Λετίθια, η νέα βασίλισσα της Ισπανίας


Λετίθια, η νέα βασίλισσα της Ισπανίας

Η δημοσιογραφία, η ανορεξία, η αδυναμία στα... σπόρια, τα μπαρ, τα φθηνά ρούχα και η τραγωδία που σημάδεψε την οικογένειά της [εικόνες]  

Κομψή, έξυπνη, όμορφη. Μέχρι πρόσφατα κοινή θνητή, αλλά σε λίγο καιρό βασίλισσα της Ισπανίας. Ο λόγος για την Λετίθια Ορτίθ, σύζυγο του πρίγκιπα Φελίπε που αναλαμβάνει βασιλιάς της Ισπανίας μετά την παραίτηση του πατέρα του Χουάν Κάρλος από το θρόνο.

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, παρουσιάστρια ειδήσεων αλλά και ενεργή ρεπόρτερ μέχρι πριν από 12 χρόνια όταν σε μια δημοσιογραφική αποστολή γνωρίζει τον διάδοχο του ισπανικού θρόνου.


Ηταν Νοέμβριος του 2002, όταν η Ορτίθ βρέθηκε στη βόρεια Ισπανία για να καλύψει το ναυάγιο του τάνκερ Prestige και την οικολογική καταστροφή που αυτό προκάλεσε. Ο Φελίπε βρισκόταν στο σημείο για να στηρίξει τους κατοίκους της περιοχής. Οι δύο τους είχαν συναντηθεί μία ακόμη φορά, ένα χρόνο νωρίτερα, στο πάρτι ενός κοινού φίλου, αλλά το αίσθημα γεννήθηκε μέσα στο δραματικό περιβάλλον της καταστροφής. Λίγο αργότερα άρχισαν να βγαίνουν, αλλά για μήνες η σχέση τους κρατήθηκε μυστική.

Koινή θνητή, κόρη ενός δημοσιογράφου και μιας συνδικαλίστριας νοσοκόμας, με ένα γάμο ήδη στο ενεργητικό της μέχρι τότε, το ειδύλλιο προκαλεί μίνι... σάλο, ωστόσο, τίποτα δεν φάνηκε να πτοεί το ζευγάρι. Φελίπε και Ορτίθ παντρεύονται στις 22 Μαΐου του 2004 στον καθρεδικό ναό Σάντα Μαρία στη Μαδρίτη.

Πριν καταλήξουν, όμως, στην εκκλησία, Λετίθια και Φελίππε είχαν να αντιμετωπίσουν το... μένος του παλατιού, του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας, που λέγεται ότι ήταν ανένδοτοι για το γάμο αυτό και έθεταν συνεχώς εμπόδια στη σχέση του γιου τους με την δημοσιογράφο. Αυτό που φαίνεται να λύγισε το βασιλικό ζεύγος ήταν η απειλή του Φελίππε ότι αν δεν παντρευτεί την Λετίθια θα παραιτηθεί από τη διαδοχή.


Οτι φορά γίνεται μόδα στην Ισπανία

Οπως και οι Βρετανοί, έτσι και οι Ισπανοί λατρεύουν την μέχρι πρότινος πριγκίπισσά τους, σε λίγο καιρό και Βασίλισσά τους, η οποία εκτός των άλλων, διακρίνεται για το καλό, εκλεπτυσμένο της γούστο. Πέρα από ρούχα υψηλής ραπτικής, όπως ακριβώς και η Κέιτ Μίντλετον, δεν κολλάει να εμφανιστεί δημοσίως με ρούχα που έχει ψωνίσει μόνη της από τα  Zara και τα  Mango. Πέρα από το οικονομικό ντύσιμο, η Λετίθια φάνηκε ότι δυσκολεύτηκε να αποχωριστεί και άλλες συνήθειες από την προηγούμενη ζωή της, όπως το να πηγαίνει για ποτό στα γνωστά μπαρ της Μαδρίτης και να τρώει «pipas», δηλαδή ηλιόσπορους, στο δρόμο ενώ έκανε τη βόλτα της στα δρομάκια της ισπανικής πρωτεύουσας.

Οι φήμες για ανορεξία

Δεν είναι, όμως, λίγες οι φορές που η Λετίθια έχει απασχολήσει τον τύπο, λόγω της υπερβολικά αδύνατης φιγούρα της, που πολλές φορές την έκανε να μοιάζει και με ανορεξική.

Οι κόρες του ζευγαριού

Η Λετίθια και ο Φελίπε έχουν αποκτήσει δυο παιδιά, την Ινφάντα Λεονόρ Λος Σάντος της Ισπανίας, διάδοχο του θρόνου, η οποία γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 2005 και την Ινφάντα Σοφία Ντε Τόντος της Ισπανίας που γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 2007.

Το τραγικό συμβάν που την έκανε συμπαθή και οι φήμες για την ανορεξία

Παρά τις όποιες προσπάθειές της να αφήσει πίσω της την παλιά ζωή της, χρειάστηκε ένα τραγικό συμβάν για να αλλάξει ετνελώς η εικόνα της και να γίνει συμπαθής στον Ισπανικό λαό.

Το Φεβρουάριο του 2007  η αδελφή της, Ερικα, βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της έπειτα από υπερβολική δόση χαπιών. Ο θάνατος της μικρότερης αδελφής της τη συγκλόνισε, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σε δάκρυα μπροστά στους δημοσιογράφους όταν της ζήτησαν να κάνει δηλώσεις μετά την επιμνημόσυνη δέηση.«Ευχαριστώ όλους όσους συμπάσχουν με το θάνατο της μικρής μου αδελφής», είχε πει ντυμένη στα μαύρα η συντετριμμένη και γαντζωμένη από το μπράτσο του Φελίπε, Λετίθια.

Ο πρώτος γάμος

Η δημοσιογράφος Λετίθια Ορτίζ είχε ανέβει τα σκαλιά του... δημαρχείου στις 7 Αυγούστου του 1998 με τον συγγραφεά και καθηγητή λογοτεχνίας Αλόνσο Γκουερέρο Πέρεθ, γεγονός που αποτέλεσε και αποτελούσε για πολλά  χρόνια ένα τεράστιο... αγκάθι για το παρελθον της μέλλουσας βασίλισσας της Ισπανίας και το οποίο προκάλεσε και τις έντονες αντιρρήσεις του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας για το γάμο.

Τουλάχιστον, ο γάμος ήταν πολιτικός, οπότε δεν «μετρούσε» στα μάτια της Καθολικής Εκκλησίας. Βέβαια, για τους βασιλόφρονες υπήρχε και ένα θετικό στοιχείο. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά από το 1879 που θα αποκτήσουν Ισπανίδα βασίλισσα. Η Σοφία είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ η Μαρία Χριστίνα και Βικτόρια Ευγενία που είχαν προηγηθεί ήταν Αυστριακή και Αγγλίδα αντίστοιχα.

 

Tags ισπανια, ΛΕΤΙΘΙΑ, πριγκιπισσα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9984 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3674 s // Total time: 3.3658 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X