Παράσταση του έργου "Φωτεινή" της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου


Παράσταση του έργου "Φωτεινή" της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου

Απόψε στις 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ο Δήμος Στροβόλου παρουσιάζει το έργο "Φωτεινή", της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου, με τη θεατρική ομάδα "Σόλο για Τρεις", τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ένα έργο εμπνευσμένο από τη Μικρασιατική καταστροφή, σε σκηνοθεσία Μαρίας Καρσερά.

Διάθεση εισιτήριων: tickethour.com.cy

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Αρμενικού Συνδέσμου Μέριμνας (αρ. άδειας εράνου: 53/22).

Χορηγοί επικοινωνίας:Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, CHECKINCYPRUS


Λίγα λόγια για το έργο:

Η συγγραφέας αντικρίζει τον κόσμο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από τον έρωτα και την αγάπη, μέσα από την υπομονή και την επιμονή των ανθρώπων να επιβιώσουν, να ζήσουν σε ξένη γη συνδεδεμένοι με τις παραδόσεις και την Ιστορία τους, ώστε η ζωή τους να έχει ουσία και νόημα. Το έργο ακολουθεί τη Φωτεινή να καταφέρνει να γλυτώσει μαζί με την κορούλα της τη σφαγή που διαδραματίζεται στην προκυμαία του λιμανιού της Σμύρνης, καταφέρνοντας, μέσα σε ένα ψαροκάικο, να διαφύγει στην Κύπρο και να καταλήξει στην πόλη της Λάρνακας, όπου εκεί στεριώνει τη ζωή της.

Το έργο εξελίσσεται στη δεκαετία του ’50 στην αποικιοκρατούμενη τότε, Λάρνακα, μαζί με την εγγονή της την Ευαγγελία, αφού η κόρη της Φωτεινής πεθαίνει στη γέννα.  Ένας νεαρός Αρμένιος, ο Αράμ,  ταρακουνάει  τα ήσυχα νερά της μονότονης και σκληρής  ζωής  των δύο γυναικών,  αποκαλύπτοντας θαμμένα μυστικά, αναμνήσεις που ενταφιάστηκαν, κειμήλια που ασφυκτιούν στα συρτάρια ενός σκονισμένου  παλαιοπωλείου.

Την παράσταση θα πλαισιώσουν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί  Έρικα Μπεγέτη, Χριστιάνα Λάρκου, Χάρης Αττώνης σε ένα σκηνικό χώρο που θα φιλοτεχνήσει η Θέλμα Κασουλίδου κάτω από τη φωτιστική επίβλεψη της έμπειρης Καρολίνας Σπύρου. Τη μουσική συνθέτει και ερμηνεύει επί σκηνής ο Γιώργος Καλογήρου.



# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2233 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3003 s // Total time: 2.5236 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X