Εκατοντάδες αθλητές αγκάλιασαν τα Λεμέσια στέλνοντας μήνυμα ελπίδας


Εκατοντάδες αθλητές αγκάλιασαν τα Λεμέσια στέλνοντας μήνυμα ελπίδας

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή αθλητών και κοινού στα Λεμέσια 2013, την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Δήμου Λεμεσού, που στέφθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία. Οι εκδηλώσεις των Λεμεσίων που πραγματοποιήθηκαν για 14η χρονιά, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το φετινό σύνθημα «Αθλούμαι, Ονειρεύομαι, Ελπίζω για ένα καλύτερο μέλλον».

Οι συμμετοχές σε όλα τα αθλήματα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο επιβεβαιώνοντας το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης και παράλληλα την αγάπη του κόσμου και κυρίως των νέων για τον αθλητισμό.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου «Μάριος Αγαθαγγέλου», αφού περισσότεροι από 600 δρομείς κάθε ηλικίας κατέκλυσαν την παραλιακή λεωφόρο της Λεμεσού, τρέχοντας όχι τόσο για το έπαθλο όσο για την προσπάθεια, την αντοχή, την επιμονή και την υπέρβαση.  Στον καθιερωμένο ποδηλατικό γύρο 700 περίπου μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου αγωνίστηκαν στέλνοντας μηνύματα για σωστή κυκλοφοριακή αγωγή, σωματική υγεία, χαρά και ψυχαγωγία.

Πλούσιο θέαμα και δυνατές συγκινήσεις προσέφεραν στο κοινό κορυφαίοι αθλητές που έλαβαν μέρος στο Διεθνές Τουρνουά Πυγμαχίας. Με χειροκροτήματα και ζητωκραυγές πλήθος κόσμου ενίσχυε τις προσπάθειες των αθλητών που έδωσαν στο ρινγκ τον καλύτερο τους εαυτό. Mαθήματα αθλητοπρέπειας και ευγενούς άμιλλας παρέδωσαν στο Λανίτειο Στάδιο, Κύπριοι και Ελλαδίτες Βετεράνοι αθλητές, στο πλαίσιο της 8ης Συνάντησης Βετεράνων Αθλητών.

Ενθουσιασμό στο κοινό προκάλεσαν και τα ναυταθλήματα, που αποτέλεσαν τη φετινή καινοτομία των Λεμεσίων. Σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού πραγματοποιήθηκαν αγώνες ιστιοπλοΐας, κανόε – καγιάκ, κωπηλασίας και υδατοσφαίριση. Επίσης πραγματοποιήθηκε Διεθνής Κολυμβητική Συνάντηση, στο Αθλητικό Κέντρο Γλαύκος Κληρίδης στον Αγρό, στην οποία συμμετείχε και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης Therese Alshammar.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» πραγματοποιήθηκε  η Τελετή Βράβευσης Αρίστων Αθλητών, Αθλητικών Προτύπων και Σωματείων, που φέτος ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της αθλήτριας Μαριάννας Ζαχαριάδη, που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή πριν λίγους μήνες. Στη διάρκεια της Τελετής που τελούσε υπο την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκου Κενεβέζου, βραβεύτηκαν κορυφαίοι αθλητές και ομάδες που ξεχώρισαν για το ήθος και τις αθλητικές τους επιδόσεις.
Ανάμεσα τους η παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Καρολίνα Πελενδρίτου, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια κολύμβησης Therese Alshammar, ο Απόλλων Λεμεσού Κυπελλούχος 2012 – 2013, ο Παραολυμπιονίκης αθλητής στίβου Αντώνης Αρέστη, η αθλήτρια του Κανόε – Καγιάκ Χριστιάνα Παύλου και στα πρότυπα ο Απόλλων Λεμεσού Ποδοσφαιρική ομάδα δεκαετίας 1990 – 2000.

Η αυλαία των Λεμεσίων έπεσε με την υπόσχεση ότι ο αθλητισμός θα συνεχίσει να ενώνει, να δίνει ελπίδα και να κρατά το όνειρο των νέων ζωντανό.

Tags λεμεσια, λεμεσος, αθλητισμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5839 s (234 Queries.) // Parse time: 1.8031 s // Total time: 4.3869 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X