Αισθητική χειρουργική και άνδρες


Αισθητική χειρουργική και άνδρες

Η αισθητική χειρουργική τελικά είναι και ανδρική υπόθεση, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι άνδρες που αναζητούν λύσεις, για να ενισχύσουν την εξωτερική τους εμφάνιση και να νικήσουν το χρόνο.

Ο ανταγωνισμός στην αγορά εργασίας φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη ένας άνδρας να συνδυάζει επαγγελματικές ικανότητες και σύγχρονη, ανανεωμένη και ισορροπημένη εμφάνιση.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικής Χειρουργικής (American Society of Plastic Surgeons, ASPS), το 2011 έγιναν 1.2 εκατομμύρια αισθητικές επεμβάσεις σε άνδρες, δηλαδή έχει καταγραφεί αύξηση 8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η αύξηση των αισθητικών επεμβάσεων που αφορούσαν σε ανδρκό πληθυσμό στις Η.Π.Α. από το 1997 μέχρι το 2011 ήταν 121%. Στις γυναίκες παρατηρείται μεγαλύτερη αυξησή στις θεραπείες με βοτουλινική τοξίνη και fillers ενώ στους άνδρες αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό οι χειρουργικές επεμβάσεις.

Δημοφιλείς επεμβάσεις στους άνδρεςΟι ανάγκες του σύγχρονου άνδρα αντανακλούν σε μια μύτη αρμονική με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ένα ανανεωμένο πρόσωπο με ξεκούραστη όψη, και ένα καλοσχηματισμένο σώμα.

Λιπογλυπτική, ρινοπλαστική, βλεφαροπλαστική, και αποκατάσταση της γυναικομαστίας, είναι ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις ενώ σημαντική θέση στις ανάγκες του άνδρα σήμερα έχει η αντιμετώπιση της αλωπεκίας.

Οι άνδρες δε διστάζουν να ζητούν πολύ συχνά την διόρθωση της κουρασμένης και ταλαιπωρημένης όψης με ενέσιμα όπως με τη βοτουλινική τοξίνη και τα fillers υαλουρονικού οξέος. Επίσης αυξάνεται το ενδιαφέρον για θεραπείες ανάπλασης του δέρματος με αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP και με μεθόδους τεχνολογίας Laser και ραδιοσυχνοτήτων RF.

Διαφέρει η Αισθητική Χειρουργική που απευθύνεται στον άνδρα;

Μπορεί οι τεχνικές να είναι συχνά οι ίδιες αλλά θα πρέπει να λαμβάνονται
υπόψη οι διαφορετικές ανάγκες και οι παράμετροι που ορίζουν την αισθητική στον άνδρα. 
Οι άνδρες ζητούν συνήθως αλλαγές που όχι μόνο δεν αλλοιώνουν την αρρενωπή τους όψη, αλλά και την ενισχύουν  και πρέπει να είναι ουσιαστικές αλλά και διακριτικές ώστε να μην γίνονται αντιληπτές.

Δρ Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής
Πλαστικός Χειρουργός, M.D,Ph.D
Κέντρο Ιατρικής Αισθητικής ideal Aesthetics,
Γωνία Λεωφ. Αθαλάσσης και Αμφιπόλεως 2, 3ος όροφος, Λευκωσία
Τηλ: 22 769300
Κιν.: 97 871717
a.mallouris@gmail.com

Tags ανδρες, αισθητικη, πλαστικη χειρουργικη, Ανδρέας Ζ. Μαλλουρής


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7604 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4129 s // Total time: 3.1734 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X