Centurion Palace


Centurion Palace

Ένα παλάτι στο κέντρο της Βενετίας, που ξεδιπλώνει όλο το ιστορικό μεγαλείο της πόλης και το σύγχρονο ιταλικό design.

Η Βενετία διοργανώνει, από τις 29/8-8/9, στο νησί Lido, το ‘69ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου’. Εξ ου και αυτός ο μήνας θεωρείται πολύ σημαντικός για την πόλη, αφού έχει την τύχη να φιλοξενεί διάφορους λαμπερούς celebrities. Έτσι, όποιος έχει την τύχη να βρίσκεται εκεί, σίγουρα κάποια διασημότητα θα ‘τσακώσει’ στα γραφικά κανάλια και δρομάκια της. Αν θες να ζήσεις, λοιπόν, το μεγαλείο αυτής της ξεχωριστής πόλης, τότε το πεντάστερο Centurion Palace Hotel θεωρείται μία από τις ιδανικότερες επιλογές. Βρίσκεται στην περιοχή Dorsoduro, στο τέρμα σχεδόν του Grand Canal, απέναντι ακριβώς από την πλατεία του Αγίου Μάρκου. Μια περιοχή γεμάτη από γκαλερί, μουσεία, τα πιο όμορφα palazzos και κανάλια, αλλά και με μπαράκια που μένουν ανοικτά πιο αργά από άλλες περιοχές, λόγω του Ca' Foscari University. Στεγάζεται ουσιαστικά μέσα στο Palazzo Genovese, ένα κτίριο του 1800 που διακοσμήθηκε με τρόπο ώστε να αγκαλιάζει μέσα του όλη την κλασική και αριστοκρατική αισθητική της παλιάς αρχιτεκτονικής και του σύγχρονου design. Εδώ κυριαρχεί η ποικιλομορφία και η ποικιλοχρωμία. Το εξωτερικό του προβάλλει όλη την ομορφιά του βενετσιάνικου νεογοτθικού ρυθμού και μοιάζει σαν αρχιτεκτονικό κέντημα που εσωκλείει ένα καλαίσθητο παιχνίδι αντιθέσεων. Παντρεύει δηλαδή το νεοκλασικό με το σύγχρονο, τις οργανικές φόρμες με τις κυβιστικές, το minimal με τις deco πινελιές, το φωτεινό με το σκουρόχρωμο και το παστέλ με το ζωηρό. Διαθέτει επίσης ιδιωτικό κήπο, θυρωρό, γκουρμέ εστιατόριο -από τα καλύτερα της Βενετίας-, wi-fi, fitness center και massage. Συγκαταλέγεται παράλληλα ανάμεσα στα Small Luxurious Hotels of the World.

Δωμάτια:
Τα 50 του δωμάτια έχουν διαφορετικό design το καθένα ξεχωριστά. Κάποια έχουν πιο μοντέρνο ύφος και άλλα πιο νεοκλασικό. Το κάθε ένα ωστόσο βασίζεται πάντα στον ίδιο διακοσμητικό χαρακτήρα των αντιθέσεων. Όλα έχουν θέα τα κανάλια ή τον κήπο, διαθέτουν κλιματισμό, mini-bar, LCD δορυφορική τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο, τηλέφωνο στο μπάνιο, ρόμπες και παντόφλες μπάνιου, μεγεθυντικό καθρέφτη, σεσουάρ μαλλιών και ηλεκτρονικό κλειδί. Μερικά δωμάτια είναι μη καπνιστών και άλλα ιδιαιτέρως ηχομονωτικά. Στοιχίζει από €326 περίπου τα δύο άτομα με πρόγευμα.   

Φαγητό και ποτό:
Ένα από τα επιπλέον πλεονεκτήματα του ξενοδοχείου είναι το γκουρμέ ‘Antinoo Lounge and Restaurant’. Είναι μοντέρνο, minimal και κάτασπρο από τη μια πλευρά και πορφυρό από την άλλη. Διαθέτει μια υψηλή, δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, από τις πιο ζηλευτές στην Ευρώπη με αστέρι Michelin και δύο διαφορετικά μενού -ένα a la carte και ένα set up βενετσιάνικο. Όσο για τη λίστα κρασιών του είναι περιεκτική, ιδιαίτερα επιλεγμένη και προωθεί πιο πολύ το ιταλικό κρασί. 

Info: Centurion Palace, Dorsoduro, 173 30123 - Venezia, Τηλ (+3904134281)

Tags Hotel,Ξενοδοχείο,Βενετία,ιταλια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4545 s (228 Queries.) // Parse time: 0.6066 s // Total time: 3.0611 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X