5 τρόποι για όμορφο ξύπνημα!


5 τρόποι για όμορφο ξύπνημα!

Εμείς σας αποκαλύπτουμε τους λόγους για τους οποίους ξυπνάμε κουρασμένοι, προκειμένου να τους αποφύγουμε.  

Ένα ωραίο και ξεκούραστο ξύπνημα είναι ότι καλύτερο για να πάει καλά η μέρα μας. Σίγουρα θα έχουμε προσέξει όλοι όμως ότι είναι πολλά εκείνα τα πρωινά που ξυπνάμε νιώθοντας αφόρητα κουρασμένοι, σαν να έχουμε ένα βάρος που δεν μπορούμε με τίποτα να διώξουμε. Ακόμη κι αν έχουμε κοιμηθεί ένα ολόκληρο 8ωρο. Εμείς σας αποκαλύπτουμε τους λόγους για τους οποίους ξυπνάμε κουρασμένοι, προκειμένου να τους αποφύγουμε.
 

1.Ξυπνάτε στη λάθος φάση ύπνου
Ο ύπνος μας μοιράζεται σε κύκλους και μπορεί να ξυπνήσατε σε μη- REM φάση, που σημαίνει ότι ξυπνήσατε πριν προλάβετε να κοιμηθείτε πολύ βαριά. Προσπαθήστε να ξυπνήσετε σε μία φάση βαθύ ύπνου, που θα έχει ξεκουράσει το μυαλό και το σώμα σας.

2.Ο ύπνος σας είναι κακής ποιότητας
Δεν έχει σημασία πόσες ώρες κοιμάστε αν ο ύπνος σας δεν είναι της ποιότητας που πρέπει. Ο κακής ποιότητας ύπνος οφείλεται σε παράγοντες όπως, ο ύπνος με κάποιο κατοικίδιο, η κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη αργά την μέρα, ή ο θόρυβος στο περιβάλλον όπου ξεκουράζεστε.

3. Η κατανάλωση φαρμακευτικών ουσιών
Αν παίρνετε φάρμακα μπορεί αυτά να σας προκαλούν υπνηλία μέχρι το επόμενο πρωί. Ελέγξτε με τον γιατρό σας αν μπορείτε να αλλάξετε την δοσολογία τους ή ακόμα και τις ίδιες τις φαρμακευτικές ουσίες.

4.Διάφοροι ιατρικοί λόγοι
Κάποιες καταστάσεις του οργανισμού όπως η άπνοια μπορούν να συμβάλλουν αρνητικά στην ξεκούρασή σας. Επίσης διαταραχές όπως η κατάθλιψη μπορούν επίσης να παίρνουν από την ενέργεια σας και να μην επιτρέπουν να ξεκουραστείτε επαρκώς.

5.Δεν έχετε συντονίσει το βιολογικό σας ρολόι
Αν το πρόγραμμα ύπνου σας δεν είναι ισορροπημένο, το σώμα σας μπορεί να χρειαστεί να προσαρμοστεί στο ξύπνημα μία συγκεκριμένη ώρα κάθε πρωί. Προσπαθήστε να μπείτε σε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να δείτε διαφορά στο πρωινό σας ξύπνημα.

 

Tags ρολοι, ΞΥΠΝΗΜΑ, υγεια, ψυχολογια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4499 s (230 Queries.) // Parse time: 1.4728 s // Total time: 3.9227 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X