Γυμνάζομαι και δεν κρυολογώ!


Γυμνάζομαι και δεν κρυολογώ!

Πώς η γυμναστική, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ενισχύει το ανοσοποιητικό και προστατεύει από κρυολογήματα και γρίπη  

Η σωστή και τακτική άσκηση έχει αρκετή δύναμη, ώστε να καταστεί ένας σημαντικός παράγοντας που θα σας κρατήσει μακριά από το… κρεβάτι του πόνου ως απόρροια κρυολογημάτων και γρίπης. Αυτό καταδεικνύουν τα αποτελέσματα ουκ ολίγων ερευνών, από τις οποίες επιλέξαμε μερικές και τις παρουσιάζουμε συνοπτικά.

1. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από την ομάδα του δρος Thomas Lowder στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον, γυναίκες που ασκούνταν είτε με μέτρια ένταση πέντε φορές την εβδομάδα είτε με έντονη μία φορά την εβδομάδα είχαν 33% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν συνάχι.

2. Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Β. Καρολίνας, με επικεφαλής τον Δρ Ντέηβιντ Νίμαν, μελέτησαν 1.000 άτομα και παρατήρησαν ότι όσοι ασκούνταν σε τακτική βάση μείωναν σχεδόν κατά 50% τις πιθανότητες να κρυολογήσουν ή είχαν ήπια συμπτώματα.

3. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγαν η δρ Kate Edwards και η ομάδα της στο Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ,
όσοι ασκούνται λίγο πριν ή μετά το εμβόλιο γρίπης έχουν μεγαλύτερη προστασία. «Η άσκηση ενεργοποιεί τμήματα του ανοσοποιητικού, τα οποία είναι έτοιμα να αντιδράσουν όταν χορηγηθεί το εμβόλιο», ανέφερε η δρ Edwards. Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε και έρευνα του Κρατικού Πανεπιστημίου Αϊόβα των ΗΠΑ.

4. Από την ομάδα του Appalachian State University μελετήθηκαν οι περιπτώσεις 1000 ενηλίκων για 12 εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του φθινοπώρου. Σε αυτό το διάστημα όσοι ακολουθούσαν 20 λεπτών μέτρια αεροβική δραστηριότητα για πέντε ή περισσότερες μέρες την εβδομάδα προσβλήθηκαν τις μισές φορές από γρίπη ή κρύωμα, σε σύγκριση με όσους ασκούνταν μία ημέρα την εβδομάδα ή λιγότερο.

ΦΑΝΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ
Bokwa Fitness Instructor,
Group και Personal Trainer,
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags κρυολόγημα, γυμναστικη, άσκηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5119 s (235 Queries.) // Parse time: 1.7738 s // Total time: 4.2857 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X