Μάθετε ποιες είναι οι πηγές της χαμηλής αυτοεκτίμησης


Μάθετε ποιες είναι οι πηγές της χαμηλής αυτοεκτίμησης

Η αυτοεκτίμηση και γενικώς η αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου αποτελούν από τα βασικά χαρακτηριστικά για την ηρεμία και ευτυχία του εαυτού μας. Το να έχει κάποιος χαμηλή εώς καθόλου αυτοεκτίμηση έχει πολλές επιπτώσεις στη ζωή του με αποτέλεσμα να χαλάει σημαντικές στιγμές και να χάνει τον εαυτό του. Αν αναρωτιέστε λοιπόν από πού πηγάζει η χαμηλή αυτοπεποίθησή τότε εμείς σας δίνουμε τη λύση. Μάθετε τις αιτίες και καταπολεμήστε τις.   

Όλα ξεκινούν από το σπίτι και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα σπίτι όπου επικρατεί η άσχημη συμπεριφορά και ο υποβιβασμός κατά την παιδική ηλικία τότε σίγουρα μεγαλώνοντας θα έχεις πρόβλημα με την αυτοεκτίμησή σου. Η αυτοπεποίθηση έχει βάση την αγάπη πρώτα προς τον εαυτό μας και έπειτα προς τους άλλους. Επομένως αν δεν υπάρχει αγάπη, δύσκολο να υπάρξει αυτοπεποίθηση.

Το Bulling στο σχολείο είναι ένα φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Δυστυχώς πολλά παιδιά βιώνουν το bulling και αυτό έχει άμεσες και δυσάρεστες επιπτώσεις τη μετέπειτα ζωή του.

Ο μαζεμένος και κλειστός χαρακτήρας ενός παιδιού εύκολα μπορεί να οδηγήσει στα μονοπάτια της χαμηλής αυτοεκτίμησης. Οφείλεις να ‘’ανοίξεις’’ τον εαυτό σου, να γίνεις εξωστρεφής όσο μπορείς και να ζήσεις έτσι όπως ζουν οι ευτυχισμένοι και χαρούμενοι άνθρωποι.

Κυρίαρχα πρότυπα στην κοινωνία και τα media, τα οποία προκρίνουν συγκεκριμένα πρότυπα ανθρώπων, με τα οποία μπορεί να πιστεύεις ότι δεν έχεις την παραμικρή σχέση. Από αυτό το σημείο, ως το να αποφασίζεις να κλείσεις τις πόρτες απέναντι στον εαυτό σου ως ανάξιο να συμμετέχει στο όλο προγραμματάκι που ονομάζεται κοινωνικές σχέσεις, αποτελεί μακρύ δρόμο, δεν συμφωνείς;

Tags ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣ, ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ, ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3044 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4648 s // Total time: 2.7692 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X