Facial cupping: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το μασάζ προσώπου με βεντούζες


Facial cupping: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το μασάζ προσώπου με βεντούζες

5 οφέλη του facial cupping.

Στο διαρκώς εξελισσόμενο κόσμο του skincare, οι βεντούζες προσώπου έχουν αναδειχθεί ως μια αναζωογονητική πρακτική που υπόσχεται να αποκαλύψει νεανική λάμψη και να προωθήσει τη συνολική υγεία του δέρματος.

Η τεχνική αυτή, που προέρχεται από την αρχαία κινεζική ιατρική, περιλαμβάνει τη χρήση μικρών βεντούζων που εφαρμόζονται στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ για την τόνωση της κυκλοφορίας, την ανακούφιση από την ένταση και την ενθάρρυνση της λεμφικής αποσυμφόρησης. Ενώ η βεντούζα προσώπου μπορεί να φαίνεται σαν μια νέα ιδέα για πολλούς, τα οφέλη της εκτείνονται πολύ πέρα από την απλή αισθητική, εισχωρώντας στη σφαίρα της ολιστικής ευεξίας.

Προέλευση και μεθοδολογία

Οι βεντούζες προσώπου έχουν καταγωγή από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, όπου χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως θεραπευτική μέθοδος. Η τεχνική περιλαμβάνει τη χρήση μικρών, ειδικά σχεδιασμένων κυπέλλων από υλικά όπως η σιλικόνη ή το γυαλί.

Αυτά τα κύπελλα εφαρμόζονται στο δέρμα αφού προηγουμένως έχει εφαρμοστεί ένα λιπαντικό, όπως λάδι ή ενυδατική κρέμα, για να δημιουργηθεί μια σφραγίδα. Στη συνέχεια, τα κύπελλα μετακινούνται απαλά στο πρόσωπο με μια συρόμενη κίνηση ή παραμένουν στη θέση τους για σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα οφέλη του μασάζ με βεντούζες στο πρόσωπο

Βελτιωμένη κυκλοφορία

Ένα από τα κύρια οφέλη της βεντούζας προσώπου είναι η ικανότητά της να ενισχύει τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος. Με τη δημιουργία αναρρόφησης, οι βεντούζες διεγείρουν την κυκλοφορία, παρέχοντας οξυγόνο και ζωτικά θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα του δέρματος. Αυτή η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να οδηγήσει σε μια φυσική, υγιή λάμψη, καθώς και να βοηθήσει στην αποβολή των τοξινών.

Lemphatic drainage

Το λεμφικό σύστημα παίζει καθοριστικό ρόλο στην αποτοξίνωση και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι βεντούζες προσώπου μπορούν να βοηθήσουν στη διευκόλυνση της λεμφικής αποστράγγισης, μειώνοντας την κατακράτηση υγρών και το πρήξιμο στο πρόσωπο. Ενθαρρύνοντας την απομάκρυνση των περιττών υγρών και τοξινών, η τεχνική αυτή μπορεί να προωθήσει μια πιο σμιλευμένη, ανάγλυφη εμφάνιση και να ανακουφίσει τα συμπτώματα της συμφόρησης και της φλεγμονής.

Ανακούφιση από την ένταση

Οι βεντούζες προσώπου παρέχουν επίσης ανακούφιση από τη μυϊκή ένταση και το σφίξιμο. Καθώς οι βεντούζες γλιστρούν πάνω στο δέρμα, κάνουν απαλό μασάζ στους υποκείμενους μύες, βοηθώντας στην απελευθέρωση των κόμπων και στην ανακούφιση από την ένταση του προσώπου. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα άτομα που έχουν στρες στους μύες του προσώπου τους ή υποφέρουν από δυσλειτουργία της κροταφογναθικής άρθρωσης (TMJ).

Ενισχυμένη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας

Η αναρρόφηση που δημιουργείται από τις βεντούζες προσώπου μπορεί να ανοίξει προσωρινά τους πόρους και να δημιουργήσει μικροκανάλια στο δέρμα. Αυτό μπορεί να βελτιώσει την απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, επιτρέποντας στα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν βαθύτερα και αποτελεσματικότερα. Ως αποτέλεσμα, τα οφέλη των ορών, των ενυδατικών και άλλων τοπικών θεραπειών ενισχύονται, οδηγώντας σε πιο αισθητά αποτελέσματα.

Αποτελέσματα κατά της γήρανσης

Η τακτική εξάσκηση της βεντούζας προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των σημείων γήρανσης, προωθώντας την παραγωγή κολλαγόνου και την ελαστικότητα του δέρματος. Η απαλή αναρρόφηση διεγείρει τη δραστηριότητα των ινοβλαστών, ενθαρρύνοντας την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σφριγηλό, λείο δέρμα, με μειωμένες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Tags beauty, facial cupping, face massage, μασαζ προσωπου, βεντουζες προσωπου, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0059 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0284 s // Total time: 0.0343 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X