Γυναίκα και Γιόγκα


Γυναίκα και Γιόγκα

Είναι αξιοσημείωτο ότι σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερες γυναίκες από άντρες κατακλύζουν καθημερινά τα στούντιο για μια δόση γιόγκα. Χωρίς να είναι γυναικείο προνόμιο, φαίνεται ότι η πιο συναισθηματική φύση αλλά και οι αυξανόμενες απαιτήσεις πάνω στο γυναικείο σώμα, μυαλό και ψυχισμό την οδηγούν σε μια καθημερινή αναζήτηση ισορροπίας, κάτι που η γιόγκα προσφέρει.  

Τί είναι όμως η γιόγκα;
Η γιόγκα είναι η επιστήμη του σωστού τρόπου ζωής και έχει ως σκοπό να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή. Επιδρά σε όλες τις πλευρές του ατόμου στη σωματική, τη ζωτική, τη νοητική, τη συναισθηματική, την παραψυχική και την πνευματική πλευρά.
Το σύστημα είναι βασιζόμενο στο οκταπλό μονοπάτι και αποτελείται από γιάμας ή αυτοπεριορισμούς, νιγιάμας ή αυτοπαρατηρήσεις, άσανας ή στάσης, πραναγιάμας ή αναπνοή, πρατυαχάρα ή απόσπαση της συνειδητότητας από το εξωτερικό περιβάλλον, ντάρανα ή συγκέντρωση, ντυάνα ή διαλογισμό και σαμάντι ή ταύτιση με την αγνή συνειδητότητα.

Σε μια αγχογόνα κοινωνία η γιόγκα είναι ένα μέσο για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας. Οι ασάνες απομακρύνουν τη σωματική ενόχληση που συσσωρεύετε κατά την διάρκεια της ημέρας στη δουλειά καθισμένοι σε μια καρέκλα, χαλαρώνοντας τους μύες, τις αρθρώσεις και το νευρικό σύστημα. Aναπτύσσει την ευλυγισία, ενθαρρύνει την κίνηση στο πεπτικό και απεκκριτικό σύστημα, όπως και την επιτάχια κυκλοφορία του αίματος.

Λόγω της ισορροπίας που δημιουργεί στο νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα επηρεάζει θετικά όλα τα άλλα συστήματα και όργανα του σώματος, φέρνοντας έτσι τις διάφορες σωματικές λειτουργίες σε τέλειο συντονισμό, προσφέροντας ηρεμία στο νου και ενεργώντας ως εναλλακτική μορφή θεραπείας.

Τα σπουδαία αυτά επιτεύγματα της γιόγκα εφαρμοστήκαν γύρω από το γυναικείο σώμα και είχαν ως αποτέλεσμα την εξειδίκευση τάξεων γύρω από τις ορμονικές αλλαγές, τα στάδια της ζωής και την κατανόηση ότι για να υπάρχει υγεία και ενέργεια να εκπληρώνει επί καθημερινής βάσεως όλες τις κοινωνικές και προσωπικές της υποχρεώσεις, πρέπει ο οργανισμός να βρίσκεται σε εσωτερική αρμονία.

Γιόγκα για εγκυμονούσες
Τάξεις για εγκυμοσύνη έχουν ως σκοπό, την στήριξη της μητέρας με ασάνες και αναπνοές, χαλαρώνοντας την και προετοιμάζοντας την σωματικά και ψυχικά για τον τοκετό αλλά και για τον νέο της ρόλο.

Μητέρα και βρέφος μπορούν να πάνε μαζί, μετά από τρεις μήνες, για γιόγκα, όπου κύριος στόχος είναι η ανάπτυξη του δεσμού μεταξύ μητέρας και νεογέννητου.

Σε πρακτικό επίπεδο είναι τόσο ισχυρή και αποτελεσματική που πέτυχε να βοηθήσει την γυναίκα σε περιπτώσεις υπογονιμότητας, στην ομαλή εμμηνόπαυση, πόνους περιόδου, στα αρθριτικά, πρόπτωση των οργάνων άλλα και στην εξισορρόπηση και την εναρμόνιση του σώματος, του νου και των συναισθημάτων.

Η εμπειρία της γιόγκα είναι ολιστική φτάνει να έχουμε ανοικτό μυαλό και να αφεθούμε στην εμπειρία. Η ώρα που περνάμε πάνω στο γιόγκα μάτ είναι μόνο για μας, η ευκαιρία να αφήσουμε για λίγο τα καθημερινά και να ανακαλύψουμε ποιες πραγματικά είμαστε.

Email επικοινωνίας: loveanddevotion@rocketmail.com
Τηλέφωνα: 22622926, 96 214 885
'Ελενα Ιακώβου

www.gaiasmedicine.com

Tags γιόγκα, γυναίκα, γυμναστικη, ΨΥΧΙΣΜΟΣ, ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0083 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0312 s // Total time: 0.0395 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X