένο είναι ότι μιλάμε για ένα τρομερά αρνητικό συναίσθημα, το οποίο κατακλύζει τους πάντες και έχει γίνει τρομερά της μόδας.

Οι άνθρωποι λένε: «Ποπό, έχω φοβερό άγχος, έχω φοβερό άγχος!» Για την ακρίβεια, αν μιλήσεις με κάποιον και πεις «Καλημέρα. Τι κάνεις;» και σου πει «Γεια, είμαι πάρα πολύ καλά», θα τον κοιτάξεις παράξενα, του τύπου: «Μπα, εσύ δεν είσαι αγχωμένος;»

Θέλω, όμως, να μπούμε στη λογική να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό είναι ένα αρνητικό συναίσθημα το οποίο κουβαλάμε και καθένας το ονομάζει με διαφορετικό τρόπο.

Επίσης, είναι ένα αρνητικό συναίσθημα το οποίο δημιουργεί απίστευτα μπλοκαρίσματα εσωτερικά στο σώμα μας, απίστευτες αρρώστιες και είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βρούμε τρόπους να το τιθασεύσουμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρούμε τρόπους να το κάνουμε να δουλεύει υπέρ μας και όχι κατά μας.

Το στρες, το άγχος είναι ένα και το αυτό. Είναι φόβος. Φόβος απέναντι στις αλλαγές της ζωής. Το στρες, λοιπόν, το άγχος, αυτός ο βραχνάς που έχουμε, είναι φόβος για τις αλλαγές της ζωής.

Φοβόμαστε ότι δε θα πάνε τα πράγματα όπως πιστεύουμε εμείς ότι πρέπει να πάνε.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πως ο φόβος είναι κάτι το οποίο έχουμε εμείς στο δικό μας μυαλό!

Τρίτο Κλειδί: Αποτέλεσμα

Η λύση που θα φέρει το αποτέλεσμα είναι η αυτοεκτίμηση. Όταν νιώθουμε αισιοδοξία για το μέλλον, όταν είμαστε συνεργάσιμοι, όταν μπορούμε να διαχειριστούμε όλη την γκάμα των συναισθημάτων μας, από τη μεγάλη λύπη έως την τεράστια χαρά.

Όταν εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους, όταν θέτουμε τα προσωπικά μας όρια σε σχέση με τους υπόλοιπους και όταν προσέχουμε την υγιεινή μας και τον εαυτό μας.

Αγαπημένη μου, αν θέλεις να μάθεις περισσότερα και να βαδίσουμε μαζί τον δρόμο της ολοκλήρωσης βρες ολόκληρο τον οδηγό 30 ημερών με ασκήσεις εφαρμογής στο best-seller μου «Ευ Ζην Τώρα».

Είμαι δίπλα σου!

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill Douka

Instagram: @jilldouka

Website: www.globalacademyofcoaching.com

Tags life coaching, τζιλ δουκα, ΣΤΟΧΟΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6513 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3747 s // Total time: 3.0260 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X